kisia25 04.12.07, 19:39 Tak jak w temacie.Kiedy zaczeliscie podawac swoim dziecia dziczyzna?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliak9 Re: dziczyzna dla niemowlaka??od kiedy?? 04.12.07, 20:05 ja nie podaje bo po pierwsze nie mam skąd a po drugie nie znoszę dziczyzny. myslę, że to zalezy jakie mięso masz na mysli? dzik czy zając? czy dzikie ptactwo. może zając to jak królik.. w słoiczkowych specjałach nie spotkałam czegos takiego wiec może podaje sie póxniej. no i na pewno powinno byc to mieso z pewnego źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
kisia25 Re: dziczyzna dla niemowlaka??od kiedy?? 04.12.07, 20:21 moj tata a corci dziadek jest mysliwym takze zawsze mieso daje do babania do 2 zrodel.Takze zawsze mamy 100% pewnosc.a chodzi mi wszytskie rodzaje dziczyzny: sarnine dziczyzne ptactwo... Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: dziczyzna dla niemowlaka??od kiedy?? 04.12.07, 21:22 gotujesz a raczej dusisz do miękości-twój tata zapalony myśliwy winien ci pokazać jak sie oprawia mięcho i jak sie przyządza-takie rzeczy lowcy wiedza -ponadto mieso jest zdrowe ale ciezkostrawne,i nigdy nie bedzie miekie-cąber z jelenia chyba tylko z takich co miekkie wychodza Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia_ma kisia 04.12.07, 21:33 mój teściu i mąż też są myśliwymi. do jakiego koła należy Twój tata? W zamrażalniku mam bażanta, ale jak go będę przyrządzać, to mały na pewno też dostanie (ma prawie 9 miesięcy). Odpowiedz Link Zgłoś
kisia25 Re: oliwia_ma 06.12.07, 07:57 Nalezy do koła łowieckiego "dzik" w suszu woj.pomorskie.Czyzby sasiedzi po fachu Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: dziczyzna dla niemowlaka??od kiedy?? 05.12.07, 08:12 Nie wiem od kiedy można, ale jak młody miał rok wyjechaliśmy do kraju, gdzie je się tylko to, co się upoluje (nie mają ferm i zwierząt hodowlanych). Młody wcinał wszystko, co miejscowi przyrządzali. Było nieco bardziej żylaste i twardsze, ale mu smakowało i nie miał po tym jedzeniu żadnych problemów. Za to brzuszek rozbolał go po powrocie do kraju i zjedzeniu obiadu z naszego "pędzonego" mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś