Dodaj do ulubionych

Garaż dla samochodów

10.05.11, 10:18
Syn ma 20 miesięcy i uwielbia małe samochodziki.
Chcę mu kupić garaż - ale jaki?
Obejrzałam wstępnie kilka w Smyku, FP i inne cuda.Nie wiem na jaki się zdecydować.
Mamy macie takie garaże? JAkie będą odpowiednie dla dwulatka?

Obserwuj wątek
    • tzka Re: Garaż dla samochodów 10.05.11, 10:31
      Kupilam synkowi na 2 latka wlasnie garaz FP. Bardzo polecam. Teraz mam go wlasciwie do odsprzedania, bo przestal sie nim bawic - mlody juz za stary jest. wink
    • koza_w_rajtuzach Re: Garaż dla samochodów 10.05.11, 12:10
      chyba ELC jest najfajniejszy
      https://img20.otofotki.pl/obrazki/ix4823_113972_pr_1.jpg

Tyle tylko, że ogólnie zabawki ELC mają jedną wadę, są bardzo czułe na światło. Gdy tylko mocniej zaświeci słońce, odsłoni się rolety, zapali się światło, to wtedy zaczynają same z siebie grać. Czasem wystarczy przejść obok zabawki, a ona wydaje dźwięki. W garażu jak wyłączę dźwięki, to fakt, zabawka milczy, a jak nie są wyłączone, to jest to bardzo krótki dźwięk, ale mam też zjeżdżalnię na piłeczki tej firmy i tam nawet przy wciśniętym "off" zabawka przy włączonym świetle zaczyna grać i to tak, że w ogóle nie chce przestawać...
    • kroplakro Re: Garaż dla samochodów 10.05.11, 23:34
      Polecam Playmobil. Mój synek pierwszą zabawkę (śmieciarę) dostał, jak miał 20 miesięcy - nie połknął żadnej części, a z koszami na śmieci chodził spać przez pół rokuwink

W ofercie Playmobil garaże też są.
      Taki zwykły, jak ten z E-baya:
      spielzeug.shop.ebay.de/Playmobil-/19854/i.html?_nkw=4318&_catref=1&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m282
      Albo taki na ciężarówkę, jak ten z Allegro:
      allegro.pl/listing.php/search?string=4043&category=17868&order=t&price_from=&price_to=
      Fakt, to zabawki 4+... Ale pomyślałam, że wspomnę o nich, bo zawsze można pochować niewielkie części (na później) i dać do zabawy sam garaż.
    • zebraw-paski Re: Garaż dla samochodów 11.05.11, 08:31
      Potwierdzam, ELC jest bardzo fajny (w sklepie Mothercare jak był wystawiony to zawsze obserwowałam, że dzieci były nim najbardziej zainteresowane). My mamy jeszcze Emergency Service Center, jest dużo mniejszy i też bardzo fajny, był to bardzo udany zakup.

https://ecx.images-amazon.com/images/I/41imyzMlDRL._SX315_.jpg

Mamy jeszcze drewniany garaż Plan Toys, super, mój synek dostał jak miał 2,5 roku i też bardzo fajnie się nim bawi, ale ten garaż to raczej tak od około 3 lat.
    • eesti_2005 Re: Garaż dla samochodów 11.05.11, 10:50
      Jak uwielbia małe samochodziki, to ja bym poleciła tor z garażem Wadera. Mój 19m. syn ma taki www.ceneo.pl/11056991 i wg mnie jest świetny dla maluchów. Później można dokupić tory i garaże z kolekcji dla starszych dzieci i je połączyć.
    • tzka Re: Garaż dla samochodów 11.05.11, 11:28
      lena, wygrzebalam z archiwum 2 watki o garazach, moze Ci sie przydadza przy podjeciu decyzji o zakupie. smile
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,119280953,,Wader_garaz_.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,116493137,,Jaki_dobry_garaz_z_kilkoma_poziomami_.html?v=2
      Forumki nie polecaly Wadera dla malucha.
      • marta2202 Re: Garaż dla samochodów 11.05.11, 14:10
        Ja mam w planach zakup Big City Garage Elc, mam nadziję ze sie nie zawiodę!
      • eesti_2005 Re: Garaż dla samochodów 11.05.11, 20:41
        Ale ten tor Wadera, który ja polecam, jest właśnie dla maluchów od 1r.ż. Jest bardzo wytrzymały (chodzi po nim synek i 40kg pies) i nie ma żadnych drobnych elementów.
        • tzka Re: Garaż dla samochodów 11.05.11, 22:51
          Bardzo mozliwe. smile Ja akurat o garazach Wadera to wyczytalam w zalaczonych watkach.
    • falcon_eye Re: Garaż dla samochodów 11.05.11, 17:35
      Ja już się napaliłam, żeby młodemu na drugie urodziny kupić garaż Smoby, taki:
      https://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/08/00/17/1608001798

Z tej samej serii można kupić też mniejszy garaż, tor wyścigowy, plac budowy, straż pożarną i same autka. Ja jestem urzeczona tymi zaokrąglonymi samochodzikami. A sama seria jest właśnie bardziej dla maluchów - nie ma małych elementów i przy okazji trochę tańsza od FP.
    • alkara Re: Garaż dla samochodów 11.05.11, 19:59
      A ja bardzo polecam ten
      Koleżanki synek dostał na roczek i mojego 2,5 latka nie mogłam od niego oderwać
      allegro.pl/fisher-price-little-people-garaz-mega-wielki-hit-i1589295792.html
      • lenawawa Dziękuję za opinie 12.05.11, 09:06
        Dzięki dziewczyny za opinie.
        W wekeend jedziemy do sklepów oglądać "na własne oczy"wink
        Musimy coś wybrać bo nam mały garaż na balkonie zaczął robićwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka