Dodaj do ulubionych

szpinak Hippa

08.02.07, 17:01
czy dajecie swoim dzieciom szpinak Hippa?Doczytałam się ostatnio, ze ma w
swoim składzie mleko pełne i śmietanę i ogarnęły mnie wątpliwości czy
powinnam to dawać dziecku, chociaż mój mały bardzo go lubi.
Obserwuj wątek
    • martini100 Re: szpinak Hippa 09.02.07, 16:52
      Jeżeli nic mu po tym nie dolega to dawać. Mleko krowie i jego przetwory odradza
      się we wczesnym niemowlęctwie ponieważ często uczulają. Jeżeli dzidzia nie ma
      na nie uczulenia to tylko się cieszyć. iedyś nie było tak . Moja mamma urodzona
      w 1951r jako wcześniak nie ssała piersi i była karmiona krowim mlekiem tak o po
      prostu. Ą dziw bierze. Kieyś nikt z tym nie panikował a nie znam zdrowszej
      osoby niż moja mama.
      • angiea Re: szpinak Hippa 10.02.07, 13:55
        kiedys wszystko bylo bardziej czyste. Teraz mamy erę śmieci, niestetysad Coraz
        wiecej i coraz bardziej się poszerza sfera śmietniska cywilizacyjnego. Jest tez
        w ludzkim organizmie - alergia na smieci.
        Po prostu - dajemy dzieciom to, co lubia i co im nie szkodzi (czyt. uczula).
        Tez mam szpinak Hippa i zamierzam dac dzis go dziecku - ma 6 miesiecy i tydzien.
        • asoia4 Re: szpinak Hippa 02.03.07, 12:33
          mój mały się zajada a śmietany to tam jest tyle że na pewno mu nie zaszkodzi
          gdyby zjadł wiaderko śmietany to może faktycznie by mu zaszkodziło
    • margonik Re: szpinak Hippa 02.03.07, 16:07
      Jeśli Twoje dziecko nie ma uczulenia na mleko, to dawaj.
      Dzieciom daje się pełny nabiał, a nie chudy, bo dzieci nie dotyczą "dorosłe"
      zalecenia dietetyczne. Dzieci bardzo potrzebują tłuszczu do rozwoju - to głowny
      budulec dla układu nerwowego, w tym mózgu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka