Dodaj do ulubionych

!!!!!!!!!!!!!Jak przedłużyć macierzyński

IP: *.* 22.07.02, 13:41
Moja żona ma stałą pracę w Poznaniu jednak mieszkamy w Warszawie i nie ma możliwości powrotu do pracy w Poznaniu - wiadomo jaka jest sytuacja na rynku pracy - co zrobić aby zabespieczyć się jeszcze na kilka miesięcy???zwolnienie????może urlop wypoczynkowy????????bardzo proszę o pomoc!!!!!!!!Dzięki piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: Gabii Re: !!!!!!!!!!!!!Jak przedłużyć macierzyński IP: *.* 22.07.02, 22:31
      Mozna wykozystac zalegly i biezacy urlop wypoczynkowy ale z tym zwolnieniem to nie wiem czy tak latwo przejdzie. Poza tym zawsze mozna isc na wychowawczy.
      • Gość: Reszka Re: !!!!!!!!!!!!!Jak przedłużyć macierzyński IP: *.* 23.07.02, 14:03
        Może iść na zaległy wypoczynkowy, a urlop wypoczynkowy można przełużyć zwolnieniem lekarskim (bo zwolnienie przerywa wypoczynkowy) uwaga zwolnienie na żonę a nie opieka na dziecko! Czy uzbiera się z tego kilka miesięcy trudno powiedzieć, ale zawsze lepsze coś niż nic.Co do wychowawczego, to o ile się orientuję jest nieplatny, więc nie każdemu się łatwo zdecydować. Zdaje się że podczas wychowawczego ma sie tylko ubezpieczenie zdrowotne i tyle. Ale to też lepsze niż nic. Poprawcie mnie jesli coś źle napidsalam, sama jestem zainteresowana.
        • Gość: luna Re: !!!!!!!!!!!!!Jak przedłużyć macierzyński IP: *.* 23.07.02, 22:08
          a przeciez opieke na dziecko tez zona moze wziac, to jest 100% platne i jest to okres skladkowy. 60 dni w roku
          • Gość: Agata Re: !!!!!!!!!!!!!Jak przedłużyć macierzyński IP: *.* 24.07.02, 14:47
            Masz na myśli zwolnienie lekarskie na dziecko? Bo opiekę bez zwolnienia to owszem można, ale tylko 2 dni w roku.
            • Gość: luna Re: !!!!!!!!!!!!!Jak przedłużyć macierzyński IP: *.* 24.07.02, 20:55
              tak, myslalam o opiece nad chorym dzieckiem, zwolnienie od pediatry dla matki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka