Dodaj do ulubionych

Dieta jajeczna

IP: *.* 23.04.02, 09:21
Czytam te zmagania z dietkami i czytam i postanowiłam dorzucić coś od siebie.Polecam dietkę jajeczną na której straciłam kiedyś 2 kg w tydzień. Moja siostra 3 bo bardziej ściśle przestrzegała. Ja ponieważ nie tknę jajka ugotowanego tak bez niczego dodawałam ciutkę majonezu albo ketchupu. A ponieważ z natury jestem pijakiem, więc zalecane tu dawki napojów niewystarczały mi absolutnie i piłam dużo, dużo więcej.Dzie? 1Ś - 2 jaja na twardo, 1 szkl. gorzkiej kawy lub herbaty, 1 du?e jab?koO - 2 jaja na twardo, 1 szkl. gorzkiej kawy lub herbaty, 150 gr surówki jarzynowejK - 2 jaja na twardo, 200 gr surówki jarzynowej, 1 suchar, 1 ?rednie jab?koDzie? 2Ś - nic O - 2 jaja na twardo, 2 marchewki, 1 ?rednie jab?ko, 1 szkl. gorzkiej kawy lub herbaty K - 150gr gotowanego mi?sa wo?owego, jarzyny gotowane w dowolnej ilo?ci, 1 szkl. gorzkiew kawy lub herbaty Dzie? 3Ś - nic O - 2 jaja na twardo, 250 gr gotowanej kapusty lub kalafiora, 1 szkl. gorzkiej kawy lub herbaty K - 2 ma?e kotlety wo?owe lub ciel?ce, 1 szkl. kawy lub herbaty z jedn? ?y?eczk? cukru lub miodu Dzie? 4Ś - nic O - dowolnie du?a porcja mieszanje surówki jarzynowej (koniecznie z selerem) z 1 ?y?k? oleju lub oliwy, 1 ?rednie jab?ko, 1szklanka gorzkiej kawy lub herbatyK - 2 jaja na twardo, 100 gr chudego twarogu, 1 kromka ciemnego pieczywa, 1szklanka gorzkiej kawy lub herbatyDzie? 5S - nic O - 2 jaja na twardo, gotowane jarzyny w dowolnej ilo?ciK - 150 gr sma?onej ryby, 1 kromka chleba bez mas?a, 1szklanka gorzkiej kawy lub herbatyDzie? 6Ś - nic O - 150 gr gotowanego kurczaka, 200 gr surówki jarzynowej z selerem, ma?e jab?ko, 1szklanka gorzkiej kawy lub herbatyK - 150 gr gotowanego kurczaka, 1 pomidor, 1 du?e jab?koDzie? 7jak dzień pierwszy Jak czuje się nasz cholesterol po tej diecie to nie mam pojęcia?!!! Ale chudnie się napewno.MIłego stosowania dietki. Ja jestem dzisiaj na niej pierwszy dzień! MOże ktoś ma ochotę mi potowarzyszyć? Zapraszam i życzcie mi powodzenia, bo mam co gubić.MOnika
Obserwuj wątek
    • Gość: Siunia Re: Dieta jajeczna IP: *.* 07.05.02, 23:24
      Podziwiam, ja bym po tych jajach zaprzyjaźniła sie z pawiami ;)I to juz pewnie 2-go dnia :)Ale trzymam kciuki- SiuniaPs a jaka ma byc ta surówka jarzynowa? Z sola czy bez, z majoinezem czy nie, z oliwa czy tez nie.... Napisz więcej konkretów
      • Gość: Monika_M Re: Dieta jajeczna IP: *.* 08.05.02, 06:52
        W diecie jajecznej surówki można zrobić z odrobiną oliwy, cytryną i ciutką soli. Takie same pyszności(???) jak w kopenhaskiej. Rzeczywiście, trochę dużo tych jajek, ale na tym właśnie polega ta dieta, bo organizm podobno potrzebuje bardzo dużo energii, a by spalić jajka. Są tutaj natomiast ograniczenia napojów. Podobno trzeba tylko tyle co w diecie zapisane, bo ma się to przyczynić do lepszej gospodarki wodnej w organiźmie, ale u mnie to nie przeszło. Piłam sobie bardzo dużo i też schudłam.PozdrawiamMOnika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka