elka136 03.12.06, 10:34 Dlaczego w żadnym z dań Gerbera, Bobovity itp. nie ma buraczka? Czy np. 12 miesięczne dziecko nie może go jeszcze jeść, przecież jest taki zdrowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmitka06 Re: buraczki w potrawach 03.12.06, 14:24 Też sie nad tym zastanawiałam Ja swojej 6,5 mies córeczce dodaje do zupek małego buraczka i nic jej nie jest. Pytałam sie o to p. doktor- powiedziała mi, że nie ma przeciwskazan. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: buraczki w potrawach 03.12.06, 14:24 Mój od 5 muesiąca je buraki. pytałam lekarki ipozwoliła. A to pytanie powinnas zadać producentom jedzonka dziecięcego Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: buraczki w potrawach 03.12.06, 14:27 Też za radą pediatry dodaję do zupek. Młodej smakuje i ponoć działa rozluźniająco na kupy co jest dodatkową zaletą Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: buraczki w potrawach 03.12.06, 20:30 Moja corka to nawet lubi gotowane buraczki w calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
4_beata Re: buraczki w potrawach 03.12.06, 22:42 Ja podaje buraczka w zupkach od 6 miesiąca, mały je uwielbia Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: buraczki w potrawach 04.12.06, 18:54 obstawiam, że słoiczkowe buraczki miałyby mało marketingowy kolor; bo spokojnie mogą je wsuwać dzieci sporo młodsze niż 12 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
elka136 Re: buraczki w potrawach 04.12.06, 21:37 Ja też tak sobie tłumaczę,że to z powodów marketingowych lub może tak jak napisała jonama nie doceniają tego warzywka. Chociaż według zapewnień tych wszystkich firm produkujących żywność dla niemowląt oni dbają o zdrowie dzieci, o dostarczenie wszystkich niezbędnych składników, o prawidłowe nawyki żywieniowe, a tu proszę takiego buraczka pominęli i to z jakiego powodu?! Ale nie ma się co czepiać przecież można od czasu do czasu samemu powymyślać i coś smacznego i zdrowego ugotować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jonama Re: buraczki w potrawach 04.12.06, 19:32 Dlatego że te firmy co produkują jedzonko w słoiczkach nie pochodza z Polski, a w większości krajów UE nie je się buraków - tak jak ogórków kiszonych, maślanek, kefirów i wiele wiele innych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
szprotka6 Re: buraczki w potrawach 04.12.06, 20:08 Dzis pierwszy raz podalam synkowi zupke z dodatkiem buraczka(ma skończone 7 m- cy) Zwymiotował wszystko po 2 godz Odpowiedz Link Zgłoś
ania2021 Re: buraczki w potrawach 04.12.06, 21:45 Moja coreczka skonczyla piec miesiecy jadla juz troche buraczkow,niesamowicie jej posmakowaly.Dostala odrobine na lyzeczke i tak jej posmakowaly,ze musialam jej dac jeszcze troche,bo tak sie zdenerwowla,ze tak malo.Pila tez sok ze swiezych buraczkow i smakowal jej rownie bardzo.Wspomne,ze karmie piersia. Odpowiedz Link Zgłoś