Dodaj do ulubionych

Ile za godzinę korepetycji??

08.01.07, 13:29
Bardzo proszę o odpowiedź; czy wiecie ile się płaci za godzinę lub 45 min
korepetycji z języka polskiego?
Obserwuj wątek
    • mamongabrysi Re: Ile za godzinę korepetycji?? 08.01.07, 16:26
      35 PLN
      Pozdrawiam
      Ania
      • hanka_79 Re: Ile za godzinę korepetycji?? 08.01.07, 19:04
        Dzięki!!
      • agata19753 Re: Ile za godzinę korepetycji?? 08.01.07, 22:09
        to zależy - od miasta, kompetencji nauczyciela, renomy - nauczyciel dobrego LO,
        student, itp. Od tego roku mamy z mężem (mąż - matematyk, ja - polonista)
        stawkę malejącą, czyli za 45 min - 40zł, za 1h - 50, a za 1,5 godz zegarowej -
        70. Pracujemy w dobrych szkołach (Poznań), mamy, oprócz standardu, nietypowe
        kwalifikacje. myślę, że to przyzwoita stawka, ale wiem, że językowcy biorą
        więcej.
        ciekawa jestem innych miast
        pozdrawiam
        • zuzanna56 Re: Ile za godzinę korepetycji?? 08.01.07, 23:00
          Anglista po filologii. 50 zł za 60 min. Trójmiasto.
          • aska2000 Do Zuzanny56 09.01.07, 20:28
            Poważnie tyle - poza Wawą ?

Serio pytam, nie tak dawno się zastanawiałam ile sobie zażyczyć i widzę,że się
            nisko cenię ;P

Pozdrawiam!
            • zuzanna56 Re: Do Zuzanny56 09.01.07, 21:47
              Serio. Od 2 lat tyle biorę. Inni też.
              • aska2000 Re: Do Zuzanny56 09.01.07, 21:55
                No żesz, czyli ja pół-charytatywnie robię, no crying(

Gardło zdzieram, nerwy psuję, a taka dobra jestem, no!!! ;P

Jak nic trza będzie stawki podnieść od półrocza, heh

Tylko wiesz, jak zerkałam np. na strony z ogłoszeniami o korepetycjach
                (ogólnopolskie), to ceny za 45 min u anglistów po filologii stały po 30-35 zł -
                serio, niestety crying
                Studenci, rzecz jasna, od nawet(!) 10 zł,a przeciętnie 20 zł i to część
                oferowała dojazd do ucznia, heh

Co Ty na to?
                • zuzanna56 Re: Do Zuzanny56 09.01.07, 22:02
                  Ja się nie ogłaszam. Mam prawie 37 lat a uczę od 20 (serio). Skończyłam
                  anglistykę, jestem egzaminatorem maturalnym, uczę w dobrym liceum.
                  Kiedyś miałam 10-12 lekcji w tygodniu a ostatnio 1-2 bo nastawiłam się na pracę
                  w szkole. Pensja za 28 godzin w szkole niepublicznej nie jest taka zła. I jest
                  przez cały rok. Pozdrawiam cię.
                • wieczna-gosia Re: Do Zuzanny56 10.01.07, 01:31
                  > Co Ty na to?

ale co ona ma miec na to? ludzie chca placic 20- znajduja korepetytora, ktory
                  zaspiewa 20. Ludzie, ktorzy ustawiaja sobie budzet na 70 na lekcje- beda tyle
                  placic smile

ja roznie biore- jak mam czas- biore malo- jak czasu nie mam stawka mi rosnie.
                  Inaczej za dwie giodziny tygodniowo a inaczej za 7 smile inaczej od goscia, ktory
                  chce sie u mnie uczyc pare lat a inaczej od kolesia co to nie wiadomo czy po
                  miesiacu nie przestanie odbierac telefonu itd.
                  • aska2000 Re: Do Zuzanny56/Wiecznej-Gosi :) 10.01.07, 06:04
                    wieczna-gosia napisała:

> > Co Ty na to?
                    >
                    > ale co ona ma miec na to?

Moje pytanie odnosiło się do "psucia rynku" przez studentów i "uczących" typu
                    eks-baby-sitter po rocznym pobycie w kraju anglojęzycznym wink

...żeby była jasność - ja do tej ostatniej (hipotetycznej wink NIC nie mam - może
                    się okazać lepsza od mgr po filologii, why not wink)
                    Tyle,że biorąc 10-15 zł/h w moim mieście chcąc-niechcąc rynek jednak psuje...
                    crying(

BTW ja też zaczynałam podobnie, heh -jako świeżo upieczona studentka zaczęłam
                    udzielać korków trójce licealistów ze szkoły mojej nauczycielki - która w
                    niecały rok przygotowała mnie po mat-fiz do egzaminów na filologię - tzn takiej
                    trójce, której bardzo zależało, czy może ich rodzicom raczej, a moja 'pani'
                    uznała,że szkoda Jej czasu - ja sobie bardzo chwaliłam i podjęłam się z
                    entuzjazmem, tyle,że głupio mi było prostować, gdy tata jednego z moich uczniów
                    namiętnie tytułował mnie 'panią magister' ;P P

Pozdrawiam!

Tyle,że biorąc 10-15 zł/h w moim mieście chcąc-niechcąc rynek jednak psuje...
                    crying(

• wieczna-gosia ile dadza ntxt 08.01.07, 22:16

• hanka_79 do agata19753 08.01.07, 22:56
        Pozwoliłam sobie napisać na priv.
        • agata19753 do hanka_79 od agata 19753 09.01.07, 15:56
          co to znaczy, że napisałaś na priva? Na mój prywatny e-mail - on się gdzieś
          ujawnia? Nie mam nic przeciwko, tylko rzadko korzystam z forum i nie jestem
          dobrze zaznajomiona z zasadami, itp. Daj znać, ciekawa jestem, co na
          tym 'privie' napisałaś. Pozdrawiam
          agata
          • anika772 agata19753 09.01.07, 21:07
            agata19753@gazeta.pl

to jest Twój adres, czyli privsmile
      • aska2000 Re: ile dadza 09.01.07, 20:29
        smile)

A ile dają, przeważnie ?
        Podziel się, pls smile

pozdrawiam!
        • aska2000 Re: ile dadza 09.01.07, 20:31
          To ostatnie było do wiecznej, 'ofkors' wink

...a... i 'podziel' się odnosiło się do kwot, a nie pieniędzy jako takich wink)))
          • wieczna-gosia Re: ile dadza 10.01.07, 01:33
            zdarzylo mi sie ze dawali stowke za godzine.

zdarzylo mi sie uczyc tez za 5 zlotych za zwrot materialow w zasadzie smile

a przecietnie biore 50- 60 za godzine i regularnie odmawiam nowym czyli tyle
            dadza smile
            • aska2000 Re: ile dadza 10.01.07, 05:50
              Dzięki za konkret - tiaaaa, mnie też się zdarzyło uczyć za 30 Euro/45 min, ale
              to była całkiem inna bajka wink)

Pozdrawiam!
    • omamamia1 Re: Ile za godzinę korepetycji?? 09.01.07, 20:34
      A ja wiem,że najtaniej będzie jak sama dasz ogłoszenie,że potrzebujesz
      korepetycji i od razu podasz cenę.Ja tak zrobiłam z korepetycjami dla córki z
      matematyki,podałam kwotę 15zł za godzinę i miałam full telefonów(wybrałam
      bardzo miłą studentkę matematyki,która przychodzi do nas juz drugi miesiąc)Ceny
      w prasie bądź necie jeśli idzie o studentów zaczynały sie od 25 zł.Dało się
      taniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka