aniaaa12345
19.09.11, 13:45
hej dziewczyny!
napewno było już gdzieś o tym napisane ale niestety nie znalazłam...
a więc tak :
moja sytuacja jestem w 21tc obydwoje z mężem pracujemy ja od czerwca br zasiłek rodzinny mi zawiesili gdyż uznali że dochód nam przekroczył(mamy najniższa krajową) jesteśmy 3osobową rodziną.w styczniu rodzi się druga pociecha ok rozumiem przekroczyłam dochód i tyle,
teraz moje pytanie gdy dzidzia się urodzi chciałabym przejść na wychowawczy wiem że mój dochód będzie jako utracony będzie liczył sie dochód męża,ale czy oni aby przyznać najpierw bo muszą ,mi przyznać zasiłek rodzinny będą wymagali dochodów za który rok?dzidzia będzie w 2012 ,
w 2011 pracujemy ja od czerwca maz od maja
w 2010 tylko ja pracowałam caly rok na pół etatu wynagr,532zł...
czy mogę zrobić tak że do mopsu zgłoszę się dopiero po macierzyńskim i po url,wypoczynkowym bo wiem że jesli dochod nie przekracza to należy mi się jeszcze drugie becikowe fachowo zwane dodatkiem do zasilku rodzinnego bo wtedy jeśli spełnie krtyeria do zasilku rodzinnego to i otrzymam te drugie becikowe no i platne wychowawcze,
nie wiem czy dobrze napisałam ,czy ktos mnie zrozumie,to chyba idąc po becikowe niedlugo po urodzeniu beda liczone nasze wspolne dochody i znowu powiedza ze przekraczamy dochod i tego drugiego nie otrzymam
czy znowu bede mogla isc po urpl.wypoczynkowym wnioskowac o wychowawcze platne,bo wtedy juz bede bez dochodu.
nie wiem czy dobrze obralam to w slowa za co przepraszam,...