kaka61 08.02.06, 12:17 Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu pierwszy raz. Proszę o podpowiedź, jak zacząć starania o przyznanie zasiłku wychowawczego. Zupełnie nie wiem z której strony to ugryźć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kas2 Re: Zasiłek wychowawczy 08.02.06, 12:21 udac sie do odpowiedniego urzedu wkrakowie to np urzad miasta referat to spraw spolecznych, poprosic o wniose, nastepnie urzad skarbowy zaswiadczenie o dochodach netto za rok ubiegly oraz zus zaswiadczenie o tym ze podlegasz ubezpieczeniu zus i us to ok 10dni potem skladasz wniosek wraz z zaswiadczeniami z us i zus oraz-akt urodzenia dziecka akt malzenstwa ew, zgode pracodawcy na urlop wychowawczy plus pisemnko od kiedy i w jakim wymiaze jestes zatrudnoina, a potem czekasz ok 60 dni na decyzje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: Zasiłek wychowawczy 08.02.06, 16:08 1. od pracodawcy zaswiadczenie, w ktorym jest: - od kiedy jestes zatrudniona i na jaki okres - na jaki czas przyznano ci urlop wychowawczy i na jakie dziecko 2. z ZUS: zaswiadczenie, ze pracodawca zglosil cie do ubezpieczenia spolecznego 3. z US: zaswiadczenie o dochodach twoich i meza (maja specjalne druki, na ktorych to wydaja) z tym, ze do sierpnia dochody z 2004, od wrzesnia z 2005 4. akt urodzenia dziecka 5. dowod osobisty wypelniasz wniosek pobrany z MOPS Malgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
viola75 Re: Zasiłek wychowawczy 09.02.06, 22:15 Przeczytaj sobie ten wątek, tam wszystko dokładnie jest opisane forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=36364806 Odpowiedz Link Zgłoś
kaka61 Re: Zasiłek wychowawczy 10.02.06, 00:11 Dziękuję za ten wątek.Właśnie jestem w trakcie załatwiania i Panie w urzędzie opowiadają jakieś dziwne historie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś