Dodaj do ulubionych

Puky biegowy

28.08.15, 11:29
Wkrótce 2 urodziny synka.
Chciałam kupić mu puky biegowy ten najmniejszy
,ale teraz zastanawiam się czy jest sens.
Za chwilę jesień i zima więc wiadomo ze na dworze nie pojeździ,a nie wiem czy na wiosne nie będzie już za mały.
Do jakiego wieku wasze dzieci z niego korzystaly?
Obserwuj wątek
    • cali.staa Re: Puky biegowy 28.08.15, 12:33
      Mój od 20m-ca do 3 lat prawie, wiosną przesiadł się na większy, a po miesiącu na zwykły i pojechałłłłłłłłłł... (bez bocznych kółek oczywiście)
      Zimy są teraz takie, że pojeździ nie raz. Już kiedyś była tu dyskusja o rowerze zimą. Dlaczego jak jest kilka st.C i nie ma lodu nie można jeździć na rowerze? Moje dzieci eksploatują rowery okrągły rok. Kup LRM, pojeździ około półtora roku.
    • magdagg2 Re: Puky biegowy 28.08.15, 12:40
      to zalezy ile ma wzrostu.moj na tym najmniejszym jezdzil do 3 urodzin, pozniej przesiadl sie na xl. teraz ma 4,5 - jezdzi zamiennie albo na biegowym xl albo na pedalowym puky 16 calowym. ja bym raczej celowala w ten srodkowy biegowy puky, chyba lrl.
    • anmaszy Re: Puky biegowy 28.08.15, 15:38
      ja myślę że taki "siatkowy przypadek" to do ok 3 lat będzie korzystał ale uważam jak cali.staa że zimy mamy takie że da radę długo pojeździć.. u nas po domu mały jeździ codziennie, teraz Irm a wcześniej wutsch

w każdym razie kupowanie teraz większego puky bez sensu bo będzie dużo za duży (i za ciężki)
      • miwusia1977 Re: Puky biegowy 28.08.15, 17:10
        mój dostal na 2 urosdziny ( marzec) w Czwarte urodziny jeszcze na nim smigal i dopiero w wakacje sprzedałam a on na zwykly rower się przeniosl
    • edi.k16 Re: Puky biegowy 29.08.15, 04:00
      Ja swojemu też baardzo chciałam kupić ten rowerek na 2 urodziny (końcówka października) ale wcześniej pożyczyłam od koleżanki na próbę i okazało się że Młody nie jest w ogóle zainteresowany sad ku mojej rozpaczy oczywiście, bo postanowiłam przecież, że będzie jeździł najwcześniej jak się da.
      Za jakiś czas znowu pożyczyliśmy rowerek na kilka dni i znowu nic.
      Na wiosnę zakupiliśmy rower ale już inny- Hudorę-( bo wydawało nam się że już małego jak Puki nie ma sensu) no i stał sobie trochę, aż Młody się zainteresował i w końcu pojechał (ufff)
      Teraz jeździ jak szalony! Tej jesieni skonczy 3 lata, a rowerek ma jeszcze dużo rezerwy.
      • matyldamoja Re: Puky biegowy 30.08.15, 20:50
        Mój ma 2 i pół roku i od roku jeździł na Lrm a w te wakacje przesiadł się na ten większy i świetnie sobie radzi. Myślę że na przyszłe wakacje lrm będzie za mały dla twojego synka.
        • toslawa Re: Puky biegowy 31.08.15, 08:24
          Zima jak nie ma śniegu tez może jeździć. Najlepiej przymierz go i zobacz. Myśmy mieli zwykły rowerek z marketu syn dmigal na nim bez problemów. Teraz był 3 razy na dwokolkowcu z pedalalami. Nauczył się pedalowac, jak jedzie trzyma sam równowagę. Nie umie jedynie ruszyć i hamuje nogami. Syn na 3 lata i 3 mc.Polecan rowerek bo to naprawdę świetny wynalazek pozwalający ominąć boczne kółka. Starszy bez biegowki jeździł dopiero w wieku 6 lat bez kółek bocznych
          • edyta_32 Re: Puky biegowy 31.08.15, 10:34
            Mój syn ma 2,5 roku ale jest z tych dużych dzieci ubrania ma na 98 lub 104 . bo jest o głowe wyższy od swoich rówiesników. na 2 urodziny dostał tego mniejszjego puky. Nie był nic a nic zainteresowany. Od jakiego czasu zaczyna na nim jeździc po domu , czy tam po podwórku. fajnie sobie radzi i na te początki jazdy nie kupiłabym wiekszego. Jak dorośnie do wiekszego to tego sprzedam a kupie drugi.
    • 1anusi Re: Puky biegowy 31.08.15, 12:34
      moja córka miała 2,5 jak jej rowerek puky kupiliśmy , ale ten wiekszy z pompowanymi kołami, a do wysokich dzieci nie należała. My kupowaliśmy w sklepie Aktywny Smyk , zadzwoń tam i na pewno doraadzą ci profesjonalnie . Tak było w moim przypadku ,bo sama bym kupiła ten mały puky a tak był rower na kilka sezonów i od początku strzał w 10 .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka