Dodaj do ulubionych

okropne piety

22.05.03, 15:12
Mam nadzieje, ze mnie nie wysmiejecie...moze ktoras z Was tez miala (ma) taki
problem, z ktorym jasie borykam juz dluuuuuuugo. Mam przeokropne piety. Jest
na nich twarda skora,szorstka- okropna i brzydka. Stosuje rozne peelingi,
tarki, kremy (itp, itd) ale efekty sa marne. Zastanawialam sie nawet czy nie
pojsc do dermatologa,moze jest jakis skuteczny lek (masc) a nie kosmetyk do
tego typu problemow. A moze ktoras z Was ma sposob na ladne, zadbane i
gladkie piety???
Marzena
Obserwuj wątek
    • sowa_hu_hu Re: okropne piety 22.05.03, 17:36
      ja tez mam problem z piętami..... skóra na nich jest twarda sad
      aby utrzymać je w jako takim stanie pumeksuje je 2 razy dziennie i 2 razy
      dziennie wcieram krem zmiękczający - troche pomaga smile piety wyglądają w miare
      ale i tak wiem ze nigdy nie będe miała pięknych rózowych miękkich pięt....
      taka moja natura....
    • laura14 Re: okropne piety 22.05.03, 22:01
      Polecam serie Scholla: peeling do stop i nawilzajacy. Przy regularnym stosowaniu efekt gwarantowanysmile
      • dorotka1970 Re: okropne piety- scholl nie pomogl 27.05.03, 19:44
        Od 3 miesiecy stosuje te preparaty (balsam zmiekczajacy rano i nawilzajacy
        wieczorem) po kapieli i pumeksowaniu. I na razie marna poprawa! Nie wiem czy
        ma to cos wspolnego z moja ciaza, ale tak zle to jeszcze nigdy nie bylo.
        Przylaczam sie do apelu - czy ktos zna jakis skuteczny sposob oprocz
        ogolnodostepnych kremow i pumeksu?
        Pozdrawiam
    • magia22 Re: okropne piety 22.05.03, 23:09
      a może salon kosmetyczny lub technik ortopedyczny Ci pomoże?
      ja kiedyś miałam okropnie twardą skórę i na dodatek tworzyła mi sie swego
      rodzaju skorupa z tej skóry na piętach, a na dodatek z powodu słabego
      wykształcenia jakichś tam mięśni stopy, również na spodzie stopy przy dużym
      paluchu i małym robiły mi się takie twarde poduszeczki ze skóry, która tam
      właśnie narastała
      i dlatego poszłam do faceta, który się zajmuje takimi rzeczami, czyli
      pedicurem, ale również usuwaniem odcisków, zgrubień, narastającego naskórka,
      wypalaniem azotem itp.itd.wszystkim co mniej poważne, gdzie nie potrzeba
      ingerencji typowo chirurgicznej, ale związanych troche z kosmetyką

i chodze tam średnio dwa razy w roku , płacę ok 50 zł za dwie stopy, a sama w
      domu stosuję peeling
      stopy mam gładkie, bez zbędnej twardej skóry, i w klapkach chodzić sie juz nie
      wstydzę
      co prawda ja mieszkam w Olsztynie, ale o ile mi wiadomo, to syn tego Pana
      otworzył swój zakład w Warszawie, więc jeśli jesteś akurat z Warszawy, to mogę
      sie dowiedzieć o adres i telefon do tego zakładu
      ale dopiero w przyszłym tygodniu , bo wyjeżdżam

pozdrawiam
      Magdalena, mama Oleńki smile
      • zyna Re: okropne piety 29.05.03, 09:23
        Cześć! Ja jestem z Warszawy i jeśli uda Ci się zdobyć namiary na tego Pana to
        chętnie skorzystam. Też mam pięty nie za bardzosad(
    • mamakai Re: okropne piety 23.05.03, 10:39
      Też długo borykałam się z tym problemem przy czym moje pięty jeszcze boleśnie
      pękały -miałam krwawą miazgę w tym miejscu,a wszystko to z przesuszenia skóry
      na piętach(chyba).Chodząc czułam się jakbym stąpała po ostrzu noża.Leczyłam to
      stosując obficie linomag po czym zawijałam stopy w folię i ubierałam skarpety-
      na całą noc.Rano miałam mięciutkie pięty.Teraz już nie dopuszczam do
      przesuszenia skóry często (jak nie zapomnę) stosuję balsam do stóp AA z
      mocznikiem -jest bardzo dobry i jak dla mnie skuteczny.
    • marzenkaw Re: okropne piety 23.05.03, 12:30
      To znowu ja-Marzena. Dzieki za odpowiedzi.Kosmetyki Scholla kupie. Mam
      nadzieje, ze bede lepsze niz te ktore stosowalam, a bylo ich duzo. I poszukam
      jakiegos salonu kosmetycznego w Katowicach lub w okolicach. A moze ktos mi cos
      poleci? Przy okazji jakas dobra kosmetyczke tez "do twarzy", bo dawno nie
      bylam, a czas chyba zadbac o siebie bardziej (zeby coreczka miala ladna mamesmile.
      A o rady co do piet czekam dalej!!! pa pa pa
    • meme1 Re: okropne piety 23.05.03, 14:03
      czesc slonko!skad ja to znam...ale jest na to sposob raz w miesiacu pedicure-
      kosztuje ok 30 zl .pani kosmetyczka takim nozykiem wszystko wyskrobie obetnie
      pazurki i pomaluje w piekne wzorki.moj nosze 3 tygodnie bez zmywania
      lakieru...a pietki piekne w koncusmile
    • marzenkaw Re: okropne piety 23.05.03, 16:04
      Powiedzcie mi czy pedicure to jest pielegnacja stop? Bo ja zawsze myslalam, ze
      to chodzi o paznokcie od stop...a po Waszych odpowiedziach zaczynam sie
      zastanawiac...kurcze, moze ja to zawsze zle interpretowalam???
      Marzena
      • marzennak Re: okropne piety 24.05.03, 08:59
        Pedicure to przede wszystkim pielęgnacja stóp: usuwanie zrogowaciałego
        naskórka, nagniotków, modzeli, "wyprowadzanie"wrastających paznokci. A
        malowanie pazurków robi się na końcu. Jeśli masz problem z piętami to raz w
        miesiącu powinnaś się wybrać na pedicure. To jedyny sposób na ładne stopy.
        Oprócz tego stosuj kremy, pilingi i pumeks. Rób maseczki na noc.
    • marzenkaw Re: okropne piety 24.05.03, 10:54
      dzieki Marzena
      Marzena
      • aniaasi Re: okropne piety 26.05.03, 12:46
        Ja polecam - również do innych części ciała - oliwkę w żelu Johnson&Johnson.
        Kupiłam sobie zupełnie przypadkiem i stosuję również na stopy i pięty - działa
        moim zdaniem dużo lepiej niż specyfiki specjalnie do stóp, nawilża i natłuszcza
        długotrwale i jest przyjemna w użyciu.

A tak a'propos stópek - nie lubie malować paznokci u nóg, a może i przydałoby
        się je przykryć... Mam problem z paznokciami właśnie - są nieregularne, suche i
        na małym i dużym palcu (częściowo) takie jakby gąbczaste, grube, zrogowaciałe.
        Czy ktoś wie, co z tym robić i jak leczyć? Może to starość... ;-(
        Ania
        • magia22 Re: okropne piety 27.05.03, 17:21
          idź na pedicure, kosmetyczka cos z tym zrobi, ale najlepiej to do lekarza, bo
          może coś nie tak

Magdalena, mama oleńki smile
          • ssosna Re: okropne piety 31.05.03, 16:10
            Ja od niepamiętnych czsów stosuję na noc wszelkie maści i kremy( tłuste ) z
            witaminą A. + skarpetki .Mi.in. dermosan i dernilan. Nie są to drogie
            specyfiki ( do 10 zł) do nabycia w aptekach , a po nich moje pięty są zawsze
            mięciutkie.

Pozdrawiam Sosna z 31 tyg. wiercącym się w brzuszku Michałkiem
        • umasumak Re: okropne piety-do aniaasi 12.06.03, 16:11
          Z tego co piszesz to niestety złapałaś grzybicę stóp, która się lokalizuje
          bardzo często na paznokciach...
    • dorti Re: okropne piety 01.06.03, 01:13
      polecam maść hasceral z kwasem salicylowym(złuszcza zrogowaciały naskorek) i
      mocznikiem (kilkakrotnie zwieksza zdolność wiązania wody przez naskórek).
      Kosztuje ok. 10 zł i jest wydajna.U nie po tygodniu rewelacyjny
      rezultat,nieporównywalnie lepszy od wszelkich kosmetyków.
      pozdrówka Dorota.
    • karaluszek75 Re: okropne piety 10.06.03, 11:12
      Ja też mam problemy z piętami, chyba odzedziczyłam to po mamie!!!! Kupiłam krem
      do zmiekczania stóp AVONU - rewelacja i na moje i mamy (juz nawet krwawiące
      stopy!@!!) Polecam!!
    • magda2303 Re: okropne piety 10.06.03, 22:23
      Też mialam ten problem, az mi mąż kiedyś powiedział, ze go drapię ( koszmar,
      co?), i była zszokowana jak to wszystko zupełnie i bez śladu zniknęło w ciągu
      tygodnia stosowania XERIAL 10- kremu z mocznikiem. Polecił mi go dermatolog,
      kupuje się w aptece, kosztuje trochę- 30 parę złotych, ale na długo starcza.
      Zeby problem nie wrócił trzeba nim smarować piety dwa razy dziennie, właściwie
      codziennie. Ale efekt będzie- to wam mogę zagwarantować
    • marzenkaw Re: okropne piety 10.06.03, 22:55
      To znowu ja- ode mnie sie zaczelo...Mam pytanie o ten krem z Avonu- bo ja
      stosowalam z Avonu (rough skin) peelingi, zele i skutek taki sobie. Na pewno
      jest np ten peeling lepszy od inneych, ktorych uzywalam (np 4 pory roku), ale
      mimo wszystko to nie to. Ale na jutro jestem umowiona u kosmetyczki na
      pedicure i nie moge sie tego doczekac. Mam nadzieje, ze ktos wreszcie cos
      zrobi z tymi pietami. Dam jutro znac. PA PA PA
      Marzena
    • marzenkaw Re: okropne piety 11.06.03, 12:51
      Wiecie co? Tak sie napalilam na ten pedicure i nici!!! PAni, ktora miala mi go
      dzis zrobic nie zjawila sie w pracy. Wlscicicielka gabinetu do niej dzwonila,
      ale nikt nie odbieral telefonu. Wyszlam zrezygnowana i wsciekla, ze stracilam
      tyle czasu na daremne cxzekanie. Sprobuje w innym gabinecie.
      Marzena
    • epjasa Re: okropne piety 17.06.03, 10:43
      Kupiłam hasceral (za radą wyczytaną w tym wątku) i jest świetny. Niedrogi, niecałe 10 zł. Wprawdzie nie zakładam skarpetek, bo jest strasznie gorąco, a mimo to efekt już jest widoczny. Spróbujcie!
    • marzenkaw Re: okropne piety 19.06.03, 15:26
      Ja pytalam o hasceral w aptece, ale nie bylo. Bede musiala poprosic o
      sprowadzenie. Poki co -po wymoczeniu stop wklepuje w nie masc z wit. A, na to
      woreczek foliowy i skarpetki. Po zdjeciu tego piety sa miekkie ale na drugi
      dzien powtorka z rozrywki. Na ten pedicure musze sie wybrac, ale jak to bywa
      przy dziecku, nie ma kiedy. A po ostatnim incydencie z pania, ktora nie
      przyszla, to mi sie nawet nie chce isc. Ale pojde- obiecuje sobie
      pa pa pa
      Marzena
      PS> Ale nie sadzilam,ze tyle z Was ma taki problem- myslalam ze wyolbrzymiam
      sprawe. AHA_ a co do drapania meza- to mi tak nigdy nie powiedzial, ale to
      dlatego, ze przez en moj kompleks ja zawsze spie w skarpetkach smile
    • magda2303 Re: okropne piety 19.06.03, 21:05
      A ile kosztuje ta wyrafinowana przyjemność o nazwie pedicure i jak przebiega?
      Ja się strasznie wstydzę swoich pięt, mimo ze ostatnio nawet nieźle wyglądają,
      wię mam opory.
    • ap22 Re: okropne piety 19.06.03, 21:53
      Ja stosuję balsam do stóp firmy AA Oceanic. Jest naprawdę bardzo dobry. JUż po
      tygodniu stosowania widoczne są rezultaty.
      • mamami Re: okropne piety 21.06.03, 23:03
        cześć. Postanowiłam pójść na pedicure. A co raz się żyje! Zbierałam się do tego
        bardzo długo, bo miałam opory żeby ktoś obcy grzebał przy moich stopach, ale w
        końcu stwierdziłam raz kozie śmierć - IDĘ. Zapłaciłam 40,00zl, no i tyle. Teraz
        będę sobie płacić za użycie pumeksu w wannie smile Bo taki był efekt albo jeszcze
        mniej widoczny. Może trafiłam na kiepską specjalistkę, może oczekiwałam
        cudów... w każdym razie juz więcej nie pójdę, bo uważam że to strata pieniędzy.
        To tyle z mojej strony. Papa.
    • iberka Re: okropne piety 23.06.03, 13:03
      no a ja uporalam sie szybko,bezpolesniesmile i calkiem niedrogo.kupilam w
      carrefour'ze tareczke do stop firmy "killy's" w cenie 9 zlotych,dziala swietnie
      i zaden pumeks tak nie dzialal.pozniej probowalam roznych kremow az w koncu
      wzielam od synka krem "petitini" ktory kosztuje okolo 3zl i teraz mama super
      pietusiesmilerozowe i mieciutkie bez wycinania itpsmile.polecam.
      iza
      • marta_i3 Re: okropne piety 04.07.03, 10:53
        Iberko, ten pomysł z tarką do pięt był super! wczoraj byłam, zakupiłam i
        wypróbowałam. Potem posmarowałam zwykłym kremem nivea i mam pięty jak nowe!
        Marta
        • iberka Re: okropne piety 04.07.03, 13:13
          ciesze sie,ze pomoglam.jak pisalam dla mnie tarka "killy's' to najlepsza tarka:-
          ) na rynku i chociaz rozowy to nie moj kolor nie liczy sie ,bo sprzet jest
          supersmile i w atrakcyjnej ceniesmile.
          pozdrawiam
          iza
    • marzenkaw Re: okropne piety 27.06.03, 12:46
      Moje Kochane!!! Wlasnie wrocilam od kosmetyczki, ktora zeskrobala mi tak na
      oko...3/4 szklanki skory. Wiem, ze to nieapetyczne, ale to mialam na pietach,
      palcach. Jestem baaaaaardzo zadowolona!!! I na pewno znowu za jakis czas sie
      wybiore na pedicure. Dzieki za rady!!! To forum jest the best!!
      Marzena
      • dropsik8 Re: okropne piety 27.06.03, 15:38
        marzenkaw napisała:

> Moje Kochane!!! Wlasnie wrocilam od kosmetyczki, ktora zeskrobala mi tak na
        > oko...3/4 szklanki skory. Wiem, ze to nieapetyczne, ale to mialam na pietach,
        > palcach. Jestem baaaaaardzo zadowolona!!! I na pewno znowu za jakis czas sie
        > wybiore na pedicure. Dzieki za rady!!! To forum jest the best!!
        > Marzena
        marzenko, jestem z w-wy, czy ty lub maggi mozecie podać mi adres gabinet i cenę
    • marzenkaw Re: okropne piety 27.06.03, 16:43
      Ja robilam pedicure w Siewierzu (kolo Katowic)i zaplacilam 25 zl razem z
      malowaniem paznokci. Wiem, ze w Katowicach (jak sie umawialam do pani, ktora
      nie przszla...) kosztuje od 30 do 50zl. Moze nastepnym razem sprobuje gdzies
      indziej dla porowniania, ale po tym dzisiejszym jestem bardzo zadowowlna i
      goraco polecam.
      MArzena
    • marta_i3 Re: okropne piety 30.06.03, 11:09
      Ja również mam problemy z brzydkimi i co gorsze boleśnie pękającymi pietami.
      Staram się je ścierać pumeksem ale niewiele to pomaga, może kupię dzisiaj
      tarkę, wybieram sie do Carrefoura. Za to na pękające piety mam doskonałą radę -
      polecam zwykły tormentiol, maść z apteki o brązowym kolorze. Wystarczy
      wieczorem ranę grubo posmarować, potem nóżka do skarpetki i ranonajczęściej po
      ranie nie ma śladu.
      Czy ktoś może polecić dobry pedicure w Warszawie?
      Marta
      • agiko Re: okropne piety-do marty_i3 04.07.03, 18:02
        w miniony poniedziałek wybrałam się po raz pierwszy w życiu (!!!!!) do
        pedikiurzystki. poszłam do Hesta w Alejach Jerozolimskich nie dlatego ze
        jestaem "bufonem " i mnie stać, ale dlatego że nie ufam kosmetyczkom i salonom
        powstającym teraz w W-wie jak grzyby pod deszczu.I zapłaciłam 50 zł z
        pomalowaniem pazurków. Kiedy pedikiurzystka zajmowała się moimi stopami
        podpatrywałam pracującą obok i jeśli jeszcze kiedyś się zdecyduję na takie
        upiększanie to pojdę właśnie do niej (pani Justyna) - robiła dokładniej i
        więcej.
        Pozdrawiam
        • marylo Re: okropne piety-do marty_i3 04.07.03, 18:47
          Agiko,a co ci robiła podczas tego pedikiuru?Dodam że ja nigdy w życiu nie
          bylam i nie wiem na czym to polega.
        • marta_i3 Re: okropne piety-do marty_i3 07.07.03, 16:22
          Agiko, wielkie dzięki!!! Pewnie sie niedlugo wybiorę. Choć kupiłam tę tarkę i
          pięty są jak nowe.
          Marta
    • alina25 Re: okropne piety 08.07.03, 16:04
      Czesc, sluchajcie polecam krem nawilżający Hansaplast do stóp, jest naprawde
      dobry przy regularnym stosowaniu. Do kupienia tylko w aptekach! Sama stosuje i
      na mnie dziala, a przy tym nie jest drogi, tuba 75ml kolo 10-11 złotych w
      zależności od apteki.
      Pozdrawiam
      Alina
      • opieniek1 Re: okropne piety 13.07.03, 15:15
        polećcie jakąś dobrą pedicurzystkę w Wawie. Też nigdy nie byłam a już nie mam
        siły do moich nóg. Tragedia, nie tylko pięty, najgorsze są odciski. Więc
        poratujcie. proszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka