azjab 27.08.07, 14:11 Julka ma skończone 9 miesięcy i chciałabym podać jej awokado. Proszę napiszcie w jakiej formie jej zaserwować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziulindzia Re: awokado... 27.08.07, 20:52 W formie pasty na kanapkę albo w kawałku do rączki Odpowiedz Link Zgłoś
betti.3 Re: awokado... 27.08.07, 21:47 a tak w ogole, to awokado mozna juz chyba podawac wczesniej, gdzies czytalam, ze od 6 miesiaca zycia Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: awokado... 04.09.07, 23:00 Ja też daję od ok. 9m. Bardzo smakuje! [Awokado podaje się zwykle z cytryną, no ale jak wiadomo cytrusy lepiej pozniej. Jest też np. meksykańska pasta "guacamole", czyli aw.+pomidor+cebula+czosnek+cytryna+chili+kminek. (Wszystko surowe).] Ja dawałam małej najpierw samo - smakowalo. Potem takie a la guacamole, czyli z pociapanym pomidorem, kruszonym razowym chlebem, posypane suszonym czosnkiem. Aż jej się uszy trzęsły! Inny pomysł to pomieszane z jajkiem na twardo, albo samym żółtkiem. PS. W krajach anglosaskich awokado polecane jest jako jeden z pierwszych pokarmów. No i zdrowo tuczy! Odpowiedz Link Zgłoś