aga29krakow 30.05.08, 11:09 proszę o rady co dawać dziecku z biegunką,wczoraj też wymiotowało..Karolek ma dwa latka..dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajam Re: dieta-dziecko ma biegunke 30.05.08, 13:13 Ryz, marchewka,bialy chleb...jak bedzie lepiej to ziemniaki, chuda piers z kurczaka gotowana ..nie wolno jablek pod zadna postacia i owocow, sokow ...to informacje ze szpitala a bylysmy tam tydzien..duzo picia i gastrolit do tego ...picie najwazniejsze .. Odpowiedz Link Zgłoś
martynix78 Re: dieta-dziecko ma biegunke 02.06.08, 11:55 przedewszystkim niewolno mleka - po biegunce przez kilka dni uposledzone jest trawienie laktazy, wiec mleko fermentowaloby w jelitach i przedluzyloby to jeszcze czas trwania biegunki. ja dawalam soki, bo maly nie chcial ani wody ani gastrolitu. staralam sie rozcienczac je woda, a gastrolit strzykawka. pozdrowionka i zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
alizee44 Re: dieta-dziecko ma biegunke 02.06.08, 13:22 Przez pierwsze dni biegunki nalezy podawać tylko Ryz na wodzie, suche bułki, mozna tez ziemnaki..do picia wodę lub bardzo słabą herbatkę zwykłą..Jesli kupka wróci troche do normy to także nalezy stosować dietę przez 2 tygodnie ale juz nie taką drastyczną...tylko wtedy żadnych soków, słodyczy ,owoców...Chudy rosołek i chude gotowane mięsko....Tak przynajmiej mi lekarz zalecił dla mojej córci....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś