Dodaj do ulubionych

Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu?

04.12.06, 10:53
Chciałabym sie dowiedzieć czy warto ćwiczyć na tym urządzeniu? Ile trzeba
ćwiczyć? Jakie są efekty? Czy działa wyszczuplająco na uda i nogi?Proszę o
odpowiedź osoby które ćwiczyły. Dzięki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • basik25 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 04.12.06, 11:48
      Mija mama cwicząc przez godzine, w ciągu miesiaca straciła 6 kilo, specjalnej
      diety nie trzymała.Ćwiczyła od poniedziałku do piatku, poniewaz w wekend zawsze
      troche rzeczy jest do zrobienia. Ja właśnie od niej steper sobie pozyczam.
    • aga.kotek Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 04.12.06, 12:13
      jestem tez ciekawa odpowiedzi..bo mam zamiar kupić steper..ale ten skrętny..
      • carinap Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 04.12.06, 12:57
        Aga,
        Ja kiedyś na stepperze skrętnym "wytupałam" 7 kg w ciagu miesiąca.
        Zażyczyłam sobie taki na gwiazdkę i kiedy mój facet powiedział mi że takich jak
        chcę to nie ma ruszyłam na poszukiwania razem z nim. Miał rację. W kilkunastu!
        sklepach w Warszawie nie znalazłam steppera sretnego z kolumną(o takich które
        były porządne też nie wspomnę...)
        Stanęło na Orbitreku. 300pln to mniej niż najprostszy Kettelr a no name nie
        radzę. Sama "zatupałam " kilka i tylko te porządne wytrzymują więcej niż kilka
        tygodni.
        A orbitrek jest super!
        Mam go od wczoraj i oszalałam :o)
        Tylko trzeba mieć miejsca tylo co np na rower stacjonarny....
        • aga.kotek Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 05.12.06, 11:11
          u nas orbitek kosztuje 600zł także odpada..za duzy koszt..a ja się nie znam na
          nazwach które sa dobre stepery?możesz poradzić?w hipermarketach są ale
          pojedyńcze sztuki albo zepsute..albo nie takie jak trzeba..
    • yoanna_yo Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 04.12.06, 22:21
      mam stepper sketny i bardzo sobie chwalę, codziennie 1000 kroczków - 15 minut bo mnie nudzi wiecej, plus dietka i leciało sobie w dół.
      najlepiej mi działał na nogi i brzuch.
      Jeden warunek(przynajmniej u mnie) musi stać non stop na wierzchu bo inaczej nie wyciągam tygodniami smile)
      A po opinie - najlepiej na forum Fitness
    • markac28 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 05.12.06, 08:55
      A na jakie partie ciała działa najlepiej, czy nie powoduje nadmiernego rozrostu
      mięsni i optycznego zwiększenia masy ciala?
      • kubara1 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 05.12.06, 09:27
        Co macie na mysli mówiac stepper skrętny? Ja mam zwykły stepper a z drugiej
        strony takie kołko( dysk) na któym można ćwiczyc talię. Czy to o to chodzi?
        • aga.kotek Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 05.12.06, 11:22
          www.allegro.pl/item144939650_steper_ltt_z_tasmami_trans_najtaniej_gratis_od_ss.html

np. taki to jest..
        • carinap Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 05.12.06, 13:19
          stpper skretny to taki gdzie nogi nie pracują w jednej lini gór-dół.
          Ruch wygląda tak że na górze noga jest równoległa do osi steppera a na dole pod
          kątem)pieta dalej w osi ale palce zdecydowanie na zewnątrz) pięty obu nóg
          trafiają mniej więcej w jeden punkt kiedy są na dole.
          Ten rodzaj steppera oprócz nóg i pośladków mocno ćwiczy mięśnie brzucha
          (zwłaszcza skośne czyki talię).
    • markac28 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 05.12.06, 12:17
      Chyba czas wyciągnąć go z szafy i zacząć ćwiczyć. Mam nadzeję że tym razem
      starczy mi zapału na dłużej, bo to naprawdę bardzo nudne ćwiczenie.
      • carinap Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 05.12.06, 13:16
        Aga,
        Tego który pokazałaś na allegro nie kupuj.
        Rozleci ci się zanim się rozgrzejesz. Jeśli masz gdzieś blisko Auchan to jedż
        tam w dziale sportowym jest dokładnie taki i sprawdź. Wszystko w nim trzeszczy
        i "lata".
        Całkiem porządny Orbitrek kupisz na allegro za 300-400pln. Jego minusem w
        stosunku do tych za 1500 będzie to że będzie dość głośny(słychać wyrażne
        szuranie) nie będzie mierzył pulsu a regulacja obciążenia będzie mechaniczna.
        Można z tym wytrzymać, na wyniki ćwiczącego to nie wpływa :o)
        Są takie czarne na allegro za 319-339pln, wybróbowywałam i są całkiem OK(a w
        sklepie jednak droższe :o)
        Naprawdę dobre marki to z pewnościa York i Kettler ale te tanie nie są i pewnie
        można kupić coś w dobrej jakości i przyzwoitej cenie ale trzeba je najpierw
        sprawdzić.
        Przede wszystki gwarancję i długość skoku(wysokość kroku) były takie na których
        chyba gejsze do drobienia małymi kroczkami trenują..... surprised)
        Odradzam kupownie w ciemno w necie. Wszystko jest super opisane ale sprawdzić
        nie możesz. Jeśli chcesz kupić taniej sprawdx ten model w realu ale i tak
        lepiej kupić w sklepie bo możesz załatwić reklamację( a jk już pisałam miałam
        Kilka razy problemy)
    • aga.kotek Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 05.12.06, 13:52
      wklejajcie linki steperów które macie..i jakie polecacie..to jest bardzo
      pomocne by się póxniej nie rozczarować..ja chyba nie kupie żadnego szczerze
      mówiąc bo te polecane są dla mnie za drogie po prostu mnie nie stać..a z kolei
      ten co chciałam kupic to z tego co słysze się rozwali..a będzie mi wtedy
      przykro bo to miał byc dla mnie prezent gwiazdkowy..
      • carinap Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 05.12.06, 14:20
        Aga,
        Nie załamuj się.
        Moja koleżanka ma ten aukcja.onet.pl/show_item.php?item=144283282
        nie jest najładniejszy ale dziła i wygląda porządnie jeśli nie zależy Ci na
        super wyglądzie tylko na sprawności można kupić taki gdzie są małe defekty
        lakieru aukcja.onet.pl/show_item.php?item=146142732 .
        Bardzo dobry chociaż używany Kettler zamiast prawie 600 kosztuje ok 150pln
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=147820318
        Orbitrek o którym pisałam to aukcja.onet.pl/show_item.php?item=144932066
        i gdzieś widziałam używany za 250pln (czy coś około).
        Po
      • renia731 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 01.02.07, 21:49
        A ja mam właśnie taki jak wkleiłaś ten z allegro i właśnie kupowałam go na
        allegro w maju zeszłego roku. Myślę że jest w porządku. Lekkie stukanie mi nie
        przeszkadza.
    • yoanna_yo Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 05.12.06, 21:27
      A ja mam taki
      www.allegro.pl/item147804163_stepper_skretny_ltt_prosto_z_wystawy_wady_lakieru.html
      , bez linek. Działa już rok i nie mam żadnych problemów. Jak zaczyna żęzić to smaruję towotem i po sprawie.
      Ale ciężko mi wytrzymać dłużej niż 15 min. Po tym obowiązkowo rozciąganie drugie 15 min i wychodzi że w sumie bardziej dla zdrowia i utrzymania kondycji cwicze niż dla jakichś spektakularnych efektów, ale dobre i to .
    • markac28 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 07.12.06, 09:15
      Czy lepsze efekty daje steper zwykły czy ten skośny?
      • aga.kotek Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 07.12.06, 12:56
        podobno skośny bo działa nie tylko na nogi ale też na uda posladki i brzuch..
    • elle16 carinap Steper ... 07.12.06, 20:53
      carinap
      Czy to musi być taki steper z kolumną?? Wolałabym bez, łatwiej wkomponuje się w
      mieszkanie.
      www.allegro.pl/item148257026_szukasz_steper_to_juz_go_masz_zobacz_tutaj_.html
      www.allegro.pl/item148026442_steper_skretny_z_linkami_wyprzedaz_hit_.html
      www.allegro.pl/item147949748_steper_domowy.html
      • carinap Re: carinap Steper ... 08.12.06, 10:47
        Elle,
        Oczywiście że nie musi być z kolumną :o)
        Mnie o taki chodziło bo by lo mi na nim wygodniej i nie bałam się że spadnę
        (chyba mi w głowie coś siedzi takiego :o)
        Linki które wysłąłaś to
        1) stepper boczny , nie skretny działa trochę inaczej ale też jest OK
        2) Stepper którego nie polecam bo rozpadł się(dosłownie!) mojej koleżance.
        Ruch i wysokośc były w porządku, regulacja rozregulowała się sama po kilku
        dniach i zminiała pozycję (na niższą ) po kilku ruchach na stepperza a potem
        padł mechanizm podtrzymujacy pedały...
        Może miała słaby egzemplarz ale ja bym go już nie chciała
        3) to stepper podstawowy , prosty nie skrętny. Cwiczy i łudki , uda i dolną
        częśc pośladków. Może rozbucowywyać zamiast wyszczuplać działa jak wypychanie
        ciężaru na ławce a nie aerobowo.
    • markac28 Steper buffalo 08.12.06, 10:18
      Czy ktoś używał?Dobry?Ile wytrzyma?
    • elle16 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 08.12.06, 13:40
      Dzięki carinap
      Chyba wolałabym skrętny, bo tak jak piszecie ćwiczy więcej, choć mnie
      najbardziej interesują nogi. Wyglada na to , że do 100 zł nie uda mi się nic kupić.
      Piszesz, że marketach może coś być. Auchana akurat nie mam, jest Real,
      Carrefour, Tesco, itd. Jak to poznać czy się szybko rozwali czy nie?
      • carinap Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 08.12.06, 13:45
        elle,
        Do 100pln trudno znależć naprawdę coś dobrego(może uzywane na allegro?). Jedź
        do marketu, przymierz się do kilku i tyle :o)
        Najefektywniejsze są te, które mają najdłuższy krok(ruch) wejdż i zobacz sama.
        Mam nadzieję że jak przetestujesz kilka zrozumiesz o co mi chodzi.
        powodzenia!
        • elle16 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 08.12.06, 14:12
          Dzięki serdeczne, rzeczywiście nigdy nie używałam stepera.
          PZDR
          • wioleta4 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 10.12.06, 18:39
            Mialam kiedys stepper,ogromny,z mini komputerkiem do obliczania czasu,kalorii
            itp.
            Mi nie pomogl w zbiciu wagi,po miesiacu zaczal zawadzac,wiec poszedl"do zyda"

Lepiej kupic dobre buty.Nie jesc po 17.00,i begac trzy razy w tygodniu 45min.na
            czczo.Ale o tym to juz epopeje wypisano ........
    • 19maj a co myslicie o tych?? 14.12.06, 19:25
      też nie mam za dużo kasy poradźcie cosik. Pozdrawiam
      www.allegro.pl/item147485478_wyprzedaz_skretny_stepper_z_linkami_sauna_belt.html
      www.allegro.pl/item147485438_stepper_skretny_ltt_prosto_z_wystawy_wady_lakieru.html
      www.allegro.pl/item148670649_hydra_shape_twist_stepper_15_zl_dajemy_gratis.html
      • yoanna_yo Re: a co myslicie o tych?? 14.12.06, 20:24
        mam ten drugi, "z wystawy wady lakieru" , działa i ma sie dobrze, nic sie nie połamało
    • hela_bertz1 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 15.12.06, 09:25
      Weszłam na Allegro, na stepery Kettlera, uzywany można kupić tanio, i nie piszą
      tam który jest skrętny a który nie - jak to poznać?
      • markac28 Re: Stepery i różnice między nimi 18.12.06, 11:55
        napiszcei jaka jest różnica pomiędzy steperem skrętnym, skośnym, epileptycznym?
        Jak je rozpoznać np na allegro? A co to za stepery prawo-lewo?
        • yoanna_yo Re: Stepery i różnice między nimi 18.12.06, 13:35
          heh, epileptyczny? to m i przypomina tytusa romka i atomkabig_grinDD nie mampojęcia czymsię różnią skośny od skrętnego. Pewnie niczym prócz nazwy. No bo jak moze poruszac się stepper? góra dół, lub skos skos.
          Kręcic kółek chyba się nie da,a może z tymeliptycznym chodzi o to że pedały zataczają elipsę? nie wiem. Ale przypomniał mi się mój sposób na przełamanie nudy i wzmocnienie brzucha na stepperze skrętnym. Otóż kłade ręczniki albo coś tam na pedały i klękam. Mięsnie brzucha pracują 2 razy więcej. Tak na 200-300 króków robię sobie taki przerywnik.
          Przepraszam za łączone wyrazy,spacja mi kiepsko działa a nie chce mi sie poprawiac wszystkiego.
    • aga.kotek Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 18.12.06, 13:47
      www.allegro.pl/item149326068_mega_promocja_nowy_steper_ltt_z_linkami_gwar_24mce.html

zamówiłam sobie ten steperek..zobaczymy jak przyjdzie i po ilu bede miała
      dniach..tygodniach widoczne efekty..bede na bieząco was informowac..pozdrawiam.

ps mam nadzieje że się szybko nie rozwali..
    • 19maj dziewczyny a co powiecie na to 18.12.06, 13:57
      www.allegro.pl/item149322470_nowy_firmowy_twister_body_sculpture_29cm_gwar_24m.html
    • markac28 Re: Steper w tesco 19.12.06, 09:36
      Byłam wczoraj tesco i widziałam steper za 129 zl, skośny.Niestety nie miałam
      czasu żeby mu się lepiej przyjrzeć wyglądał całkiem całkiem. Czy może ktoś też
      go widział i co o nim sądzicie?A może ktoś kupił własnie taki? Interesuje mnie
      czy ma regulację długości kroku?
    • yoanna_yo Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 19.12.06, 13:28
      Drogie mamy ! nowy pomysł dla was , jeżeli rodzina jest tolerancyja oczywiście.
      Otóż wstawiamy stepper do kuchni i wskakujemy co chwila. Właśnie przy okazji robienia naleśników wydreptałam 1500 kroków.
      Ciasto na pierogi? prosze bardzo, bierzemy do łapek i wyrabiamy drepcząc !
      • markac28 Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 21.12.06, 11:23
        Kupiłam w tesco steper skośny za 129zł w promocji do 24,12,06, normalnie
        podobno kosztuje 199zł, jest super, choc czy bedzie trwały zobaczymy. Ćwiczę
        dopiero od dwóch dni (na początek nie za wiele 10,15 minut), ale będę zwiększać
        stopniowo i co najważniejsze waga wreszcie drgnęła niecały 1kg, oprócz stepera
        oczywiście dietka. Będę informować na bieżąco (jeśli będzie się czym
        pochwalić). Pozdrawiam!
    • mmu dziewczyny, jak tam wyniki? 27.12.06, 22:29
      ja zastanawiam się nad takim, wydaje mi się wygodniejszy do ćwiczeń
      www.allegro.pl/item150600223_stepper_skretno_eliptyczny_20_zl_dajemy_za_darmo.html
      co o nim myślicie, może któraś z Was ma?
    • aga.kotek Re: Steper czy ktoś osiągnął sukces w odchudzaniu 28.12.06, 11:20
      dostałam wreszcie ten steper o którym wam pisałam że zamówiony został..jest
      superowy..co prawda w świeta nie uzywałam ale po sylwku zaczynam..na poczatku
      zrobiłam sobie próbę i w 10 minut zrobiłam 600kroków..więcej nie mam siły no
      ale z czasem pewnie będe wydłużała..linek niestety nie uzywam bo nie mam takiej
      siły w rekach..no i musze wam powiedzieć że słyszałam na fitnesie że przez
      takie wchodzenie ciągłe na steper można sobie narobić zapalenia mięśni..trzeba
      sobie wybrac pore i ćwiczyć raz dziennie a nie co chwila włazic jak się nam
      przypomni..od stycznia zakładam nowy post z osiągnieciami ze steperem i
      bedziemy mogły się tam chwalić..pozdrawiam i życze powodzenia//aga
    • markac28 Jakie ćwiczenia? 28.12.06, 13:30
      wykonywać oprócz ćwiczeń na steperze? Inne ćwiczenia przed czy po steperze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka