06.09.10, 09:31
bł tu ostatnio wątek z linkowanymi ładnymi lalkami - chłopcy i dziewczyny - nazwijmy je lalkami z
anatomicznie zaznaczona płcią smile

zastanawiam się czy dziewczynce - 2 latka - kupic dziewczynkę czy chłopca?
przyznam, że nei wiem jaką opcję wybrałaby moja córka...
obecnie bardziej atrakcyjni wydają jej się chłopcy - to z nimi woli się bawić, ale czy to przełoży się na
lalkę-chłopca?

zapytanie małej nie wchodzi w grę- po pierwsze nei mowi, a po drugie to ma być neispodzianka
Obserwuj wątek
    • rajtuzek Re: Lalka 06.09.10, 09:56
      Wejdz w link tej strony i pokaż jej fotki, niech wybierze samasmile
    • semi-dolce Re: Lalka 06.09.10, 10:23
      Kup obie.
      • marghot Re: Lalka 06.09.10, 10:34
        niestety odpada, cena 120zł za sztuke i tak wydaje mi się wysoka
        • pazdana Re: Lalka 06.09.10, 11:45
          Zapytałam mojej 3-latki i mówi żeby wolała chłopca z siusiakiem;p
          • marghot Re: Lalka 06.09.10, 11:53
            smile

mam jeszcze treochę czasu, może jakoś ją podpytam
            pokażę zdjęcia etc

też skłaniam się ku chłopcu
    • mikams75 Re: Lalka 06.09.10, 15:01
      moja by wybrala dziewczynke, ostatnio twierdzi ze chlopcy sa niedobrzy i nie potrafia sie bawic i mowi ze nie lubi chlopcow. Dziewczynki lubi i peka z dumy mowiac ze ona sama jest dziewczynka. Ma 2,5 roku.
    • my_valenciana Re: Lalka 06.09.10, 15:23
      Wybrałabym chłopca - takie lalki są mało dostępne, więc jeśli już bym znalazła to kupiłabym chłopca. Swoją drogą gdzie można taką lalkę z siusiakiem kupić?
      A co do opinii dziecka - to ja mam syna - 1,5 rocznego - nie wypowie jeszcze dokładnie słów dziewczynka i chłopiec, ale spokojnie można się znim dogadać jakiej płci chce lalkę. Myślę, że 2 latka też by potrafiła - trzeba jej tylko zadać właściwe pytania.
    • karro80 Re: Lalka 06.09.10, 18:47
      hehe u nas lala musi mieć tylko pępek - w gacie młoda nie zaglądasmile i chyba nie zwraca uwagi na płeć, choc widziała jak było ciepło chłopca w całej okazałości, ale pępek posiadał to nic jej nie dziwiło.
      Ale faktycznie chłopiec ciekawszy, bo z kreską to znajdziesz tańsząwink.
    • slonko1335 Re: Lalka 06.09.10, 18:58
      Jak kupujesz na Hockach-Klockach i bardzo Ci się nie śpieszy to popatrz przez kilka dni bo często sa promocje na lalki-ostatnio widziałam na azjatyckie i europejskie bodajże.
      Moim zdaniem lalka z siurakiem jest zdecydowanie bardziej interesującawink
    • leneczkaz Re: Lalka 06.09.10, 20:23
      Mój chyba totalnie by nie wiedział o co chodzi z .. brakiem siusiaka wink
      Ale on jakoś w ogóle nie odróżnia płci..
      • leneczkaz Re: Lalka 06.09.10, 20:24
        BTW ostatnio chodził i mówił "Maksik ma małego siusiaka, tata ma wielkiego siusiaka i mama ma wielkiego siusiaka" big_grin
        • aleks2539 Re: Lalka 06.09.10, 20:32
          ja znalazłam na allegro super lalki - chłopczyka i dziewczynkę - bardzo realistyczne. I mam pytanie - którą mam kupić synkowi?
          • yagnik Re: Lalka 06.09.10, 21:35
            Ja kupiłam młodemu lalkę chłopca ale tylko dlatego że sam chciał mieć "synka".
            • mamajaneczki Re: Lalka 06.09.10, 22:53
              Hm, nie widziałam wcześniejszego watku o tych lalkach, więc oświećcie mnie, po kiego grzyba daje się dziecku lalkę z zaznaczonymi pierwszorzędnymi cechami płciowymi??? Zeby uczyć o różnicy płci? Pytam z ciekawości, nie złośliwie.
              A z siusiakiem to ja też wolę, ale po co lalka?wink
              • slonko1335 Re: Lalka 06.09.10, 23:04
                a czemu w ogóle dajesz lalkę? z głową, nogami, oczyma i buzią? w sumie mogłaby byc ibez głowy? pzrecież cechy płciowe na małych dzieciach zupełnie wrażenia nie robią wiec czemu ma dostawać lale bez niczego, oszukaną? w końcu ma być to "kopia" dziecka a to jak wiadomo coś tam jednak między nogami ma.
              • my_valenciana Re: Lalka 06.09.10, 23:59
                Bo lalka to mały człowiek a człowiek ma narządy płciowe. A po co lalka ma pępek? - w ogóle nieistotny szczegół a lalki pępki mają.
        • marghot Re: Lalka 07.09.10, 08:00
          ciekawe gdzie on tego siusiaka u mamy widział
          i to wielkiego tongue_out wink
    • mojamalakoza Re: Lalka 07.09.10, 18:26
      Ja od jakiegoś czasu szukam takiej lalki/chłopca ale chciałabym aby wzrostem przypominał noworodka (te które znalazłam są od 30-45 cm) zastanawiam się czy są w ogóle takie wielkości normalnego noworodka (około 55 cm) Jeśli ktoś gdzieś widział taki to proszę o info
      • amy33 Re: Lalka 07.09.10, 18:45
        Na Hockach Klockach m.in. azjatycki i hiszpański chłopiec jest w promocji. Dziewczynki też.

Podpytałam moją córcię, powiedziała że wolałaby dziewczynkę, bo chłopczyk jej wszystko obsiusia... big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka