Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie samochodu- jaka firma?

01.06.05, 20:37
Witam Was ciepło w ten zimny wieczór i proszę o radę. Kończy mi się ubezpieczenie samochodu i nie wiem jaką firmę wybrać. Ta w której mam polisę jest o jakieś 800 zł droższa niż np. link 4. Chciałabym jak najtaniej, ale i jak najlepiej ubezpieczyć auto a tu pogubiłam się zupełnie. A Wy gdzie macie poubezpieczane swoje wozy? A może jest jakaś Mama "ubezpieczaczka", która mogłaby mi pomóc? Z góry dziękuję za pomoc. Magda
Obserwuj wątek
    • kalina_p Re: Ubezpieczenie samochodu- jaka firma? 01.06.05, 20:47
      My w Link 4, jest najtansze, dla nas ok. Na razie nie korzystalismy z
      odszkodowan, nie bylo stluczek, wiec nie wiem, jak to jest u niech w razie
      takich wypadków.
      Ale chyba ok, znajomy ma tez Link 4, miał mial jakąś kolizję i ładnie zalatwili
      wszystko.
      • tynka11 Re: Ubezpieczenie samochodu- jaka firma? 01.06.05, 20:52
        ja dzis ubzpieczyłam w kompensie! assistans w pakiecie podstawowym.znajoma mi
        poleciła siedzi w ubezpieczeniach i wsród kilku firm którymi sie zajmuje
        poleciła na dzień dzisiejszy compense! ale najpierw sprawdziła kilk arzeczy
        pojemność, lata wyjeżdzone i nie wiem co jeszcze! i potem podjęła decyzje.
    • izzunia Re: Ubezpieczenie samochodu- jaka firma? 01.06.05, 21:02
      my ubezpieczamy sie w Warcie, ale to tak jest, ze mamy juz duzo znizek - za
      staze, za stalego klienta i jeszcze jakies dodatkowe i w efekcie oc ma wyniesc
      rocznie jakies 800pln i ac + od kradziezy niecale 2000pln. z tego co ogladalismy
      inne ubezpieczenia to to wyszlo najtaniej.
      co do link4, to podobno nie ma problemu dopoki nie masz stluczki z inna osoba
      ubezpieczona w link4, byla jakos tak niedawno afera z tym.

Pozdrawiam
      Iza
      • maria_rosa Re: Ubezpieczenie samochodu- jaka firma? 01.06.05, 22:19
        Napisz na priv to ci pomogę.
    • g0sik Re: Ubezpieczenie samochodu- jaka firma? 01.06.05, 22:36
      Link 4 ma tanie OC ale drogie AC. My ubezpieczamy w Hestii. W Link 4 wyliczyli
      nam polisę na 5400 zł w Hestii zapłaciliśmy bodajże niecałe 2400. Zakres
      odpowiedzialności przy OC jest wszędzie taki sam, reguluje to ustawa. Za to AC
      może znacznie różnić się warunkami w zależności od Towarzystwa
      Uezpieczeniowego. Możesz zapłacić mniej ale w przypadku szkody masz np. 10%
      udział własny. Jak chcesz to przyślij mi dane pojazdu na priv, poproszę
      znajomego o wyliczenie i porównanie ofert kilku Towarzystw Ubezpieczeniowych.
      • iwles Hestia. 02.06.05, 09:48
        Po sprawdzeniu kilku firm i zrobieniu kilku kalkulacji - wyszło, że w Hestii
        najtaniej.
        Najlepiej przejśc się po kilku firmach i na miejscu sprawdzić ofery.

Pozdrawiam.
        Iwona.
    • joanna_poz Re: GENERALI 02.06.05, 10:40
      Ja ubezpieczyłam w Generali, mam wykupiona full opcję- wyszlo mi duzo taniej
      niż PZU i Warta (ok. 700 zł, zszokowało mnie to), rowniez sporo taniej niż
      Link4.

Pozdrawiam,
      Joanna
    • fruzia80 Re: Ubezpieczenie samochodu- jaka firma? 02.06.05, 10:58
      My jmieliśmy p0oprzedni samochód ubezpieczony w Hestii, ale niestety po
      stłuczce do tej pory nie dostaliśmy odszkodowania, a minęło już ponad 2 lata.
      Prawnik, do którego oddaliśmy sprawę poinformował nas, że najwięcej spraw dot.
      wypłaty odszkodowania jego kancelaria prowadzi właśnie z Hestią, bo ta firma z
      góry zakłada, że najchętniej wogóle by nie wypłacała odszkodowań. Wydaliśmy już
      kupę kasy na sprawy w sądzie, a to się ciągle wlecze. Ja już w życiu nic w
      Hestii nie ubezpieczę. Być może ktoś inny ma o tej firmie jak najlepsze zdanie,
      ja mam jednak niemiłe doświadczenia, więc ostrzegam innych. Teraz mamy samochód
      ubezpieczony w PZU.
    • sylaba_01 Re: Ubezpieczenie samochodu- jaka firma? 06.06.05, 22:54
      Mam taki sam problem co fruzia, tylko że z compensą (pisownia małą literą zamierzona). Wszystko jest pięknie do momentu wypłaty odszkodowania... Szkoda gadać...sad(((((((((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka