Dodaj do ulubionych

Zwolnienie- pilne

21.09.06, 13:57
Dziewczyny, moje pytanko kieruje do tych z Was ktore w 100 % sa pewne
odpowiedzi. A teraz pytanko jesli jedno zwolnienie od ginekologa konczy mi sie
23 wrzesnia a drugie wezme od internisty od 22 wrzesnia ( czyli beda sie
zazebiac) to czy ZUS sie nie doczepi do tego? Na poczatku ciazy bylam na takim
zwolnieniu ktore wlasnie sie zazebialo i lekarka powiedziala mi ze tak moze
byc. W sumie nikt sie do mnie nie doczepil o tamte zwolnienie, ale teraz
dowiedzialam sie ze zwolnienia nie moga byc tak wystawione. Co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • eyes69 Re: Zwolnienie- pilne 21.09.06, 14:02
      Nie mozesz wziasc zwolnienia na 22.
      Lekarz wypisze Ci z data 23, ale pewnie kaze Ci po nie przyjsc nastepnego dnia.
      • eyes69 Tfu! 21.09.06, 14:03
        Musisz wziasc zwolnienie od 24...
        • pyzula3 Re: Tfu! 21.09.06, 14:09
          to dlaczego raz juz mialam wypisane tak zwolnienie i bylo wszystko w pozadku? w
          tym problem ze ja juz wzielam to zwolnienie od 22. I co teraz?
    • komoroa1 Re: Zwolnienie- pilne 21.09.06, 14:10
      Pewnie zaraz będziesz tu miała młyn, tak podejrzewam.Spodziewaj sie więc ataku
      zagorzałych przeciwniczek zwolnień lekarskich /patrz watki poniżej dot. L4/ smile
      Za nic nie daj sie sprowokować, bo szkoda czasu.
      Teraz powaznie: lekarz może wystawić zwolnienie 3 dni wstecz, ale też od
      nastepnego dnia, czyli w Twoim przypadku od 23.A w tym dniu kończy sie Twoje L4
      od ginekologa.Twój okres zasiłkowy bedzie liczył sie od ... do..., wg zwolnień,
      nawet gdybyś miała kilka zwolnień na ten sam dzień. To nie ma znaczenia.Tak
      więc możesz mieć L4 od 22-ego, albo od 23-ego, jak wolisz.I wszystko będzie w
      porządku.Powodzenia!
      • eyes69 Klamiesz! 21.09.06, 14:17
        Nie rosewaj jadu.
        To przez takie jak Ty rodza sie CiPowe "klotnie". :p

Mowisz, ze bedzie w porzadku...
        a mi jakos lekarka powiedziala, ze jesli jest to przedluzenie zwolnienia to
        wypisze mi nastepne od nastepnego dnia po ostatnim zwolnieniu.
        • komoroa1 Re: Klamiesz! 21.09.06, 14:23
          Szanowna Eyes69, powiem krótko acz dosadnie: odczep sie! Wspaniale ci to
          wychodzi, jak widać w innych watkach, ale odpuść! To nie ja rozsiewam jad i nie
          przeze mnie sa kłótnie! Weź w końcu lustro i tam znajdziesz odpowiedź.
          Poza tym, czytaj ze zrozumieniem: dziewczyna pisze o dwóch różnych lekarzach, a
          to co innego. jeśli ty korzystałaś ze zwolnienia od jednego i tego samego, to
          ma to znaczenie i L4 nie mogą w żadnym razie zazębiać się. To kolejny dowód na
          to,że wypowiadasz się, a nie masz racji, ale dałabyś się za to pokroić.
          • eyes69 Mialam racje... n/t 21.09.06, 14:24
          • akul78 Re: Klamiesz! 21.09.06, 15:13
            komoroa1 ma racje. Ja będąc na zwolnieniu w ciaży od ginekologa trafiłam do
            szpitala i tam też otrzymałam zwolnienie które pokrywał się z wcześniejszym
            ponad tydzień, choć było dłuższe od poprzedniego. Kadrowa twierdziła że to nie
            ma nić do rzeczy, bo zwolnienia wystawiane sa od innych lekarzy. A ja nie
            miałam żadnych problemów.
      • pyzula3 Re: Zwolnienie- pilne 21.09.06, 14:19
        Wielkie dzieki. Maz zadzownil przed chwilka do ZUS i tez mu powiedzieli ze moga
        sie zazebiac. Ulzylo mi, bo juz myslalam ze bede miala problem.
        • eyes69 Re: Zwolnienie- pilne 21.09.06, 14:22
          Wlasciwie to bylo tam odrazu zadzwonic.tongue_out

Chwala mezowi! wink
          • komoroa1 Do eyes69!!! 21.09.06, 14:26
            Co to znaczy: kłamiesz ?
            Jak widać mówię prawdę.Zastanów się kobieto, co ci jest?
            Łatwo ci przychodzi szafować słowami.
            • eyes69 Re: Do eyes69!!! 21.09.06, 14:27
              Klamiesz, ze zaraz na nia najada... :p
              Nie najechaly wiec klamalas.
              • komoroa1 Re: Do eyes69!!! 21.09.06, 14:35
                Prosze, czytaj ze zrozumieniem. Wchodząc w niuanse ,uzyłam słów: "pewnie"
                i "podejrzewam", a więc były to przypuszczenia na podstawie konkretnych
                argumentów z wątków zwolnieniowych poniżej, o któych doskonale wiesz.
                myslę,że naszej koleżance nie zależało na toczeniu sporów ale uzyskaniu
                rzeczowej informacji, co zreszta podkresliła. I takową uzyskała.
                Ja bastuję, bo nie czuje sie w obowiazku rozkładać zdania na czynniki pierwsze.
                pozdrawiam cie eyes69.
                • eyes69 ... 21.09.06, 14:37
                  Co nie zmienia faktu, zes na mnie "nakrzyczala" bo nie zrozumialas o co mi z
                  tym klamstwem chodzilo...

Ale nie jestm mi przykro. wink
                  • pyzula3 Re: ... 21.09.06, 14:53
                    Dziewczyny nie kloccie sie, nie warto. A poprzednie zazebiajace sie zwolnienie
                    mialam od tego samego lekarza, wiec to chyba nie ma znaczenia czy bierzesz od
                    tego samego czy od roznych lekarzy.
                    • komoroa1 Re: ... 21.09.06, 15:06
                      Faktycznie, sprawdziłam to jeszcze raz, jest tak jak piszesz, nie ma znaczenia
                      czy zwolnienie jest od tego samego czy od dwóch różnych lekarzy.Liczy sie okres
                      zasiłkowy. Pozdrawiam
                      • meggyn Re: ... 21.09.06, 15:52
                        Cześć ja pracuję ZUS-ie w wydziale zasiłków.Zwolnienia mogo się pokrywać
                        dopilnuj tylko żeby na zwolnieniu był kod literowy "B" co oznacza ciążę, bo
                        jeśli go zabraknie to wypłacą ci 80% zamiast 100%.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka