andzelika2 Re: blizna po cesarce 20.10.03, 14:43 jestem 2 miesiace po cesrace oczywiscie zostal mi siny cienki waleczek, czym smarowac blizne bo nie wyglada za ciekawie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin12341234 Re: blizna po cesarce 20.10.03, 21:36 Jest taki polski krem Cepan, ale on śmierdzi cebulą. Używałam go bardzo sporadycznie, bo zapominałam ale i tak teraz po 4,5 mies. niemal nic nie widać. Chyba blizna sama zmalała. Zapytaj w aptece, są też inne preparaty, na miejscu Ci doradzą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol-e Re: blizna po cesarce 21.10.03, 22:23 ja ci bedzie smierdziało cepanem, kup contratubex, jeśli blizna bedzie brzydka, taka na wierzchu, odstająca, to wówczas flucinar od dermatologa lub gina - na recepte- ale trzeba smarować tylko ten pasek, bo maśc złuszcza skórę itp- nie wolno obok, nalezy nakleić pasek z folii sniadaniowej wzdłuż blizny na noc- to oczywiście krok, jeśli tamte ci nie pomogą. Łagodniejszy od flucinaru jest solcoseryl na receptę chyba. pozdrawiam- Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: blizna po cesarce 28.10.03, 22:57 Mi ten brzydki wałeczek sam zniknął. Nawet nie wiem kiedy... byłam tak zajęta dzidziusiem, ze nie bardzo miałam czas tam zaglądać. I jeszcze jedno, moja rana rozeszła się jakiś tydzień po porodzie (zarazili mnie w szpitalu jakaś bakterią). Lekarz, który się mną zajmował, zdecydował, ze nie będzie tego zszywał, tylko pozwoli ranie samej się zrosnąć. Na początku miałam brzydki dołek, ale teraz nawet on się wyrównał. Najlepsza jest cierpliwość... ale conractubexem też można smarować. Podobno uzywany regularnie ma super wyniki. Pozdrawiam, Ola mam Uli (2lata i 8m-cy) Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: blizna po cesarce 29.10.03, 19:45 Słuchajcie, a pomogą mi te maści jeśli zacznę ich używać dopiero teraz, czyli ponad pół roku po cesarce? Mam w domu Solcoseryl, ale sama troche boję się eksperymentować... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś