onewoman 08.03.11, 16:49 Mąż ma być chrzestnym.Co dać dla dziecka z tej okazji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer Re: Chrzciny 08.03.11, 16:56 onewoman napisała: > Mąż ma być chrzestnym.Co dać dla dziecka z tej okazji? Mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Chrzciny 08.03.11, 16:57 hummer napisał: > > Mieszkanie. > No wiesz??? Przynajmniej 200 metrowy dom i z 2 hummery w garażu Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Chrzciny 08.03.11, 16:58 to chyba nie jest dobry pomysł,dziecko jeszcze zbyt małe,by mieszkać osobno. Ale może na ślub. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Chrzciny 08.03.11, 17:12 Mysmy dali ikone z matka Boska (chrzesnicy) - a jak dla chlopca to moze z Jezusem? Odpowiedz Link Zgłoś
intuicja77 Re: Chrzciny 08.03.11, 17:42 jako chrzesna 2 lata temu dałam srebrna grzechotke z grawerem i wiekszy prezent który skonsultowałam z rodzicami dziecka (element wyposażenia pokoju ) Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Chrzciny 08.03.11, 17:55 intuicja77 napisała: > jako chrzesna 2 lata temu dałam srebrna grzechotke z grawerem to ja sobie nie chcę wyobrażać jak maluch pierdyknie tą srebrną grzechotką w kogoś i siniaka nabije Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: Chrzciny 08.03.11, 19:25 Takie grzechotki są raczej symboliczne, ważą po kilkanaście gramów, więc nie ma szansy na siniaka I raczej nie nadają się do zabawy dla dziecka: wszystkonachrzest.pl/grzechotki-c-1_3.html?osCsid=8ba08d677afe5c9b47972979066b9c28 Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Chrzciny 08.03.11, 19:30 i jakis drogi alko ktory dzieciak sobie wypije na 18tke Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Chrzciny 08.03.11, 19:40 halapta napisała: > jak mu rodzice wcześniej nie wyżłopią > to może w jakim sejfie schować Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Chrzciny 08.03.11, 21:17 Odpowiedż serio: niech mąż spyta rodziców dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
beata77_77 Re: Chrzciny 11.03.11, 13:53 Najlepiej skonsultować z rodzicami dziecka, o ile jest możliwość. Ja chrześniakowi kupiłam srebrną ikonę z wizerunkiem świętej rodziny oraz album pamiątkowy na chrzest (obie rzeczy w sklepie z dewocjonaliami przy katedrze). Zakupiłam też białą szatkę z wyhaftowanym imieniem dziecka i datą chrztu (to po uzgodnieniu z rodzicami). Mój synek na chrzest dostał: od chrzestnej srebrna łyżeczkę z wygrawerowaną datą narodzin, godziną narodzin, wagą urodzeniową dziecka, wzrostem.... od chrzestnego syn dostał krzyżyk z wygrawerowanym imieniem i datą chrztu oraz pieniądze. Na allegro można znaleźć wiele "inspiracji": grzechotki srebrne z grawerami, grzebyczki, łyżeczki, ikonki, kocyki z wyhaftowanymi imionami, datami, "torty" z pieluch itd itd.... Syn koleżanki jako chrzestny zakupił huśtawkę pokojową dla dziecka, a syn siostry od chrzestnego dostał w prezencie matę zabawową. Wszystko zależy od tego jaką kwotę chcecie przeznaczyć na chrzest. Odpowiedz Link Zgłoś
jolllka Re: Chrzciny 11.03.11, 14:18 Mój mąż podarował swojemu chrześniakowi komplet dziecięcych sztućców gerlach z wygrawerowanymi życzeniami, imieniem, datami urodzenia i chrztu itp itd a do tego zabawkę FP. Rodzice dziecka byli zachwycenie i już zapowiedzieli, że Maluch będzie jadł tymi sztućcami gdy przyjdzie na to pora. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Chrzciny 11.03.11, 14:25 mam byc niedlugo chrzestna i daje malej zloty wisorek sreduszko z cyrkonia i krzeselko do karmienia dam jej tez wlasnorecznie zrobioina zabawke i 3 jakies ciuszki! jak maz byl chrzestnym to dalismy medalik zloty zabawke taka niedroga i troche ciuszkow laczna suma okolo 300zl teraz ten prezent tez mnie tyle wyniols. na nasze mozliwosci finansowe to calkiem ladna sumka! Odpowiedz Link Zgłoś
kk7367 Re: Chrzciny 11.03.11, 15:51 Pooieram pomysł ze srebrną łyżeczką, mam dwoje dzieci i oboje takie posiadaja, super pamiatka. Do tego może być jakiś ciuszek z dobrego sklepu, zawsze sprawi radość rodzicom. Jako chrzestny bedzie pewnie kupował świecę, mozna zamówic na Allegro z imieniem i data Chrztu, ogromny wybów, niedrogo a fajna pamiatka też będzie. I skromna kartka z pięknymi zyczeniami, oczywiśćie pisanymi odręcznie, a najważniejsze to zaangazowanie i zainteresowanie samym dzieckiem, bo w czasie imprezy to różnie z tym bywa........ Odpowiedz Link Zgłoś
lipsy Re: Chrzciny 17.03.11, 13:51 Ja chcę dać dziecięcą biblię i chyba pieniądze, choć mam rozterki, bo jednak lepszy jest prezent Jednakże jestem przeciwna kupowaniu "zbędnych" rzeczy, które będą gdzieś się tam przewalać. Odpowiedz Link Zgłoś