magda_pm 01.03.05, 15:39 Macie już swoje "typy"? Bo o ile wózki przerabiałyśmy tu już milion razy, to z łóżeczkami kiepsko jakoś... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaaga5 Re: łóżeczka 01.03.05, 15:52 z tego, co się zdążyłam zorientować to spory wybór łóżeczek tradycyjnych (drewnianych) ma polska firma KLUPŚ. całkiem niezłe, w cenach chyba dość umiarkowanych, a do tego najróżniejsze warianty i 3 kolory do wyboru. pozdrawiam i czekam na opinię innych mam i przyszłych-mam bo ten zakup również jeszcze przede mną Odpowiedz Link Zgłoś
sylraf Re: łóżeczka 01.03.05, 16:25 My zdecydowaliśmy się właśnie na łóżeczko firmy KLUPŚ - kupiliśmy, rozłożyliśmy, zeby straciło zapach drewna - i jesteśmy zadowoleni. Dobra jakość, za naprawdę małe pieniądze. Kupione w hurtowni, kosztowało niecałe 100 zł. oto lik do strony producenta: www.klups.pl/szablon.php?p=lozeczka&t=lozeczka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda_pm Re: łóżeczka 01.03.05, 16:27 To może jeszcze adres hurtowni? Bardzo proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
marianka.m Re: łóżeczka 01.03.05, 18:28 Dołączam do prośby o podanie namiarów na hurtownię. Odpowiedz Link Zgłoś
martaglowacka Re: łóżeczka 01.03.05, 16:38 Ja jedynie napiszę, że nie polecam łóżeczek, z których później ma powstać tapczan. Łóżeczko jest OK, ale tapczan do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
martekx Re: łóżeczka 01.03.05, 16:51 a lozeczka na biegunach polecacie? a jesli tak to jakiej firmy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: łóżeczka 01.03.05, 18:01 Dla pierwszego dziecka mam łóżeczko Klupś z funkcją bujania i szufladą. Nie jest to typowe łóżeczko na biegunach, bo funkcję bujania można w dowolnym momencie bardzo szybko zablokować, bez konieczności demontażu płozy. Było to dla mnie ważne, bo na łóżeczku miałam położony przewijak i przed przewijaniem jednym ruchem ręki blokowałam bjanie łóżeczka. Jest to bardzo skuteczne rozwiązanie, nie ma ryzyka, że dziecko spadnie w trakcie przewijania. Jak synek podrósł to zablokowaliśmy bujanie specjalnymi dodatkowymi klamrami na stałę. Starałam się nie przyzwyczajać synka do usypiania przez bujanie, wieć nie korzystałam z funkcji bujania zbyt często. Ale były chwile kiedy bardzo mi się ta możliwość przydała. Łożeczko ma wyjmowane szczebelki i szufladę. Wymiary standardowe 120x60. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: łóżeczka 01.03.05, 22:24 A ja polecam łóżeczko z tabczanikiem. My kupiliśmy również z KLUPS- Bartek II w kolorze teak : www.klups.pl/szablon.php?z=24&t=lozeczka&p=lozeczka Odpowiedz Link Zgłoś
ysssa Re: łóżeczka 02.03.05, 07:59 ja również zaopatrzyłam się w łózeczko firmy KLUPŚ, tanie i wygląda na solidne Pozdrawiam Ysssa + 36 t.c. dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: łóżeczka 02.03.05, 09:27 ja tez kupilam klupś Radek III. Tez mi sie podobalo, a poza tym nie jest drogie. Pozdrawiam. Kasia 36 tc i 2 dni)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewazygmunt Re: łóżeczka 02.03.05, 10:30 ja też stawiam na klupsia. nie kupiłam jeszcze ale jesteśmy zdecydowani na łóżeczko z blokowaną funkcją bujania, o którym jest mowa powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
7venezia Re: łóżeczka 02.03.05, 10:32 a co sadzicie o lozeczkach z firmiy Gluck? Macie jakies doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
monikadk Re: łóżeczka 02.03.05, 10:42 My kupiliśmy Klupsia Radek VII. Już rozłożone i bardzo solidne. Dla Mam które kupują z tej firmy łóżeczka z szufladą, zwróćcie uwagę na to z czego wykonany jest front szuflady. W większości łóżeczek jest to płyta. Natomiast w Radku VII jest to lite drewno. To oczywiście taka uwaga dla tych dla których ma to znaczenie. Natomiast denerwuje mnie przerwa między szuflada a łóżeczkiem przez którą będzie się kurzyło do środka. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
cholmin Re: łóżeczka 02.03.05, 10:58 My też zdecydowaliśmu się na Klupsia - Radek III z szufladą. Jest bardzo ładne i mimo, że z szufladą wcale nie wyszło drogo - 210 zł. Polecam. Pozdrawiam, Iza i Maluszek, któremy zostało do "wyjścia" 10 dni. PA Odpowiedz Link Zgłoś
justa1211 Re: łóżeczka 02.03.05, 11:14 Polecam KLUPŚ, a odradzam DREWEX-porażka, którą zakupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
jania22 Re: łóżeczka 02.03.05, 11:53 My rowniez kupilismy Klupsia Radek VII z szuflada. Łozeczko jest przesliczne. Niestety podczas montazu poczulam sie jak za starych dobrych czasow skladania mebloscianek - bo oczywiscie brakowalo elementow, A konkretnie 3 srub, 2 kolkow i pekla deseczka podtrzymujaca szuflade. W sklepie oczywiscie mi to wszystko skompletowali z komentarzem ze to normalne ale smuci mnie fakt ze nadal takie rzeczy sie zdazaja naszym producentom. Pozdrawiam Jania Odpowiedz Link Zgłoś
adag Re: łóżeczka - do cholmin 02.03.05, 14:26 A mogłabyś napisać gdzie kupiłaś to łóżeczko tak tanio? Odpowiedz Link Zgłoś
cholmin Re: łóżeczka - do cholmin 02.03.05, 14:55 Ja jestem akurat z POznania i łózeczko kupowałam w sklepie DADA w Kupcu Poznańskim - polecam zresztą ten sklep mamusiom, ponieważ jest naprawdę tani a wybór ogromny!!! Poszukaj też w internetowych sklepach dla dzieci - w którymś z nich widziałam to łóżeczko w cenie 220 zł - czyli nawet trochę drożej niż w sklepie!!! ale i tak chyba tanio - niestety nie pamiętam adresu tego sklepu.... Wejdź też na stronę Klupsia - www. klups.pl, może tam znajdziesz jakieś info na temat sprzedawców ich towarów w Twoich okolicach. POzadrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: łóżeczka - do cholmin 02.03.05, 15:04 wejdz tez na allegro, tam tez sa te lozeczka w takiej samej cenie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adag Re: łóżeczka 02.03.05, 17:30 Zadzwoniłam do hurtowni, gdzie kupiłam wóżek. Mają Klupsia, mąż pojechał do miasta, więc ma kupić po drodze RadkaII z szufladą i kołyską. Nie mam bujanego wózka, nich się chociaż łóżeczko kołysze. Moja babcia wogóle sobie nie wyobraża, żeby dziecko nie miało kołyski. Dzisiaj z tym łóżeczkiem spanikowałam, bo zaczęłam czytać zaklinaczkę, a tam rada,żeby łóżeczko przygotować miesiąc wcześniej, nawet zaścielić. Odpowiedz Link Zgłoś
ania313 Re: łóżeczka 02.03.05, 19:40 A czy któraś z Was kupiła łóżeczko z firmy GLUCK ? czy jest OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
marianka.m KLUPŚ - Warszawa 03.03.05, 10:02 Dostałam od producenta namiary na hurtownie z produktami firmy. Dzielę się adresami i telefonami: 1. ETG Ewa Górczyńska, Ul.Dzwigowa 51, 66-46-499 2. CW-P, Ul. Solińskiego 32, 616-03-04 Poza tym, na stronie firmy jest podany kontakt do trzech innych sklepów (?): TOMI, PAKO i BABY LAND. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martekx Re: łóżeczka z bujakiem 31.03.05, 09:59 ja mam jeszcze pytanie dot. lozeczka na biegunach czy takie lozeczko potrzebuje duzo miejsca? zaplanowalismy lozeczko w ciasnej sypialni i tak naprawde na lozeczko pozostaje 90 cm szerokosci a przeciez musze miec dostep do tego lozeczka wiec moje pytanie czy 60-70 cm wystarczy zeby myslec o lozeczku na biegunach (myslalam o tych blokowanych, chyba z Klupsia)? Odpowiedz Link Zgłoś