asiaczajusia 22.03.05, 22:47 5 tygodni temu urodziłam dziecko. Od kiedy mogę zacząć ćwiczyć "brzuszki" w celu pozbycia się dosyć jeszcze sporego brzucha? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ps15 Re: Brzuszki 23.03.05, 09:17 nie wcześniej niż po 6 tyg od porodu drogami natury, po cesarce ten czas jes jeszcze dłuższy 3-6 miesięcy.Ale najpierw idż na kontrolną wizytę do ginekologa żeby sprawdził czy już jest wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: Brzuszki 23.03.05, 15:58 Wyczytalam w madrej książce że nie prędzej niż po 4 m-cach. Na razie lepiej kup sobie pas obciskający. Odpowiedz Link Zgłoś
ps15 Re: Brzuszki 23.03.05, 21:37 Pas obciskający to nie jest dobry pomysł bo mięśnie flaczeją i same nie będą mogły utrzymać tego co powinny a to nie o to chodzi.Chodź na wciągniętym brzuchu,przez to mięśnie będą napięte i będą delikatnie pracowały.Jest to zupełnie bezpieczne bo można tak robić już kilka dni po porodzie.Takie ćwiczenie miałam na szkole rodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
beatam Re: Brzuszki 25.03.05, 13:07 A jakie ćwieczenia można w tydzień po porodzie (jeśli nie klasyczne brzuszki). Na razie ćwiczyłam tylko mięsień Kegla... Odpowiedz Link Zgłoś