08.03.11, 16:49
Mąż ma być chrzestnym.Co dać dla dziecka z tej okazji?
Obserwuj wątek
    • hummer Re: Chrzciny 08.03.11, 16:56
      onewoman napisała:

> Mąż ma być chrzestnym.Co dać dla dziecka z tej okazji?

Mieszkanie.
      • asiaiwona_1 Re: Chrzciny 08.03.11, 16:57
        hummer napisał:

>
        > Mieszkanie.
        >

No wiesz??? Przynajmniej 200 metrowy dom i z 2 hummery w garażu
      • onewoman Re: Chrzciny 08.03.11, 16:58
        to chyba nie jest dobry pomysł,dziecko jeszcze zbyt małe,by mieszkać osobno.
        Ale może na ślub.
        • annajustyna Re: Chrzciny 08.03.11, 17:12
          Mysmy dali ikone z matka Boska (chrzesnicy) - a jak dla chlopca to moze z Jezusem?
    • intuicja77 Re: Chrzciny 08.03.11, 17:42
      jako chrzesna 2 lata temu dałam srebrna grzechotke z grawerem i wiekszy prezent który skonsultowałam z rodzicami dziecka (element wyposażenia pokoju )
      • asiaiwona_1 Re: Chrzciny 08.03.11, 17:55
        intuicja77 napisała:

> jako chrzesna 2 lata temu dałam srebrna grzechotke z grawerem

to ja sobie nie chcę wyobrażać jak maluch pierdyknie tą srebrną grzechotką w kogoś i siniaka nabije big_grin
        • kura28 Re: Chrzciny 08.03.11, 19:25
          Takie grzechotki są raczej symboliczne, ważą po kilkanaście gramów, więc nie ma szansy na siniakawink I raczej nie nadają się do zabawy dla dziecka:
          wszystkonachrzest.pl/grzechotki-c-1_3.html?osCsid=8ba08d677afe5c9b47972979066b9c28
          • angazetka Re: Chrzciny 08.03.11, 21:16
            Super prezent dla niemowlaka wink
    • krejzimama Re: Chrzciny 08.03.11, 18:01
      Jajko Faberge, albo dwa.
    • czarnaalineczka Re: Chrzciny 08.03.11, 19:30
      i jakis drogi alko ktory dzieciak sobie wypije na 18tke
      • halapta Re: Chrzciny 08.03.11, 19:38
        jak mu rodzice wcześniej nie wyżłopią big_grin
        • asiaiwona_1 Re: Chrzciny 08.03.11, 19:40
          halapta napisała:

> jak mu rodzice wcześniej nie wyżłopią big_grin
          >
          to może w jakim sejfie schować big_grin
    • angazetka Re: Chrzciny 08.03.11, 21:17
      Odpowiedż serio: niech mąż spyta rodziców dziecka.
    • gazeta_mi_placi Re: Chrzciny 08.03.11, 21:19
      Dziewicę Maryję.
    • beata77_77 Re: Chrzciny 11.03.11, 13:53
      Najlepiej skonsultować z rodzicami dziecka, o ile jest możliwość. Ja chrześniakowi kupiłam srebrną ikonę z wizerunkiem świętej rodziny oraz album pamiątkowy na chrzest (obie rzeczy w sklepie z dewocjonaliami przy katedrze). Zakupiłam też białą szatkę z wyhaftowanym imieniem dziecka i datą chrztu (to po uzgodnieniu z rodzicami). Mój synek na chrzest dostał: od chrzestnej srebrna łyżeczkę z wygrawerowaną datą narodzin, godziną narodzin, wagą urodzeniową dziecka, wzrostem.... od chrzestnego syn dostał krzyżyk z wygrawerowanym imieniem i datą chrztu oraz pieniądze.
      Na allegro można znaleźć wiele "inspiracji": grzechotki srebrne z grawerami, grzebyczki, łyżeczki, ikonki, kocyki z wyhaftowanymi imionami, datami, "torty" z pieluch itd itd....
      Syn koleżanki jako chrzestny zakupił huśtawkę pokojową dla dziecka, a syn siostry od chrzestnego dostał w prezencie matę zabawową.
      Wszystko zależy od tego jaką kwotę chcecie przeznaczyć na chrzest.
    • jolllka Re: Chrzciny 11.03.11, 14:18
      Mój mąż podarował swojemu chrześniakowi komplet dziecięcych sztućców gerlach z wygrawerowanymi życzeniami, imieniem, datami urodzenia i chrztu itp itd a do tego zabawkę FP. Rodzice dziecka byli zachwycenie i już zapowiedzieli, że Maluch będzie jadł tymi sztućcami gdy przyjdzie na to pora.
      • gocha500 Re: Chrzciny 11.03.11, 14:25
        mam byc niedlugo chrzestna i daje malej zloty wisorek sreduszko z cyrkonia i krzeselko do karmienia dam jej tez wlasnorecznie zrobioina zabawke i 3 jakies ciuszki!

jak maz byl chrzestnym to dalismy medalik zloty zabawke taka niedroga i troche ciuszkow laczna suma okolo 300zl teraz ten prezent tez mnie tyle wyniols.

na nasze mozliwosci finansowe to calkiem ladna sumka!
    • kk7367 Re: Chrzciny 11.03.11, 15:51
      Pooieram pomysł ze srebrną łyżeczką, mam dwoje dzieci i oboje takie posiadaja, super pamiatka. Do tego może być jakiś ciuszek z dobrego sklepu, zawsze sprawi radość rodzicom. Jako chrzestny bedzie pewnie kupował świecę, mozna zamówic na Allegro z imieniem i data Chrztu, ogromny wybów, niedrogo a fajna pamiatka też będzie. I skromna kartka z pięknymi zyczeniami, oczywiśćie pisanymi odręcznie, a najważniejsze to zaangazowanie i zainteresowanie samym dzieckiem, bo w czasie imprezy to różnie z tym bywa........
    • lipsy Re: Chrzciny 17.03.11, 13:51
      Ja chcę dać dziecięcą biblię i chyba pieniądze, choć mam rozterki, bo jednak lepszy jest prezent sad Jednakże jestem przeciwna kupowaniu "zbędnych" rzeczy, które będą gdzieś się tam przewalać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka