agatalenk 30.01.09, 21:15 Mój mały ma 7,5 miesiąca.chciałabym mu dać już ryż, tylko nie wiem czy mogę i w jakiej formie mu dawać. do obiadku a może jako deserek z jakimś owocem.Proszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bweiher Re: Ryż 30.01.09, 21:19 Śmiało.Ryż możesz dawać do czego chcesz albo do zupki,albo do warzyw,do owoców/deserku. Z ryżu jest przecież kleik ryżowy i kaszka ryżowa-jako pierwsze w diecie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Ryż 30.01.09, 21:24 Oczywiscie mozesz podac ryz, tylko musisz pamietac, iz bialy ryz ma wlasciwosci "sklejajace" i moze powodowac zatwardzenia (np moja corka do tej pory praktycznie ryzu nie je). Jezeli jednak podasz ryz brazowy, to nie powinno byc problemu z zatwardzeniami; a co do konsystencji - no to troche zalezy od tego, czy dziecko jest juz zebate czy nie... ja musialam mielic wszystko na mase jeszcze gdy corka miala prawie dziesiec miesiecy (bo nie miala zabkow).. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_ka30 Re: Ryż 30.01.09, 21:27 j/w No chyba że jakieś problemy z kupką występują. Mojego na początku nawet kaszka ryżowa zatykała. Teraz ma prawie 11 mcy i od jakiegoś mca już mogę mu dawać i ryż i banana. Odpowiedz Link Zgłoś