Dodaj do ulubionych

NIEWIEM CO ROBIC:)

08.02.06, 11:58
Witam mam poważny problem moja 17m-c córka wogóle nie chce jeść żadnych
kaszek,tzn. nic z nabiału, próbowałam dać jej ryż na mleku i wszystko
wylądowało na podładze. Nie pije mleka,kakao,jajek pd żadną postacią ,żadnych
jogurtów,same danonki i raz na dwa dni zje kefir(oczywiście sam bo z owocami
wypluwa)Pozatym je na śniadanie :kanapke(z pasztetem i ketchupem, dżemem,)
parówki,na 2 śniadanie: danonki, jakiś deser,owoc odiad: zupe , ziemniaki z
mięsem, kolacja:zupa lub ziemniaki odgrzewane z mięsem. Pije dużo sokówsmileI
nic z nabiałusad(
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: NIEWIEM CO ROBIC:) 08.02.06, 12:14
      raz na dwa dni kefir. Kefir to nabiał
      spróbuj Jej zrobic domowy ser biały

do ciast, naleśników itp dodaje sie mleko..
      a masło?
      kanapki mozesz smarowac serkami.. nbiałymi, topionymi
      moze skusi sie na smazony panierowany ser ( o ile jada takie dosc cięzostrawne
      rzecz)
      lody

ps. poza tym da sie życ bez nabiału
      • malgorzata23c Re: NIEWIEM CO ROBIC:) 08.02.06, 12:22
        Dzięki masz racje, poprostu jak czytałam inne posty o tym co, i ile jedzą inne
        dzieci w wieku mojej córki spanikowałamsmile) W krupniku przecież też jest
        kaszkasmile)
        • bea-ta Re: NIEWIEM CO ROBIC:) 08.02.06, 14:03
          Kasze dajesz do zup- manna, kuskus, jaglana, płatki różne, jęczmienna, jako II
          danie do mięska np. jęczmienna z warzywami. Twaróg możesz przemycić w kluskach
          leniwych( ser, maka, jajako), jak nie jajko w "czystej" postaci, to może tez
          włąsnie w kluchach nie tylko leniwych, ale lane kluski na rosole, omlecie, czy
          racuchach( kefir, jajo), podaj jogurt naturalny- może podpasuje jak samkuje
          kefir, maslanke?. Jak uważasz, że dziecko zbyt malo dostaje wapna( dawka dla
          dziecka 1-3rz to 800-1000mg) to kup calcium dla dzieci w syropie i podawaj w ten
          sposób- bez mleka mozna zyc. I radze mniej czytaćsmile)))Jak dziecko rosnie jak
          nalezy to nie ma co się martwićsmileKaszek dla dzieci mój syn tez nie jada, bo ma
          odruch wymiotny, choc pije mleko i tez musze uzywac do jego zagęszczenia kleiku
          lub kaszki bezsmakowej i odrobine ordobine, bo jak zmieni smak to mleka tez nie
          wypije- zapewne sa mdłe i zbyt słodkie stad problem. Jak widac każdy maluch jest
          innysmilePozdrawiam, Beata
          • bea-ta Re: NIEWIEM CO ROBIC:) 08.02.06, 14:05
            Zrób tosta- jajo utarte i ser żółty między dwie pszenne kromki( pieczywa
            tostowego nie polecam, bo nie zdrowe dla maluchów) i zapiec w tosterze -
            pychotasmileA ser ma mnóstwo wapniasmileB.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka