agusiak.1 04.01.07, 19:26 Napiszcie jak to jest z urolopem macierzyńskim jeśli będę na zwolnieniu lekarskim np. od 7 miesiąca. Czy to prawda, ze ostatnie dni zwolnienia lekarskiego wliczają się w urlop? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie_nowa_ja Re: Urlop macierzyński. 04.01.07, 19:44 dwa tygodnie przed terminem porodu mogą być wykorzystane w formie urlopu macierzyńskiego - ale tylko wtedy - gdy kobieta tego chce - nikt nie może ją zmusić do tego aby je wykorzystała w taki właśnie sposób - polecam dzisiejszą gazetę prawną jest wyjaśnienie na ten wlasnie temat Odpowiedz Link Zgłoś
piedor Re: Urlop macierzyński. 04.01.07, 19:49 Wszystko zalezy od lekarz. Niektorzy lekarze daja zwolnienie tylko do dniaterminu porodu. Pozniej juz jest naliczany macierzynski. A moja lekarka dala mi zwolnienie tak aby obejmowal 2 tyg po terminie. Ustal to z lekarzem, niektorzy nie chca tak dawac ale walcz oplaca sie wygrac kazdy dodatkowy dzien Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-mama Re: Urlop macierzyński. 04.01.07, 20:59 dokładnie - zadbaj o to żeby mieć zwonienie do najmniej do daty przewidywanego porodu pozdrawiam Anka Galeria Michasia: www.strefamamy.pl/gallery/show/id/94 majowy Kubuś: www.strefamamy.pl/pregnancy/showLine/id/21 Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: Urlop macierzyński. 04.01.07, 21:03 jak gin ci da do terminu a ty nie urodzisz to moze internista ci wypisac, wcale nie musisz isc na wczesniejszy macierzynski Odpowiedz Link Zgłoś