amelia124 05.04.06, 21:21 proszę o pomysły na jakąś łatwa do zrobienia surówke dla 13 miesieczniaka! Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: pomysł na prostą surówke 05.04.06, 21:24 pytanie co jada, co lubi, co uczula itp Odpowiedz Link Zgłoś
amelia124 Re: pomysł na prostą surówke 05.04.06, 21:32 jogurt uczula, jada tylko strate na tarce lub zmielone, wiem wiem , że źle ale będziemy nad tym pracować Odpowiedz Link Zgłoś
szczuka Re: pomysł na prostą surówke 06.04.06, 13:19 ja znam super prostą surówke dla dorosłych, bo jest z majonezem, może czymś go zastąpisz (nia mam pojecia czy dziecko w tym wieku moze jeśc majonez) 1 marchwekę i 1 pietruszkę (korzeń) ścieram na tarce (na duzych oczkach, ty możesz na mniejszych), kawałek pora (około 5 cm środkowej części, czyli i jasnej i ciemnozielonej) kroję w drobne plasterki, wszystko mieszam, dodaję łyżkę majonezu, sól, pieprz i gotowe pozdrawiam, Anna Odpowiedz Link Zgłoś
marta406 Re: pomysł na prostą surówke 06.04.06, 13:37 Moja córa (23 m) jada już od dłuższego czasu surówki z kapusty kiszonej (ale nie takiej ze sklepu bo mogą być z dodatkiem octu, chyba że jest etykietka ze składem). Skład: pokrojona kapusta kiszona+ tarte jabłko+tarta marchewka (małe oczka)+ tarta cebula (na dużych oczkach)+oliwa z oliwek lub olej rzepakowy, można dodać jeszcze zieleniny np. koperek, pietruszka, szczypiorek (dla dorosłych można popieprzyć. Sałakta ma dużo witaminy c i zawiera probiotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: pomysł na prostą surówke 07.04.06, 11:24 Najprostsze surówki na świecie: - starte ugotowane buraczki plus jabłko, - starta marchewka plus jabłko. Z trochę bardziej skomplikowanych: - kapusta kiszona plus marchewka, cebulka, trochę oliwy z oliwek plus przyprawy (sól - niekoniecznie, pieprz etc.) - kapusta pekińska plus marchewka plus majonez A z nie surówek, ale też warzywne - ugotowane brokuły - ugotowany kalafiorek - marchewka z zupy (to ostatnio hit u nas - mały wciąga jak odkurzacz Odpowiedz Link Zgłoś