dziama3 13.10.05, 09:45 Dajecie dzieciom szynkę drobiową? Bo ktoś napisał że nie, ale nie napisał dlaczego? Boi sie ptasiej grypy? Moje dziecko ma 11 mcy i mu smakuje szynka z indyka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asa77 Re: szynka drobiowa 13.10.05, 10:22 Ja nie podaję bo mam małego alergika i to zmusiło mnie do czytania etykiet na produktach (wędlinach też). Po pierwsze mięso drobiowe jest najbardziej "naszpikowane" antybiotykami i hormonami a skład wędlin drobiowych jest przerażający: skórki wieprzowe, białka sojowe lub mleka, kasza manna, cukry i wiele innych nieciekawych składników(zależy w której. Ale jeśli sama zrobisz wędlinkę z eko drobiu myślę, że wtedy jest dużo zdrowsza od wędliny wieprzowej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abosa Re: szynka drobiowa 13.10.05, 11:06 Polecam forum Galeria Potraw (wejdź na forum Kuchnia) i kliknij link lub wisienki (po prawej). Znajdziesz tam przepis na domową wędlinę (gotowaną). Ja jeszcze nie próbowałam, ale sądząc z odzewu, warto. Możesz użyć rozmaitych mięs, nie tylko drobiu. Myślę, że warto spróbować. Zawsze to lepsze niż naszpikowane "poprawiaczami" wędliny ze sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś