Dodaj do ulubionych

jak doprawiacie mielone ?

IP: *.* 27.12.01, 21:12
czy dodajecie bulke zmieknieta ? ..i co jeszcze bardzo prosze o rady...
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: jak doprawiacie mielone ? IP: *.* 27.12.01, 21:42
      BUŁKA NAMOCZONA, CEBULA, SÓL, PIEPRZ
    • Gość: guest Re: jak doprawiacie mielone ? IP: *.* 27.12.01, 21:45
      Dodaje bulke "zmieknieta" i przepuszczona przez maszynke. A takze zmielona cebule, sol, pieprz i przyprawy (najczesciej jest to przyprawa do mielonego miesa, ale czasem komponuje wlasny zestaw). A, i jeszcze jajko. To chyba wszystko co dodaje do mielonych :):hello:Aneta
    • Gość: Politea Re: jak doprawiacie mielone ? IP: *.* 28.12.01, 07:59
      A ja oprócz mięsa, cebuli, ząbka czosnku, bułki, przypraw, dodaję trochę sojowego granulatu.Pozdrawiam i smacznego,Politea
      • Gość: guest Re: jak doprawiacie mielone ? IP: *.* 28.12.01, 08:50
        Ja daję Fix do mielonego Knorra lub w wersji "własnej": vegeta, pieprz, słodka papryka, zmiażdżony czosnek, namoczona bułka, łyżeczka oliwy + koniecznie MAGGI (która nadaje milonemu specyfoczny posmak).
      • Gość: IzaM Re: jak doprawiacie mielone ? IP: *.* 23.01.02, 00:31
        Dodalam tego granulatu sojowego i wszystkim smakowalo :)Moj maz,ktory nie lubi soi nawet nie zorientowal sie,ze do miesa dodalam granulat.Dzieki Politea!
    • Gość: guest Re: jak doprawiacie mielone ? IP: *.* 28.12.01, 09:25
      Oj! Jak ja lubie mielone!!! Tyle możliwości! Zestaw podstawowy to oczywiście sól, pieprz, drobno posiekana cebulka, jajko i zalana wrzątkiem tarta bułka (nie trzeba czekać aż rozmięknie, co troszkę trwa). No a potem... otwieram szuflady z przyprawami i hulaj dusza: można paprykę słodką lub ostrą; można majeranek lub lubczyk, lub tymianek albo zmieloną kolendrę; można dodać ziarna słonecznika lub dyni, lub sezamu; można dodać posiekane orzechy włoskie lub ziemne; można też wrzucić rozdrobnione suszone owoce: śliwki albo morele lub bardziej egzotycznie figi lub daktyle. Oczywiście można też posiekać świeżż zieleninę: koperek, pietruszkę, raszponkę, bazylię (jeśli się np. dorzuci przecier pomidorowy). Mmmmmm pyszności można wyczarować. Powodzenia i odwagi w eksperymentowaniu, no i SMACZNEGO. Pozdr. Alka :hello:
    • Gość: guest Re: jak doprawiacie mielone ? IP: *.* 30.12.01, 13:21
      A ja wypróboweałam dodatek i okazał się hiciorem. Mięsko dokładnie tak jak na "zwyczajne" kotlety i...Kapustę pekińską siekamy drobniutko /potrzeba tyle żeby po posiekaniu obiętościowo było tyle samo co mięska/ solimy i odstawiamy aż troszkę zmięknie. Potem wszystko mieszamy formujemy kotleciki, panierujemy i smażymy. Smacznego!EmA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka