31.07.13, 22:01
Witam.Jaka jest jakość ubrań w tym sklepie ( do jakiej firmy można je porównać wink )? Pytam,bo nigdy tam nie byłam,a niedługo będę miała okazję i nie wiem czy warto wchodzić.(dzieci:9 i 6 lat)
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Pepco. 31.07.13, 22:08
      korzystaj z wyszukiwarki
    • magdagg2 Re: Pepco. 31.07.13, 22:12
      do sklepu chińskiego wink badziew znaczy. wiekszosc to sztuczne, sliskie mteriały, mechace sie po jednym praniu.
      generalna zasada w pepco jest taka zeby macac, bo są tam też i końcówki nexta, h&m, georga, topolino, disney i innych sieciówek. z reguly mają wycięte metki choc zdarzają sie i takie z metkami.
    • krasulas Re: Pepco. 31.07.13, 22:17
      odzież mnie tam nie powala...w zasadzie nigdy nic nie kupiłam (choć niedawno mieli całkiem ładne stroje kąpielowe 2cz.)
      ale mam parę fajnych "perełek" za małe $ z działu domowego (ozdoby, etui na laptop w motyw klapek/japonek)
    • spirit1982 Re: Pepco. 01.08.13, 09:00
      Jak dla mnie to ciuchy na 2 prania. Sztuczne, tandetnie wykonane. Dostałam kiedyś dla synka body, raz wyprane i zrobiły się krótkie i szerokie.
      Dziewczyny znajdują tam ponoć firmówki, ja w swoim sklepie nigdy nic takiego nie znalazłam.
    • sinceramente Re: Pepco. 01.08.13, 09:10
      Ja kupuję tam getry i rajtki. Do szorowania przedszkolnych podłóg są w sam raz smile
      • cobrastic Re: Pepco. 01.08.13, 09:22
        mam problem z Pepco.
        zdaży mnie się upolować firmówkę (Adams,Next itp) ,czy majtki i skarpety dla dziecka z których bylam zadowolona,jednak jakosciowo na reszcie ubran sie juz przejechałam.
        Spodnie,bluzy, plastik fantastik, po naprawdę jednym praniu robi się z nich szmata. Niedopuszczalne wg mnie jest to, że nowa bluza czy spodnie po godzinie noszenia zaczynają się mechacić. Innymi słowy , o ile nie jest to zakamuflowana firmówka,to szkoda pieniędzy.
        • olga727 Re: Pepco. 01.08.13, 10:05
          cobrastic napisała:

> mam problem z Pepco.
          > zdaży mnie się upolować firmówkę (Adams,Next itp) ,czy majtki i skarpety dla d
          > ziecka z których bylam zadowolona,jednak jakosciowo na reszcie ubran sie juz
          > przejechałam.
          > Spodnie,bluzy, plastik fantastik, po naprawdę jednym praniu robi się z nich szm
          > ata. Niedopuszczalne wg mnie jest to, że nowa bluza czy spodnie po godzinie nos
          > zenia zaczynają się mechacić. Innymi słowy , o ile nie jest to zakamuflowana fi
          > rmówka,to szkoda pieniędzy.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i uświadomienie jakości ubrań. Chyba jednak tam nie wejdę,bo zwyczajnie szkoda mi kasy na coś,co dzieciaki mają ubrać na dwa razy. W takim razie lepiej kupić coś na targowisku. wink
    • argentea Re: Pepco. 01.08.13, 10:45
      Ubrania tanie, często o fajnym wzornictwie, ale na nie więcej niż parę razy.
      • eddzik Re: Pepco. 02.08.13, 22:59
        ja leginny dla paskudy tam kupuje, i ciuchy na dwor, taniej jak w lumpie, a zawsze nowe
        ozmiar trza brac o jeden wyzej
    • koza_w_rajtuzach Re: Pepco. 03.08.13, 06:48
      > Witam.Jaka jest jakość ubrań w tym sklepie ( do jakiej firmy można je porównać
      > wink )

Do chińskiej wink.. jeśli znasz sklep Textil Market, to ubrania podobnej jakości.
      Ale rzadko bo rzadko - zdarza się mi tam upolować jeśli chodzi o odzież, bo przeważnie kupuję tam rzeczy z innych działów. Zdarzają się ubrania lepszej jakości i lepszych firm, przeważnie z wyciętymi metkami, po prostu trzeba macać.
      Nie mam w ogóle złych doświadczeń z ubraniami z Pepco, że boś było tylko na dwa prania... po prostu jak nitki wyłażą, materiał widać, że jest kiepski, to nie kupuję i tyle i tak samo radzę innym osobom. Złe doświadczenie mam tylko z majtkami i tam już nie kupuję, za to skarpetki już tak.
    • alinalen Re: Pepco. 04.08.13, 15:36
      ja tam kupuje leginsy, rajstopy, majtki czasem bluzeczki dla swojej gwiazdy i nie narzekam.
    • silje78 Re: Pepco. 05.08.13, 13:06
      zależy na co trafisz.
      ja kupuję głównie bluzki dłg/krt. rękaw. jak założy koszulkę za 15zł i po jednym dniu w ogrodzie bedzie wyglądała tak, że lepiej będzie ją wywalić niż prać to nie jest aż tak szkoda tongue_out.
      legginsy mają w dobrych cenach i spokojnie sezon w nich pochodzi. córka miała też z 2-3 zestawy bluzeczka-legginsy i też były ok.
      nie zdarzyło mi się żeby ubrania się zniszczyły po jednym praniu, ale jakość jest na poziomie 5-10-15 czy smyka (porównuję bluzki). z drugiej strony legginsy z 5-10-15 po kilku praniach są sprane, z pepco nie.
      co do chińszczyzny to wszędzie jest ona dostępna, nawet jak ma metkę z zary, a jeśli chodzi o materiały to chyba każda z nas potrafi czytać i wystarczy zerknąć na metkę by wiedzieć z czego jest ubranie uszyte. ja generalnie wolę rzeczy z lidla, bardzo dobra jakość, a ceny podobne do pepcowych.
      • olusiek81 Re: Pepco. 05.08.13, 23:29
        jakość jest bardzo różna , niektóre bluzeczki kupione za 8 - 10 zł wcale sie nie zniszczyły , miałam tez takie które zniszczyły sie dosc szybko i jedna sztuczna która dostałam w prezencie i od razu wrzuciłam do kosza , moje dzieci sie tam brudza ze nie kupuje drogich bluzek chyba ze na wyjscie
        • olinek84 Re: Pepco. 26.08.13, 23:10
          Kupiłam tam z 5 par body 0-3 dla mojego synka jako wyprawkę (była jakaś promocja od 4,99 do 5,99) i jestem baaaaardzo zadowolona - serio! Wiecie ile razy pierze sie ubranka maluszkow (urodziłam w czerwcu)...naprawdę ciuszki są w takim samym stanie jak wszystkie inne z h&m czy c&a gdzie kupowałam większość ubranek. Jedno body jest krzywo zszyte - o to mogę sie przyczepić...ale ubieram, bo jest ładne wink
    • eo_wina Re: Pepco. 27.08.13, 09:09
      Hm...kupiłam tam ostatnio dwie białe, galowe koszule dla syna (jedna na zapas) za 14,90 - uprałam, uprasowałam - na okazjonalne wyjścia są ok, a skład niczym nie różni się od białej koszuli ze Smyka, za którą zapłaciłam rok temu 49,90. Kupiłam tez dżinsy dla młodszego o fajnym kroju (pumpy) za 29,90 - prane już kilkakrotnie - nic się nie dzieje. Kupiłam 5-pak majtek dla starszego za 6,90 - normalna bawełna, niczym nie różnią się od bielizny sieciówkowej, z małą różnicą - naklejki się NIE spierają smile
      Moim zdaniem, tak jak już wyżej wspomniano, trzeba dotykać, patrzeć na skład i samemu palpacyjnie oceniać jakość.
      • basi-a27 Re: Pepco. 27.08.13, 22:57
        ja mam pepco bardzo blisko domu i naprawdę sporo tam kupuję ubrań, butów, kosmetyki zwłaszcza kupuję firmówki w niskiej cenie i jestem bardzo zaskoczona że sporo osób jest niezadowolonych z jakości ubrań. Bluzy na zamek dla chłopców takie bawełniane od środka na polarze i z zewnątrz z nadrukiem piorę na okrągło i jeszcze w żadnej nic się nie zmechaciło i co mnie nawet mile zaskoczyło nawet nadruki po pół roku prania nadal w idealnym stanie. Tak samo z bluzkami bawełnianymi wszystkie są nadal w bdb stanie nie mechacą się. Kupiłam córce buty nic się nie rozkleja. W lecie udało mi się kupić firmową piłkę za 14 zł do koszasmile W lecie było mnóstwo ślicznych sukieneczek w bardzo niskich cenach w super jakości. Zabawki też mają niezłe. A i dla siebie również mam kilka bluzek i nie mechacą się. Ja bym jakości nie porównywała ze sklepem Chińskim
        • karolinka251 Re: Pepco. 28.08.13, 10:27
          2 dni temu kupowałam taką bluzę www.hm.com/pl/product/01510?article=01510-G#article=01510-J za 19,9 oczywiście bez metki h&m
          • marta2202 Re: Pepco. 28.08.13, 10:35
            A jakimś dziwnym trafem wszystkie bluzki, tuniki które mam dla dzieci są krzywo uszyte co widać przy prasowaniu.
            • call-una Re: Pepco. 28.08.13, 11:21
              wydale mi sie, ze to odrzuty tego, co idzie do innych firm;
              kupilam synowi kiedys dzinsy kax (z mysla, ze beda do zdzierania wink ), wczesniej podobne kupilam w kappahl (2x drozej), z tym, ze te z kappahla duzo lepiej wygladaly, a tamte sie szybciej spraly, choc wcale nie byly czesciej noszone; poza tym byly nieco gorzej uszyte;
              wiec wole ubrania kupic w sieciowkach, czasem sie trafia promocje big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka