e_werty 16.12.07, 22:48 "Wydanie encyklopedii przez bydgoski Tekst zostało sfinansowane z budżetu miasta." ... a jest dedykacja: "Zyzio Tadziowi" za miejska kasę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bernard Re: Brawo Zysnarski, IP: *.dial.telus.net 16.12.07, 23:30 Hey, Jesli ktokolwiek moglby podjac sie tego projektu...i co wazniejsze, ukonczyc go...to tylko Zysnarski... Brawo... Piekne uwienczenie 750 lat miasta.. :):):) PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Katyń zrobili Niemcy - to chyba Zysnarski w GL? IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.07, 01:36 Pamiętam, jak chowali ś+p Edka Borowskiego. Zysnarski pierwszy się pchał do grobu. Zdaje się dopiero bracia Sychlowie go stamtąd "wyprowadzili". Wcześniej ta czerwona wsza opluwała "Solidarność" i RMN. Pamiętam, że zwłaszcza zajadle ujadał na Kazimierza Sokołowskiego, skazanego za RMN i WiP (oficjalnie za odmowę służby wojskowej - przysięgi na wierność Związkowi Sowieckiemu) na 2 lata więzienia, o ile pamiętam. I dziś ten sk....syn staje się gorzowskim dziejopisem... On ma takie moralne prawo pisać Encyklopedię Gorzowa (a właściwie Historię Gorzowa) jak Jerzy Urban Historię Polski. Taka sama szuja, tyle że lokalna. Jakich to czasów dożyliśmy: czerwony pająk gorzowskim prezydentem, już chyba po wsze czasy, a czerwona wsza gorzowskim encyklopedystą. I tak na marginesie: o ile pamiętam, red. Artur Brykner działał w gorzowskim podziemiu. Nic Pan nie ma do dodania w tej skandalicznej sprawie?? Już nie jest ważne, co Pan robił i co ta świnia czerwona robiła w latach 80-tych?? A może już jesteście takimi samymi kumplami jak Michnik z Urbanem? Czy może każe nam się Pan "odpieprzyć od Redaktora" jak Pański szef od Jaruzelskiego? Szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Katyń zrobili Niemcy - to chyba Zysnarski w G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 01:49 Gość portalu: Stanisław napisał(a): napisał same bzdury. Chłopie, lecz się zanim będzie za późno! żal mi takich jak Ty, bo przez tę nienawiść bezpowrotnie tracicie połowę uroku i smaku życia, a ja chodząc po moim pięknym mieście muszę oglądać skwaszone miny i mroczne spojrzenia takich nawiedzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dante Re: Katyń zrobili Niemcy - to chyba Zysnarski w G IP: *.icm.edu.pl 17.12.07, 05:21 Nieskwaszona pinda - pewnie corka Zyzia? Wiemy - religia wam niekwaszone nakazuje jeść w szabat? Pewnie dlatego wam niemiło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Katyń zrobili Niemcy - to chyba Zysnarski w G IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.07, 09:34 Jaką nienawiść? Może konkretniej? A może pani Ada chce zagadać temat ogólnikami? Podałem jedynie kilka konkretów - pogrzeb ś+p Edka Borowskiego, jego antysolidarnościowe teksty, opluwanie działaczy "S" i RMN. Mógłbym wymieniać długo, ale chyba nie wszyscy jeszcze w tym mieście zostali ogarnięci totalną amnezją?! O ile pamietam udowadniał też w l.80-tych, że Katyń zrobili Niemcy, ale nie jestem tego pewien, może ktoś inny lepiej to pamięta. A może ktoś ma lepszy dostęp do archiwów i poprzypomina teksty tego lokalnego Urbana? A panią proszę, by na drugi raz odnosiła się do tekstu, a nie tylko do emocji. Rozumiem, że kobieta kieruje się przede wszystkim emocjami. Ale odrobina rozumu też się przyda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Zytsnarski to dobry i uczciwy dziennikarz... IP: *.dial.telus.net 17.12.07, 02:37 Hey Stanisław , Klmiesz...i wiesz ze to robisz.... Ja znam kilka osob w Gorzowie.... Znam Zysnarskiego na tyle by mu ufac z encyklopedia... Ty jestes uliczny pies szukajacy padliny... Zly watek...Wynos sie!!! Zysnarski to dobry i uczciwy dziennikarz... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Zysnarski to .. lokalny Urban IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.07, 09:41 Panie Bernardzie, konkrety! Gdzie kłamię? Stał Pan przy grobie ś+p Edka Borowskiego w 87 roku? Czytał Pan teksty JZ w l.80-tych? Jeśli nie, to proszę się pwstrzymać przed insynuacjami. Nie znamy się, więc proszę nie pieprzyć, że kłamię, i ze rzekomo o tym wiem. Ja znam nie "kilka" ale tysiące osób w Gorzowie. I znam Zysnarskiego na tyle, by mu kompletnie nie ufać. Rozumiem, że wtedy stał Pan po stronie czerwonych i stąd te pałkarskie zapędy ("Wynos sie!!!"), ale dziś na szczęście nie Ty człowieku decydujesz kto i co może pisać. Rozumiem, że kobieta (?) w poście wyżej kieruje się głównie emocjami, ale mężczyznie (?) to kompletnie nie przystoi. MOże więc zatem garść konkretów o "rzetelności i uczciwości" dziennikarskiej JZ? A nie tylko pierniczenie gimnazjalisty i zaklinanie rzeczywistości? A może odważy się wreszcie P. red. Brykner i napisze coś od siebie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
dobry_prezydent Re: Zytsnarski to dobry i uczciwy dziennikarz... 17.12.07, 09:43 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Zysnarski to dobry i uczciwy dziennikarz... > Jędrzejczak to dobry i uczciwy prezydent... > Barnard to największy wazeliniarz... Odpowiedz Link Zgłoś
ceoll Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego 17.12.07, 10:23 Gratulacje dla Pana Zysnarskiego. Wspaniałe dzieło. Na zawsze wpisze się w historię Gorzowa. To przykład, że mądry czlowiek może robić dobre, oczekiwane przez wszystkich rzeczy. Zawsze powtarzałem, że Pan Jerzy Zysnarski jest wyjątkową postacią naszego miasta. Świetny dziennikarz i historyk... Ps. A kundelki? Poszczekają, pogryzą z wściekłości łapę, poskowyczą nad swoją małościa. I niech tak pozostanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego 17.12.07, 10:40 "...Pan Jerzy Zysnarski jest wyjątkową postacią naszego miasta..." ...owszem... dlugo by szukac równie obrzydliwej postaci! "...że mądry czlowiek może robić dobre, oczekiwane przez wszystkich rzeczy..." ... mow za siebie i sprecyzuj zastosowane tu pojecie "dobroci" i "mądrości"? Bo w kontekście tego pana jego "dobroc" mieści sie na poziomie kazamtów UB i SB... a "mądrość" jakoś dziwnie wyglada na cwaniactwo i typowy dla komuchów tupet! A na temat "kundelków" sie nie wypowiadam - milkne wobec kynologicznego autorytetu. Rodzina najlepiej sie zna na krzyżówkach w obrebie swojej "rasy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Hau hau hau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 11:28 Poszczekałem sobie. Może to i lepiej, że nie skomentuję "autorytetu lokalnego encyklopedysty". Przypominam tylko, ze chadzał sobie po szkołach i "prowadził dyskusje " z piętnastolatkami..w stanie wojennym. Wątpię żeby zmienił poglądy ale jeśli nawet to smród tego co robił pociągnie się za nim do końca..... Książki nie kupię, nie dlatego, że już jedną w domu mam...tylko dlatego, że lubię czytać artystów uznanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceoll Re: Hau hau hau IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.07, 11:44 Ale wycie się roznosi...Dwa najbardziej rasowe kundelki zabrały głos, przerywając na moment gryzienie z bezsilności łapy...Brawo, brawo!!! Dla was autorytetem może byc nawiedzony psychopata z Różanek, dla mnie jest Pan Zysnarski! Można mi?! Można, to przecież wolny kraj, mamy / również dzieki J. Zysnarskiemu, który zawsze obażał hucpę i głupotę /demokrację.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Hau hau hau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 11:54 Gość portalu: ceoll napisał(a): Można mi?! Można, to przecież wolny kraj, mamy / również dzieki J. Zysnarskiemu, który zawsze obażał hucpę i głupotę /demokrację... ----------------------------------------------------------------- WOLNO CI! Czy ja dobrze zrozumiałem , ze redaktor swoja hucpą i głupota obrażał demokracje? No tak daleko to nawet ja , kundelek, nie poszedłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Hau hau hau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:00 To jeszcze raz ja Jarząbek...... cytacik: Panie prezydencie, melduję, że zadanie wykonane - powiedział Jerzy Zysnarski, wręczając "Encyklopedię Gorzowa" prezydentowi Tadeuszowi Jędrzejczakowi. ----------------------------------------------------- Konsekwentny i obiektywny "tfórca"...jak zwykle na zamówienie władzy pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay Tajny wspolpracownik SB w glorii encyklopedysty IP: 213.184.17.* 17.12.07, 12:07 Dla mnie zawsze Zysnarski pozostanie menda i komuszym smieciem.Katyn zrobili Niemcy.Wyklady w szkolach o dobroci stanu wojennego.Opluwanie Solidarnosci...Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Enola Gay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:15 Ciekawe swoja drogą....czy encyklopedysta zakwalifikował by cię pod Enola, cz Gay? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Enola Gay 17.12.07, 12:19 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > Ciekawe swoja drogą....czy encyklopedysta zakwalifikował by cię pod > Enola, cz Gay? > ;) hm... ja wiem, ze forum jest publiczne i każdy może tu wejść, ale osobiście... to bym Enola Gay do Gorzowa nie zapraszała. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: Hau hau hau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:07 też sobie poszczekam..a co! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Hau hau hau 17.12.07, 12:11 Gość portalu: bromba napisał(a): > też sobie poszczekam..a co! A szczekająca bromba ma coś współnego ze szczekającym brombkiem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Hau hau hau IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.07, 13:01 mam w ogrodzie jeżynę o owocach olbrzymich jak truskawki. nazywa się "bromba delicado". ale nie szczeka ... ;) www.kuhn-baumschule.de/Catalog/beerenobst.htm Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Hau hau hau 17.12.07, 13:10 Gość portalu: nicelus napisał(a): > mam w ogrodzie jeżynę o owocach olbrzymich jak truskawki. nazywa > się "bromba delicado". ale nie szczeka ... > ;) phi! to do obrony się nie nadaje ;) chyba, że ma solidne kolce ;) ale jak ona delicado ... to chyba bez kolców ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Hau hau hau 17.12.07, 12:09 "...Dla was autorytetem może byc nawiedzony psychopata..." ... ktos ci glupot naopowiadał - ale nic dziwnego że uwierzyłeś - Zyziowi wierzysz to nietrudno cie wykolować! "...wolny kraj, mamy / również dzieki J.Zysnarskiemu,..." ... w ten sposób myśląc to również Urban i Rakowski przyczynili sie do demokracji w Polsce! "... zawsze obażał hucpę i głupotę /demokrację...." ... zapominając o własnej! A co do demokracji - to obraza ja teraz jak jest - wowczas była ale "demokracja socjalistyczna" której wtórował i której nieborak hołduje do tej pory! Myląc ja z normalna demokracją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Zysnarski??? Chichot komunny zza grobu IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.07, 12:19 Zysnarski - regionalny wspieracz Jaruzela Zysnarski - lokalny naturszczyk w służbie czerwonej gwiazdy Zysnarski - powiatowy pismak tygodnika PZPR "Ziemia Gorzowska" Zysnarski - oddany opluwacz Solidarności Zysnarski - gazetowe ramię bandytów z SB Zysnarski - papierowy pomocnik materializmu historycznego w liceach Zysnarski - ekspozytura Urbana na Gorzów Czy nie tak winien wyglądać początek noty biograficznej tego ał! torytetu? Litania do (nie-)św.Zysnarskiego otwarta. Ktoś ma inne wspomnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Hau hau hau 17.12.07, 12:06 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > Książki nie kupię, nie dlatego, że już jedną w domu mam... Ty śmiejesz się przy Czesiu... ja przy Twoich tekstach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Hau hau hau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:12 Z Czesuawem nie mogę się równać!!! Ale mogę zaszczekać ładnie ...hau hau. A karawana klakierów i pogrobowców socjalizmu niech sobie idzie lepiej dalej, daleko>>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Hau hau hau 17.12.07, 12:14 "...A karawana klakierów i pogrobowców ..." ...karawan... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Hau hau hau 17.12.07, 12:16 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > Z Czesuawem nie mogę się równać!!! to Twoje zdanie mi on nie podszedł nawet nie humor, co animacja i dźwięk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Hau hau hau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:24 pl.youtube.com/watch?v=ICYuH8vOSwg--------------------------------------------------- :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Hau hau hau 17.12.07, 12:13 "...że już jedną w domu mam..." ... ja także nie podejrzewałem go o to. Zupełnie nie wyglada! Jak to pozory mogą mylic! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird ...ale oco chodzi ??? IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.07, 12:21 czy 2 kg informacji o historii naszego miasta mijają się z prawdą historyczna ? Wypowiadacie sie o facecie, a nie o zawartości książki. Wiecie komu sprzyjał Gall Anonim??? Zawsze można kupić sobie inną książkę np Dziwisza ,cała prawda i tylko prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: ...ale oco chodzi ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:28 Ja wiem komu sprzyjał Gall Anonim!!! Uczyłem sie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary RMNowiec O co chodzi ???O ten tramwaj co nie chodzi IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.07, 12:35 Co ty pieprzysz człowieku?? To Urbana też czytasz pewnie, bo nie liczy się "kto" pisze? Ty nie mozesz pamietac lat 80-tych w Gorzowie. Gdybyś pamietał, nie byłbyś taki naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: O co chodzi ???O ten tramwaj co nie chodzi 17.12.07, 12:41 смело, не боитесь! Посматрите на частные уроки академического языка зызиа! ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: O co chodzi ???O ten tramwaj co nie chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:45 No kak sie tu nie bajat skoro piszet szpion? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: ...ale oco chodzi ??? 17.12.07, 12:43 "...Wypowiadacie sie o facecie..." ... oczywiscie! - zawartość książki mozna sobie darować - nie zsmiecać sobie pamięci pierdołami zebranymi przez indywiduum! Trzeba patrzeć kto pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigus Encyklopedie taka zrobic kazdy moze IP: *.gorzow.mm.pl 17.12.07, 19:04 Przepis? Skaner z OCR, duzo wolnego czasu, szajba i wada prenatalna, nieatrakcyjna zona, nieudane dzieci, kompleks napoleonka i co najwazniejsze: TEKSTY KOLEGOW I KOLEZANEK PO FACHU! skad sie tylko da (kladzione na plask na skaner). Ach i zapomnialem o szczypcie plot i bzdur, szczegolnie nieobiektywnych pod adresem tych z ktorych opracowan sie rznie. Wiec? Kto robi nastepna encyklusie? Za ta dali 50 tys PLN (a moze juz wiecej?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Encyklopedie taka zrobic kazdy moze?? IP: *.dial.telus.net 17.12.07, 20:22 Hey gigus, Mam nadzieje ze duzo wiecej... I procent od kazdej sprzedanej sztuki... :):) PS. Za dobra prace dobra placa... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Synekura Zyzia? 17.12.07, 20:41 "...I procent od kazdej sprzedanej sztuki..." ... i tu chyba masz rację - Magistraccy prawnicy tak pewnie zmontowali umowe że Zysnarski bedzie odcinał kupony od książki wyprodukowanej za kase miasta! Wiecej - juz sie zapowadają zmiany - a kazda mutacja Zyziopeddi będzie podlegała nowym negocjacjom cenowym! Zmiany kosztuja - a te Zyzio już zapowiada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Synekura Zyzia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 21:26 hey, e_werty, co Ty tak ujadasz na Zysnarskiego? Masz coś osobistego do Niego, żonę ci zbalamucił, czy co? W końcu żony nie lubią mężów-palantów...:) Gość stworzył coś o czym możesz tylko pomarzyć, pacanie. Po tym wściekłym ujadaniu na forum widać, że sprawa jest ważna. Miernoty zawyły i dawaj pluć, bo ktoś odważył się zrobić coś konkretnego. Dobre czy do poprawki, ale jest. A Ty co stworzyłeś wartościowego w swoim gó..arskim życiu, oprócz wysługiwania sie pewnej nacji...? No, ale pieniążki nie śmierdzą, prawda? Dupencjusz jesteś i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Werty - dupencjusz pospolity... IP: *.dial.telus.net 17.12.07, 21:52 hey werty, Ale ci sie dostalo... Ja cie pacanie od roznych nawyzywalem, ale dupencjusz???? tego jeszcze nie bylo..... Widac, ze u Bolo podpadles strasznie... :):):) PS. Nie placz werty...bedzie dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Werty - dupencjusz pospolity... 17.12.07, 21:59 "...dupencjusz...?" ... przecież to ty! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Synekura Zyzia? 17.12.07, 21:56 "... żonę ci zbalamucił, czy co..." ... to bym go wychalał pod niebiosa! "...co stworzyłeś wartościowego..." o to chodzi że nic! Ale wiem o tym a Zyzio wciska kit że dokonał dziela wiekopomnego! Jakos musi się "dosztukować"... A tak w ogole to Bolo nie nos na glowie worków! Szkodzi ci takze berecik... taki z antenka. Bo moherowy to ci tesciowa zabrala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Synekura Zyzia? IP: *.dial.telus.net 17.12.07, 22:03 Hey werty, Co jest??? Spodziewalem sie ataku na calego za tego "dupencjusza", a ty co??? Nakop Bolkowi i to zdrowo... Bolek jest maly - ma chyba piec lat... Przywal mu tak by kredki pogubil... To go nauczy... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Synekura Zyzia? 17.12.07, 22:20 "...Nakop Bolkowi i to zdrowo..." ... kopanie gowniarstwa zostawim tobie. Tylko uważaj - nie kopnij Zyzia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Synekura Zyzia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 22:37 Dupencjuszu, odszczekujesz się nie na temat, czyżby bezradność i świadomość braku racji w temacie Zysnarskiego? hau, hau... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Synekura Zyzia? IP: *.dial.telus.net 18.12.07, 02:02 Hey werty, On ciagle na ciebie szczeka...a ty co??? :):):) Szable w dlon!!! werty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobylak Re: Encyklopedyja jest ok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 22:54 Panie werty, nie trzeba tak bezpardonowo atakować autora. Pan Zysnarski zrobił kawał dobrej roboty dla miasta i jego mieszkanców. Mógł to zrobić każdy, ale zrobił Pan Zysnarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Synekura Zyzia? IP: *.dial.telus.net 17.12.07, 21:48 Hey werty, Alez oczywiuscie... Kazda encyklopedia by byla aktualna, wymaga okresowych zmian... Te zmiany wymagaja pracy a ta kosztuje... Ciesze sie ze rozumiesz.. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Synekura Zyzia? 17.12.07, 22:00 "...wymaga okresowych zmian..." ... a tu chodzi o zwykłe błędy - juz wylapane. A nie o zmiany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Brawo Zyzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 01:54 Wróciłam sobie na forum gorzowskie i poczytałam dokładniej kilka wątków, a szczególnie ten. I widzę, że grasuje tu zgraja grafomanów, pełnych zawiści, kompleksów i złej woli, a czasem i głupoty. Zysnarski stworzył dzieło, o którym żaden z Was nawet nie śmiałby pomarzyć, o realizacji nie wspominając. Zamiast cieszyć się z tego gorzowskiego w końcu osiągnięcia Wy umiecie tylko pluć i obrażać. Ludzie, gdzieście się wychowali? Co Wam jest, skąd ten jad? Te Wasze wypociny są zdecydowanie niestrawne; kultury możecie nauczyć się na forum zielonogórskim, a kompleksy zostawcie w domu. Btw - po poziomie forum widać, że Gorzów to miasto przemysłowe, a Zielona Góra - akademickie. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Brawo Zyzio IP: *.dial.telus.net 18.12.07, 02:09 Hey Ada, Wszyscy kochaja Zyzia za wspaniala robote.. Niektorzy maja problem z wyrazaniem swych uczuc...To widac... Podobnie jak z miloscia do mnie...Tacy "niesmiali"... Niech im bedzie.. Ja ich rozumiem.... Zaden pisowiec nie zobyl sie na takie wielkie dzielo wiec ich szlag jasny trafia...PO scuianach nosi..Sen odbiera... Ale kochaja go.. Beda kupowac ksiazke i o autografy blagac... Tacy juz oni sa... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Brawo Zyzio IP: *.gorzow.mm.pl 18.12.07, 08:25 ada: I widzę, że grasuje tu zgraja grafomanów, pełnych zawiści, > kompleksów i złej woli, a czasem i głupoty...Te Wasze wypociny są zdecydowanie niestrawne....Btw - po poziomie forum widać, że Gorzów to miasto przemysłowe, a Zielona Góra > akademickie ------------------------------------------------------------- Czy to co napisałaś jest przejawem kultury? "wypociny,zawiść, głupota" czy to zwroty kulturalnego człowieka? Byc moze tak uważasz bo wiesz czego uczy akademicka ZG! W większości tutaj, kończyliśmy wyzsze uczelnie w miejscach o wiekszej renomie i tradycji akademickiej niż wspominane przez Ciebie miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakubek Re: Brawo Zyzio IP: *.gorzow.mm.pl 18.12.07, 09:42 Zakompeksieni, przepełnieni jadem i nienawiścią osobnicy typu ewerty przecież nic innego nie potrafią. Rąbią brudnymi paluchami w klawiaturę - znają sie na wszystkim. I maja za złe. Że Zysnarski coś napisał, że się ośmielił. Ewerty Zysnarskiemu do małego palca nie dorósł, to tylko anonimowy pieniacz podniecajacy sie swoją grafomanią. I niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
oporny Re: Brawo Zyzio 18.12.07, 10:56 Mam wrażenie że głównie zarzuty dotyczą dewiacyjnej moralności autora i jego niechlubnej przeszłości? Nikt na temat zawartości Encyklopedii nic konkretnego nie napisał. I myslę ze najbardziej oburza ludzi fakt wystepowania w roli Katona osobnika o podejrzanej prowinencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Brawo Zyzio IP: *.dial.telus.net 18.12.07, 23:05 Hey oporny, Po dwoch latach prokuratorsko-pisowskiego zamordyzmu...wszyscysmy sa podejzani... Ty jestes podejzany. ja jestem podejzany i Zyziu jest podejzany... Rzeczpospolita Podejzanych nam pisowcy stworzyli... Kazdy kazdego "podejzewa"... Tak komuna wladze umacniala i tak robili to pisowcy... O co podejzewaja? Nie ma znaczenia... Byle bylo...Nikt nie sprawdza...bo sie boja... Najmodniejsze to korupcja i komuchostwo...ale wszystko sie nada... Kogo ty podejzewasz? Nie musuisz pisac dlaczego... To nie jest istotne.. Istotnym jest ze bedziesz spelnial swoj pisowski obowiazek podejzewania innego Polaka... A jak jakies oskarzonko sie z tych podejzen wykreci - to jak rodzynek w ciescie...Swieci blizniacy beda szczesliwi... A wiec idz i podejzewaj....podejzany czlowieku.. :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Re: Brawo Zyzio IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 00:38 A ja podejrzewam żeś idiota i analfabeta! Z przewaga "analu"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Brawo Zyzio IP: *.dial.telus.net 19.12.07, 00:57 Hey klakier, A nie mopwilem? Ja sie nigdy nie myle... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Gorzów ma Zyziopedię!!! 18.12.07, 10:50 Koniec - już ani slowa na ten temat - nich Zyziopedia idzie w lud!!! Co to mnie obchodzi? Absolutnie nic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za-warciak Re: Gorzów ma Zyziopedię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 11:35 e_werty napisał: > Koniec - już ani slowa na ten temat - nich Zyziopedia idzie w lud!!! > Co to mnie obchodzi? Absolutnie nic!!! Ach wertusiu, cóż za decyzja, po kilkunastu postach niezbyt kulturalnych, delikatnie mówiąc, ogłaszasz skromnie, że juz nie, że już Ciebie ta sprawa nic nie obchodzi... Co to jest, hipokryzja czy porażka? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Gorzów ma Zyziopedię!!! 18.12.07, 11:43 "...Co to jest, hipokryzja czy porażka..." ...znudzenie tematem... który jest bez sensu - powoduje napedzanie klientow zaintrygowanych polemika na ten temat! A kasę robi... Zyzio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceoll Re: Gorzów ma Zyziopedię!!! IP: *.gorzow.mm.pl 18.12.07, 12:01 Kase robi ten, kto ciężko pracuje. Jak np. Pan J. Zysnarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Werty odchodzi od PiS-u IP: *.dial.telus.net 18.12.07, 23:12 Hey za-warciak... Werty sie zalamal... PiS poszedl w diably...Zyziu encyklopedie wydal...Rubik jednak dal koncert, obwodnica otwarta....tego zaden czlonek klubu pis-fanow wytrzymac nie moze... A mialo byc latwo.. Opozycja w wiezieniach, reszta wystraszona Radia Maryja slucha....Czwarta RP.... Ale nie...Zawsze cos sie spieprzy... Cholerna demokracja... Za duzo dla werty... Zalamal sie ciaptak... Sklada rezygnacje i przez pewien czas bedzie pieprzyl glupoty na forum jako nezalezny.. Czeka na "oferty"...he he he :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca z oddali Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 18:28 Od dwoch dni, sprowokowani przez niezyczliwego (niezyczliwych?) Zysnarskiemu, okladają się Gorzowianie w tymze forum. Jak dotąd, mimo uplywu kilku dni, ani jednego wystąpienia merytorycznego.Panie i panowie, napiszcie wreszcie coś że Zyzio się gdzieś myli, to będzie ciekawcze od inwektyw! Ubogacio nas, stanowić będzie przyczynek w pracy Autora nad II wydaniem, poprawionym i uzup. Sam to zrobię bez zwloki gdy tylko będzie mi dane z EG się zapoznać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigus Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.gorzow.mm.pl 18.12.07, 19:31 MERYTORYCZNIE? prosze bardzo - plagiat, zrzynanie cudzych tekstow, zadnej wlasnej kwerendy archiwalnej ani prawdziwych fachiwych ustalen, tylko dziennikarskie powielanie cudzych, fatalne foty, odbijane chyba na ksero, zeby autorzy nie poznali swego, ploty typu kto z kim sie rozwiodl i obecne jego pozycie, bledy w nazwach niemieckich, bo zle przepisane, pomijanie pewnych osob i instytucji, ktorych ten kurdupel nie trawi, zmanipulowanie innych tzn wyciaganie negatywnych cech, bez rownowagi z pozytywami, kradzione cudze zdjecia z info typu "moga sie pojawic", chyba nie wiedzial czyje drapnal. ON TYLKO POWIELIL I TO Z BYKAMI TO CO INNI ZBADALI, POMIESZAL Z PLOTAMI I POLPRAWDAMI. I autystycznie zamkniety w garazu wklepal w kompa, ot i cala jego wiekopomna rola! Zycie na Goraco pomieszane z Sensacjami XX i pol wieku Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca z oddali Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:52 Nie wiem czy to wystarczy. Wpierw się zapoznam, i jak wychwycę rażace bledy i manipulacje - przyznam rację pierwszemu merytorycznemu krytykowi i jeszcze ze swej strony bez litości dołozę. Ale i tak nie zmieni to pochwał z powodu wykonania benedyktyńskiej roboty. A encyklopedysta musi sciagać z wszelkich dostępnych żrodeł To informacja a nie zaraz nauka.Byle to bylo rzetelne, sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dial.telus.net 18.12.07, 23:23 Hey gigus, To byly oczywiscie bezzasadne oskarzenia ktore dobry prawnik moze dla ciebie w jakis wyrok zamienic.. Pamietaj gdzie zyjesz... Twoi pisowscy przyjaciele stworzyli ten raj dla prokuratorow... Zanim dziob otworzysz...miej pare dowodow... Jesli chcesz uniknac oskarzenia o bycie idiota, klamca i pospolitym skur---wielem nienawidzacym Zyzia j i kolory muszek ktore nosi...podaj przyklady swoich zarzutow... Jak to mialo byc? Merytorycznie!!! A wiec umerytoryczniaj sie pacanie albo sie zamknij!!! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za-warciak Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 23:23 do gigusa Insynuacje, inwektywy, ignorancja. Tak można spokojnie określić twój post. Przeczytałeś całośc? W dwa dni? I juz wiesz, już wystawiasz opinię, chyba tylko sobie...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dial.telus.net 19.12.07, 00:04 Hey za-warciak, Gigus niczego nie czytal... Trzeba po pierwsze miec troche rozumu by pieniadze na ksiazki wydawac... Jego intelektualne potrzeby zaspakajaja inmstrukcje z kwater pisu.... Prawdopodobnie jedna z nich rozkazuje natychmiast spalic kazda napotkana kopie ksiazki... I bron Boze przed spaleniem nie czytac!!! he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za-warciak Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 08:03 hey, bernard, mam instrukcję PiS-u, ale o Encyklopedii p. Zysnarskiego nic tu nie piszą. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dial.telus.net 19.12.07, 08:32 Hey za-warciak, Chyba drukarz od nich ju odszedl... Musisz wiec sam inicjatywe wykazac... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dial.telus.net 18.12.07, 23:17 Hey znawca z oddali, Tu nie chodzi o to zeby kota zlapac... Chodzi jedynie o to by go gonic... he he he :):) PS. Zysnarski to dobry dzienikarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigus Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.07, 08:10 Otoz ksiazeczke znam duzo dluzej, a teksty zerzniete do niej jeszcze lepiej, do PiSu to nawet by mi nie pozwolili sie zblizyc, he he he Tak wiec pudlo moi drodzy... A w sadzie Zyz juz tyle razy przegrywal... A Bernrad jak sadze telepatycznie juz czytal calosc? Ksiazki telefoniczne tez czytasz na odleglosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dial.telus.net 19.12.07, 08:35 Hey gigus, Tak, tak...Rozumiem... Teraz nikt pisu nie lubi...Nikt nie glosowal... Wszyscy byli w opozycji....he he he Ale jaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigus Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.07, 17:08 Ba! nawet nie mialem jak na nich glosowac, bo bylem wtedy w opozycji. A ty przypadkiem nie byles zaoceanicznym desantem braci? Jakos jednolicie katolbetonowi tam jestescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dial.telus.net 19.12.07, 20:29 Hey, A nie mowilem... Antygietrychowskie tajne komplety organizowales... Do zbowidu cie przyjma kombatancie antypisowskiego podziemia... Dzisiaj staje sie "niemodne" byc pisowcem... Podobnie jak "niemodne" byc komuchem... Ludzie zaczynaja juz swoje zyciorysy poprawiac by ktos im czegos nie zarzucil... Nagle "nie potrafia" znalezc "radia maryja" .... A wszystkich "innowiercow" to tez zawsze kochali... I to sa jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leksykon Encyklopedia Wyszogrodzkiego ! IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.07, 23:23 Autorem encyklopedi jest Wyszogroidzki. To on ja cenzurował i redagował a Zysnarski jedynie klepał na klawiaturze i dał nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal W sumie mógł wydać pod.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 23:28 ..pseudonimem. Nikt by sie nie czepiał. A tak..masakra. Przeglądałem kniżkę.....brakuje mi haseł takich jak: Calama, Login_, E-werty. Znaczy się NIEAKTUALNA i TENDENCYJNA!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Brawo Zyziu... IP: *.dial.telus.net 19.12.07, 23:40 he he he... Ale tych wariatow nosi.... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Encyklopedia Wyszogrodzkiego ! 19.12.07, 23:42 "...Wyszogroidzki. To on ja cenzurował..." ... w to nie uwierzę! Zyzio sie nie poddaje takim zakusom - nie pozwoli sobie niczego narzucić! Odpowiedz Link Zgłoś
ceoll Re: Encyklopedia Wyszogrodzkiego ! 20.12.07, 11:31 Boże drogi!!! Znowu wpis ewertego! To już trauma przeszłe, szloch ustąpił, załzawione oczka otarte? I to wszystko przez tą chorobliwą zazdrość o Zysnarskiego. Musisz z tym, ewerty, żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 15:50 No to co, Gorzowiacy, juz się wyładowaliscie. Cos szybko! Po lekturze EG dopiero powinni sie ujawnic coraz to jacys krytycy, uzupelniacze. Czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.07, 16:04 Jak długo mozna gadać o gownie? Szybko spłukac.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigus Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.gorzow.mm.pl 23.12.07, 21:54 O! wlasnie tototo - POPIERAM! I szybko zamknac za soba drzwi tego klopa. Ale ty Zyzio judzisz kurudplu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakubek Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.gorzow.mm.pl 24.12.07, 09:51 Szczekanie niesie, że ho, ho....Kundelki i inne kurduple wyją z bezradnej wsciekłości i zazdrości. Tak, przyjemniaczki. Wy jesteście tylko anonimowymi, zakompleksionymi ujadaczami, a Zysnarski na stale wpisał sie w historie Gorzowa. Boli, boli, prawda? Ale cóż, taki już wasz los, wasza rola...I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
emsiziomal Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego 24.12.07, 10:07 Kubuś...tak na imię miał syn red. Z (chyba). Wesołych świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra z gzikiem Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 15:50 emsiziomal, czyli: mc do kwadratu na skali, dla inteligentnych zupełnie inaczej... Pozdrawiam kumpletnie świątecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakubek Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.gorzow.mm.pl 26.12.07, 13:08 Miał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.07, 16:15 Hey Jakubek! - Hitler rowniez sie wpisal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 16:37 To gdzie w końcu tę encyklopedie kupić ? Podajcie najlepiej gdzies w centrum lub w jakiejs księgarni netowej.Dzięki. Kłodawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 16:44 jeżeli już, to tylko u Daniela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klodawa Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 07:18 Dziękuję sonia. Niestety informacja w publikacji, że można "Zyziową encyklopedię" nabyć w wydawnictwie nie była przynajmniej jak na razie prawdziwa : www.tekst.com.pl/aktualnie.htm Jestem pod wrażeniem ogromu pracy Zysnarskiego i gorąco popieram to wydawnictwo na razie nie co do treści ale samego faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard A moze tak bojkot...? IP: *.dial.telus.net 25.12.07, 08:13 Hey klodawa, Ty ze swoimi pisowskimi pogladami raczej "milo" sie ustsunkowujesz do Zysnarskiego i jego wydawcow... Przypominam tobie, ze Zyziu to komuch a jego encyklopedia to komuchowo pezekrecoina wizja przeszlosci.. Nalezysz do ludzi ktorzy wszystko z poza wplywow radia maryja i kaczynskich za smiec uwaza godny potepienia... Skad ta zmiana??? Co sie stalo??? Lewica znowu w modzie??? Nagle komuch Zynarski jest "do zaakceptowania"??? Czy ktos ci instrukcje przeslal pod tytulem "kochaj komuchow"??? Powinienes, bedac konsekwentnym, oglosic bojkot na Zyzia prace i wszystkich ktorzy go wspieraja... Nazwiska i imiona kupujacych te plugawe klamstwa zyzia Wieczorkowi na liste podrzucaj!!! Kochasz przeciez te rzeczy!!! Co sie stalo??? Czy to jedynie bozonarodzeniowy i tymczasowy "zawrot glowy"??? Obodz sie!!! Komuna nie spi!!! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigus Re: A moze tak bojkot...? IP: *.gorzow.mm.pl 25.12.07, 09:08 Ale sie wpisal w historie... Moim zdaniem wpisal sie Rubik! A Jakubek powiedz tacie, zeby juz nie rznal cudzych tekstow opatrujac na okladce swym (kontrowersyjnym) nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Zysnarski to dobry dziennikarz! IP: *.dial.telus.net 25.12.07, 09:25 Hey, Zysnarski to dobry dziennikarz! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: A moze tak bojkot...? 26.12.07, 10:34 Gość portalu: gigus napisał(a): > A Jakubek powiedz tacie, zeby juz nie rznal cudzych tekstow > opatrujac na okladce swym (kontrowersyjnym) nazwiskiem Uprzejmie informuję i oświadczam, że osoba pisząca jako gość "Jakubek" nie ma i nigdy nie miała ze mną nic wspólnego. Proszę również tą osobę o zaprzestanie podszywania się pode mnie. A co do zarzutu "rżnięcia cudzych tekstów (...)" polecam zapoznanie się ze znaczeniami słów "kompilacja" i "encyklopedia". Pozdrawiam Świąteczno - Noworocznie Jakub Zysnarski Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: A moze tak bojkot...? 26.12.07, 12:05 "kompilator. Etym. - łac. compilatio 'grabież' i compilator 'grabieżca' od compilare 'zbierać; rabować'." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigus Re: A moze tak bojkot...? IP: *.gorzow.mm.pl 30.12.07, 20:24 A wlasnie Zyz ciekawie obchodzi sie z wlasna bigrafia - ze niby studiowal. A prawda (ciekawe jaka jest do konca?) glosi, ze wylecial juz cos kolo 2 lub 3 semestru i to z czegos komuszo-ekonomicznego. JAKI TO WIEC DZIENNIKARZ? REGINALISTA? HISTORYK? Samozwaniec! I o swoim wyznaniu (pewnie czci Mamone) nic nie wspomina, a wielu osobm wpina taka latke. Moze wiec Panie Prezydnecie niech nie Zyz zrobi suplement? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: A moze tak bojkot...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 09:29 Twój problem (nie mój ! Twój!) polega na tym, że klasyfikujesz rzeczywistość w niezwykle uproszczony sposób. To, że tak klasyfikujesz to drobiazg ale Ty na tym forum taką właśnie rzeczywistość wraz z innymi pisowcami, peowcami itp w sumie aparatczykami i zniewolonymi umysłami, tworzysz ! > Nalezysz do ludzi ktorzy wszystko z poza wplywow radia maryja i > kaczynskich za smiec uwaza godny potepienia... Wystarczy przeczytać kilka moich wpisów na tzw kontrowersyjne (ideologiczne) tamaty aby jasno zauważyć, że tak nie jest. Faktem natomiast jest, tu popieram Wieczorka jak i jego merytorycznych (Ty do nich nie nalezysz) przeciwników, że uważam iz na kłamstwie niczego porządnego nie zbudowano. Czy wiesz np, że Polska jest na ostatnim miejscu jeżeli chodzi o tzw wolność prasy/ słowa ze wszystkich krajów dawnego RWPG a będących obecnie w UE ? Napiłeś się z samego rana ? Skąd taka agresywna determinacja w pierwszy dzień świąt? Encyklopedię Zysnarskiego poparłem już dawno ale nie będę się trollowi z samego rana tłumaczył. To Ty masz problem z rzeczywistością a nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: A moze tak bojkot...? IP: *.dial.telus.net 25.12.07, 21:16 Hey klodawqa,\ Nie chcesz si tlumaczyc...z rana..? Ja jestem cierpliwy.. Poczekam na twoje tlumaczenia dom wieczora... :):) PS. Mam nadzieje ze Swieta uplywaja w takiej atmoswerze jak powinny.. Dla Ciebie i rodzinki: Wszystkiego najlepszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rkucko Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego 25.12.07, 12:32 Przeglądałem tą "encyklopedie" i myśle,że to nie encyklopedia tylko beletrystyka mase przekłamań i nieprawdy np.brat nie może być kuzynem miejsca urodzenia są brane z sufitu itp. nie znam na tyle ludzi opisywanych w tej "encyklopedii" ale jeżeli wszyscy są tak scharakteryzowani jak moja rodzina to to nie jest encyklopedia tylko apowiadanie zawierające mase fikcji literackiej Odpowiedz Link Zgłoś
rkucko Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego 25.12.07, 12:37 Przeglądałem tą "encyklopedie" i myśle,że to nie encyklopedia tylko beletrystyka mase przekłamań i nieprawdy np.brat nie może być kuzynem miejsca urodzenia są brane z sufitu itp. nie znam na tyle ludzi opisywanych w tej "encyklopedii" ale jeżeli wszyscy są tak scharakteryzowani jak moja rodzina to to nie jest encyklopedia tylko apowiadanie zawierające mase fikcji literackiej.I dziwie się P.Zysnarskiemu, bo przecie znał doskonale całą rodzine a żródła konfrontacji swoich wiadomości ma do dzisiaj b.dużo - życze przyjemnego czytania R.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dial.telus.net 25.12.07, 21:30 Hey Kucko, Oczywiscie musisz sie czuc jednak "waznym" skoro twoje imie sie w encyklopedii znalazlo... Ja nie kwestionuje niczyich wybrow...lecz powiedz mi...dlaczego taki kucko jak ty w encyklopedii sie znalazl... Kto ty jestes??? Polak maly????? Jestem pewien ze "kucko" taki jak ja tam nie jest,,,... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Czy nie chodzi tu o Waldemara Kućko ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.07, 21:50 Bo to, że ty Bernard kogoś nie znasz to nie znaczy, że ten ktoś nie istnieje :)) Chociaż biorąc po uwagę Twoją sylwetkę na forum to może i tak uważasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Czy nie chodzi tu o Waldemara Kućko ? IP: *.dial.telus.net 25.12.07, 22:22 Hey Kolodawa, Ja nie wiem o kogo chodzi... Jakis pacan kuckami rzuca i sie denrwuje... Kim jest ten rkucko... Co to za ptaszyna??? Nie jednemu kotu na imie "mialczek"... :):) PS. Mam nadzieje ze ta biedota nie jest polaczona z fotografem o nazwisku Kucko...Waldek chyba.... Fotopgrafowal Gorzow za czasow komuny.... Jestem przekonany, ze nie... Bylby wstyd.. :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy nie chodzi tu o Waldemara Kućko ? IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.07, 12:25 Kłodawa napisał: > Bo to, że ty Bernard kogoś nie znasz to nie znaczy, że ten ktoś nie > istnieje :)) Chociaż biorąc po uwagę Twoją sylwetkę na forum to może > i tak uważasz ? dla bernarda niewiedza jest zaletą. pustą głową łatwiej jest przytakiwać... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Miserere!!! 26.12.07, 12:50 Są święta... i dlatego nie nazwę Bernarda idiota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Czy nie chodzi tu o Waldemara Kućko ? IP: *.dial.telus.net 26.12.07, 17:29 Hey nicelus, Jak zwykle nie masz pojecia o czym pisze... A o fotografie W.Kucko oczywiscie wiem... Kiedy Zysnarski pisal (dobry dziennikarz) do komunistycznej prasy pan Kucko robil zdjecia miasta (dobry fotograf) dla tej samej komunistycznej prasy... Dzis Zysnarski to komuch a Kucko to "bohater"... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Czy nie chodzi tu o Waldemara Kućko ? IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.07, 18:47 bernard napisał: > Dzis Zysnarski to komuch a Kucko to "bohater"... może jest istotnym co się pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Czy nie chodzi tu o Waldemara Kućko ? IP: *.dial.telus.net 28.12.07, 02:07 Hey nicelus, A wiec praca dla komunistycznej prasy nie byla niczym zlym... Rozumiem.. Zle bylo jedynie pisanie zlych rzeczy... To trz jasne... Ilustrowanie "zlych pisanych rzeczy" zdjeciami oczywiscie na komucha go nie kwalifikuje... Jego zdjecia byly zawsze "dobre", a uwazny czytelnik moglby sie antysocjalistycznych tresci dopatrzec... Taka cicha czarno-biala opozycja... Proste jak drut... Czy mozesz te "genialna" idee podsunac swojemu przyjacielowi Wieczorkowi??? :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dial.telus.net 25.12.07, 21:46 Hey rkucko, Nie znam ciebie ani twojej rodziny... Prosze, wyjasnij skad te oburzenie??? Kim jestes do diabla??? Dlaczego nagle Gorzow powinien krecic sie wokolo ciebie... Dlaczego Zysnarski popelnil blad??? Wdzieczny bede za kazda informacje .. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigus Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.gorzow.mm.pl 27.12.07, 11:54 Bernard jestem ostatnim kretynem, serio! RKUCKO jest najbardziej osobista rodzina Waldka Kucki, ale coz, nie tylko to przegapiles w swym marnym zyciu... Odpowiedz Link Zgłoś
meggrain Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego 27.12.07, 18:37 Ja tez nie chce nigdy spotkac tego Benia, to musi byc paskudna poczwara A jak widac Zysnarski popelnil wiele ´beledow i pominiec, skoro prezydent zdecydowal o suplemencie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dial.telus.net 28.12.07, 02:12 Hey gigus, Waldek Kucko to znany gorzowski fotograf... Proste i znane... Kim jest ten "inny Kucko nie wiem, ... Nawet nie wiem czy chce wiedzeiec... I dlaczego niby nieznajomoasc tej osoby mam traktowac jak jakies wazne "przegapienie"? Gorzow to prawie 130 tysiecy ludzi a ty mi tego osobnika pokazujesz i...mam sie czuc winny z jakiegos powodu? :):) PS. Czy on robi zdjecia czy zdjecia jemu robia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dial.telus.net 28.12.07, 02:12 Hey gigus, Waldek Kucko to znany gorzowski fotograf... Proste i znane... Kim jest ten "inny Kucko nie wiem, ... Nawet nie wiem czy chce wiedzeiec... I dlaczego niby nieznajomoasc tej osoby mam traktowac jak jakies wazne "przegapienie"? Gorzow to prawie 130 tysiecy ludzi a ty mi tego osobnika pokazujesz i...mam sie czuc winny z jakiegos powodu? :):) PS. Czy on robi zdjecia czy zdjecia jemu robia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt ważny Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.gorzow.mm.pl 29.12.07, 01:24 A pamiętacie jak kiedyś Zysnarski napisał recenzję książki o Gorzowie? Znalazł w niej trochę błędów i zatytułował recenzję "Panie Boras oddaj pan pieniądze". Teraz kiedy przyznał się do masy błędów (suplementu nie robi się z powodu kilku błędów) chcąc być konsekwentny powinien: oddać pieniądze (podobno 100 tys. zł) albo przeprosić Borasa! Panie Zysnarski oddaj Pan pieniądze! Hehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego 29.12.07, 01:51 "...Teraz kiedy przyznał się do masy błędów ..." ...jakie popełni w planowanym suplemencie - do ktorego napisze kolejne sprostowanie... a wszystko za kasę Miejska. A zyski z tantiem...do własnej kasy... i tak sie nakreca ten postkomunistyczny grajdołek. Kiedy to się skończy? Wkurza mnie buta i tupet spadkobiercow PZPR'u czerpiacych korzysci z sukcesów ludzi których gnoili!!! Mozna popelniac błedy ale trzeba miec wobec nich pokore! Szuje sie zawsze podczepia pod płynacy okret... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigus Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.gorzow.mm.pl 29.12.07, 10:08 Wlasnie niech oddaje forse a supelement robi za wlasna kase i POD NADZOREM, bo znow powywija sweoj karzelkowe numerki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Gorzów ma encyklopedię Zysnarskiego IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.07, 20:11 gigus napisał: > Wlasnie niech oddaje forse a supelement robi za wlasna kase i POD > NADZOREM, bo znow powywija sweoj karzelkowe numerki to będzie suplement do suplementu. i znów za miejską kasę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Pomnik dla Zysnarskiego - za zycia!!! IP: *.dial.telus.net 30.12.07, 21:08 Hey, :):):) PS. Oczekuje slow zachwytu i aprobaty dla mojej nastepnej genialnej idei.... Odpowiedz Link Zgłoś
meggrain Re: Pomnik dla Zysnarskiego - za zycia!!! 03.01.08, 07:53 To ja ci w nagode wyciagne ten watek do gory, bo spadl na druga strone Gość portalu: Bernard napisał(a): > Hey, > :):):) > PS. Oczekuje slow zachwytu i aprobaty dla mojej nastepnej genialnej > idei.... Odpowiedz Link Zgłoś