bogata11 15.06.07, 10:39 jak zagęścić przecier z jabłek kaszką bez użycia mleka dla 5 i pół mc dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
organica Re: jak zagęścić jabłuszko 15.06.07, 13:24 kleikiem ryżowym lub kukurydzianym Odpowiedz Link Zgłoś
bacia14 Re: jak zagęścić jabłuszko 15.06.07, 13:36 Cześć ja zageszczam kaszką ryżową bobovita mały bardzo to lubi pozdrawiam Bacia Odpowiedz Link Zgłoś
damap Re: jak zagęścić jabłuszko 15.06.07, 13:54 witam, ja zagęszczam kaszką sinlak, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogata11 Re: jak zagęścić jabłuszko 15.06.07, 14:37 nie zrozumiałyśmy się pytanie moje jest praktyczne czyli czy mam osobno przygotować kaszę na wodzie i dodać do jabłka? czy może od razu kaszkę do jabłka...nie to raczej niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
paaszczak Re: jak zagęścić jabłuszko 15.06.07, 15:32 A jednak możliwe Ja zagęszczam kleikiem ryżowym lub kaszką kukurydzianą. Owoce głównie kleikiem ryżowym - mniej zmienia smak. Ale czasem kisielem. A jak technicznie - kleiki i kaszki bezpośrednio do zagęszczanego dania. Podaję lekko ciepłe. Kisiel gotuję oddzielnie - na soczkach kupnych. Jak dorzucam owoce to robię dość gęsty. A jak zrobić kisiel - zagrzać sok, rozrobić mąkę ziemniaczaną z wodą i rozrobioną wlać do ciepłego soku. Potem gotuję przez chwilę. Proporcje dobieram na oko - mniej więcej 2 - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej w 1/6 szklanki wody na szklankę soku. Odpowiedz Link Zgłoś
amilos Re: jak zagęścić jabłuszko 15.06.07, 16:39 dokładnie tak, wsypać kleik lub kaszkę do startego jabłka, zreszta później do zupek też tak mozna Odpowiedz Link Zgłoś
sabina1233 Re: jak zagęścić jabłuszko 15.06.07, 23:19 kaszkę rozpuść w wodzie ok 40 st.C, i dodaj starte jabłko Odpowiedz Link Zgłoś