jaktosik 23.07.08, 21:00 Czy są kaszki innych firm poza Bobovita i Nestle - chętnie spróbowalibyśmy czegoś nowego, ale w sklepach nic poza tym... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edit38 Re: kaszki 23.07.08, 21:23 Na pewno jest jeszcze Hip ale prawdę mówiąc jeszcze w żadnym sklepie nie widziałam ale może dlatego że jakoś przyzwyczaiłam się do Nestle i Bobovity i może szczególnie nie zwracałam uwagi. Swoją drogą w sklepach do których chodzę oferta nawet tych firm jest mocno okrojona Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: kaszki 23.07.08, 21:26 Odwiedziłam właśnie stronę Hippa i okazało się że te kaszki mnie nie interesują bo w ofercie mają tylko mleczne a Zuzia jest na preparacie mlekozastępczym. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: kaszki 23.07.08, 21:41 Sa jeszcze kaszki naturalne - najzdrowsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lacatus Re: kaszki naturalne 06.09.08, 15:21 a któe naturalne i jak można podawać od 6 miesiąca?? Odpowiedz Link Zgłoś
astra124 Re: kaszki 24.07.08, 10:50 Moim zdaniem kaszki hippa są o niebo lepsze od bobovita,mojej córce też bardziej smakują. Bardzo fajne są smaki: np.owoce południowe z jogurtem. Poza tym bardzo często gotuję jej sama kaszę manną i dodaję do tego np.kawałek startego jabłka/zmiksowane truskawki albo kawałek brzoskwinki/trochę soku malinowego,możliwości jest na prawdę sporo,ostatnio dodałam jej troszeczkę rozpuszczalnego kakao i też zjadła. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: kaszki 25.07.08, 08:10 Mieszkam na Białorusi i tu jest ogromny wybór kaszek światowych firm! W Polsce panuje monokultura ryżu, jest jakaś kaszka 8 zbóż Bifidus, ale tak muląca, że dziecko wypluwa. My kupujemy Nestle 3 zboża (Tri zlaka biezmałocznaja), Heinz 5 zbóż, są kaszki Heinz, Hipp, ale przede wszystkim oparte na zbożach a nie na ryżu! Jest sporo kaszek bezmlecznych, w ogóle oferta w tym względzie jest niesamowita - gryczane, owsiane, kukurydziane, z owocami lub bez. Jeśli chcesz, przyślę Ci kilka rodzajów, napisz tylko, czy mleczne czy bezmleczne, napisz na maila gazetowego i podaj adres. Zaznaczam tylko, że nie kupisz tego w Polsce. Ja dostarczam te kaszki dzieciom moich znajomych w Polsce. Oni też mają dość monokultury białego ryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaktosik Re: kaszki 06.08.08, 16:50 Dziękuję za wszystkie wpisy. Do Ciebie monikaaleksandra napisałam maila. Wciąz szukam czegoś poza nestle i bobovita, bo wydaje mi się, że 2 firmy całkowicie tego rynku chyba nie opanowały, ale wychodzi na to, że jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
jaktosik Re: kaszki 06.08.08, 16:51 Hippa spróbuję, ale szczerze mówiąc do tej pory nigdzie go nie widziałam. Nie wiecie jak się ma jego cena do innych kaszek? Odpowiedz Link Zgłoś
dariafm Re: kaszki 06.08.08, 18:02 trafnie powiedziane- monokultura ryzu. a moja dzidzia ma alergie na ryż wiec jedziemy wciąz na kleiku kukurydzianym....bo kaszki kukurydzianej nie widziałam ,a moze jest??? co mge jej jeszcze dać ktos ma pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
jaktosik Re: kaszki 06.08.08, 20:22 znalazłam bobovita kaszka mleczna manna hipp kaszka mleczno wielozbożowa jabłka bobovita kaszka mleczno-pszenna wieloowocowa hipp Kaszka mleczno-pszenna Owoce hipp Kaszka mleczno-pszenna Truskawki Kaszka mleczno-pszenna Owoce południowe-Jogurt nestle Kaszka do picia mleczno-pszenna z herbatnikami Odpowiedz Link Zgłoś
dariafm Re: kaszki 06.08.08, 21:32 no wybór uż większy, ale niestety nie dla nas- nie mozemy mleka. sa moze odpowiedniki tych kaszek ale bez mleka? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: kaszki 06.08.08, 21:39 jest jeszcze kleik kukurydziany Nestle oprocz tego kaszki Humana, rozne smaki z mlekiem. Mozna je kupic w sklepie internetowym: www.humana.pl/strona.php?29618 Odpowiedz Link Zgłoś
iwona77i Re: kaszki 07.08.08, 09:04 witam Panią bardzo zainteresowqały mnie te kaszki bezmleczne o których Pani pisze mój roczny synek ma alergie na białko mleka krowiego jaja i soje wie ciężko jest mi znależc kaszki który magłabym mu podac gdyż zawierają mleko jeśli jest możliwość kupienia przez Panią kaszek bezmlecznych to byłabym dozgnnie wdzięczna podaję maila i czekam na kontakt iwona774@onet.eu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chestnutflower Re: kaszki 06.09.08, 20:13 Polecam wlasnorecznie ugotowany brazowy ryz i bezglutenowa kasze jaglana. Moja 7 miesieczyna corcia za nia przepada. Odpowiedz Link Zgłoś