Dodaj do ulubionych

Nie chce mleka

28.05.03, 07:37
Moja 8 miesięczna córka nie chce wcale mleka. Od 4 miesiąca daje jej NAN i do
tej pory nie było problemu. Co mogę jej dać innego zamiast mleka (dostaje
obiadki ze słoiczków). Przecież jeszcze za wcześnie żeby wyeliminować mlego z
jadłospisu.
Pozdrawiam Ania S.
Obserwuj wątek
    • gosiaczek73 Re: Nie chce mleka 28.05.03, 08:43
      Moja Weronika też na początku piła Nan, ale po kilku miesiącach musiałam
      przejść na Bebiko. Nie dość, że dostała jakiegoś uczulenia (było nawet
      podejrzenie o skazę białkową) to jeszcze zupełnie straciła na nie ochotę. Na
      szczęście po zmianie mleka wszystko się unormowało. I jeszcze przez jakiś czas
      piła mleko. Teraz ma 19 miesięcy i nawet mowy nie ma o wypiciu czegokolwiek co
      zawiera mleko. Ratujemy sprawę kaszkami i serkami.
      Pozdrawiam.
      Gosia.
      • linkamocwiatru Re: Nie chce mleka 24.06.03, 12:53
        gosiaczek73 napisała:

> Moja Weronika też na początku piła Nan, ale po kilku miesiącach musiałam
        > przejść na Bebiko. Nie dość, że dostała jakiegoś uczulenia (było nawet
        > podejrzenie o skazę białkową) to jeszcze zupełnie straciła na nie ochotę. Na
        > szczęście po zmianie mleka wszystko się unormowało. I jeszcze przez jakiś
        czas
        > piła mleko. Teraz ma 19 miesięcy i nawet mowy nie ma o wypiciu czegokolwiek
        co
        > zawiera mleko. Ratujemy sprawę kaszkami i serkami.
        > Pozdrawiam.
        > Gosia.
        Nie ma co do mleka zmuszać . Moja mała dostawała je do 12 mca(mleko z piersi),
        potem pare mies. kaszki i do dziś ani kakao ani zup mlecznych nie dostaje.
        Rozwija się prawidłowo, a teraz wyszło w testach że jest na mleko uczulona.
        Wykazały to testy z krwi, bo skórne były ok.natura wie co robi, gdybym ją tym
        mlekiem faszerowała, zrobiłabym jej krzywdę, bo u niej nie było objawów
        wskazujących na alergię, badania robiłam bo b. czesto miała zapalenia dróg
        oddechowych( co miesiąc), być moze to od nabiału właśnie.Teraz sporadycznie
        dostaje serki, mleka troche w naleśnikach i to wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka