Dodaj do ulubionych

MIÓD PODAWAĆ ??? CZY NIE ???

IP: *.* 13.07.01, 17:44
Czy mogę 6 miesięcznemu maluchowi podawać miodzik ???
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: MIÓD PODAWAĆ ??? CZY NIE ??? IP: *.* 13.07.01, 21:04
      Danielowi podałam miodu jak miał 8 miesięcy. Zawsze mu troszeczkę miodu do herbatki dodaję.
      • Gość: guest Re: MIÓD PODAWAĆ ??? CZY NIE ??? IP: *.* 13.07.01, 21:49
        Mądre książki i artykuły ostrzegają, że miód może alergizować, ale skoro Waszych dzieci nie zalergizował, to chyba OK.
    • Gość: guest Re: MIÓD PODAWAC´ ??? CZY NIE ??? IP: *.* 16.07.01, 13:31
      miodu nie powinno sie podawac dzieciom przed ukonczeniem roku ze wzgledu na jakies tam bakterie(teraz nie oamietam ale jak chcesz moge sprawdzic) a najlepiej wstrzymac sie do trzeciego roku zycia coby nie przyzwyczajac do slodkiego. jezeli dziecko do tego czasu nie zna smaku cukru, miodu, cukierkow i innych takich w przyszlosci nie bedzie mu to smakowac a to juz niedaleko od przyjemnie zdrowych zebow.... pozdro j. ....
      • Gość: guest Re: MIÓD PODAWAC´ ??? CZY NIE ??? IP: *.* 16.07.01, 13:33
        czytałam, że w miodzie mogą byc te same bakterie które powodują zatrucie jadem kiełbasianym
        • Gość: guest Re: MIÓD PODAWAC´ ??? CZY NIE ??? IP: *.* 17.07.01, 08:02
          Dokładnie, miód ma często bakterie jadu kiełbasianego. O ile nie szkodzą doroslym, to dziecko może sobie z nimi nie poradzić. Paradoksalnie lepszy jest cukier, albo jeszcze lepiej - glukoza.
    • Gość: guest Re: MIÓD PODAWAĆ ??? CZY NIE ??? IP: *.* 23.07.01, 09:08
      miod jest jeszcze o tyle niebezpieczny, ze zawiera pylki kwiatow, traw itd. wiec jesli dziecko jest uczulone na pylki, to ... sama wiesz.nie wiem, czy o tym byla juz tu mowa, ale miod jest chyba ciezkostrawny
    • Gość: guest Re: MIÓD PODAWAĆ ??? CZY NIE ??? IP: *.* 23.07.01, 09:16
      miód jest lepszy niż cukier.Ja swojemu nie zamierzam podawać na razie. Ale jeśli wasze dziecko nie ma uczulenia.....Swoją droga znam dziecko które od 4 miesiąca piło czarna herbatę z cytryną i z cukrem i nie ma kłopotów z alergią.sprawa bardzo indywidualna. Ja na sam zapach miodu dostaję mdłości.
    • Gość: guest Re: MIÓD PODAWAĆ ??? CZY NIE ??? IP: *.* 02.08.01, 12:41
      Z tego co pamiętam bakterie nazywają się botulinowe. Miód dopiero po ukończeniu roku. Z tego co słyszę to podawanie herbaty małym dzieciom nie jest takie rzadkie? Ja nie podaję, ale spotkałam się z pytaniami dlaczego ?!......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka