ekasia1 29.09.06, 14:04 Czy mogę przygotować kaszę jaglaną na mleku modyfikowanym. Jeśli tak to proszę o przepis jak to zrobić i czy jeszcze coś do takiej kaszy dodać. Chciałabym taką kaszę podawać na śniadanie zamiast tych gotowych słodkich kaszek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fasolka99 Re: kasza jaglana 29.09.06, 14:21 Czesc, jako ze mleka modyfikowanego sie nie gotuje, proponowalabym najpierw ugotowac kasze jaglana na mieciutko i sypko, a potem doklada do mleczka przygotowanego osobno. Moje dzieci bardzo lubia kasze jaglana Ja kasze gotuje tak: 1 czesc kaszy i 2 czesci wody - wode zagotowuje, wsypuje kasze, gotuje na malym ogniu do wchloniecia wody. Kasza jaglana jednak bedzie wymagala pogryzienia przez dziecko, wiec przejscie z gotowych kaszek na nia moze wymagac troche nakladu pracy Odpowiedz Link Zgłoś
martartek Re: kasza jaglana 30.09.06, 04:08 ja kasze jaglana miele w blenderze na pyl. Trzy czubate duze lyzki kaszy jaglanej w ziarnie bez wody 2 min. Zagotowuje wode, zmielona kaszke mieszam w malej ilosci wody i dolewam do zagotowanej wody,gotuje mieszajac okolo 10 minut. Ma wyjsc geste zebys mogla dolac mleka.Dodaje roztarte jabluszko lub gruszke.Corka uwielbia! Odpowiedz Link Zgłoś