hanka_79 08.01.07, 13:29 Bardzo proszę o odpowiedź; czy wiecie ile się płaci za godzinę lub 45 min korepetycji z języka polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamongabrysi Re: Ile za godzinę korepetycji?? 08.01.07, 16:26 35 PLN Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agata19753 Re: Ile za godzinę korepetycji?? 08.01.07, 22:09 to zależy - od miasta, kompetencji nauczyciela, renomy - nauczyciel dobrego LO, student, itp. Od tego roku mamy z mężem (mąż - matematyk, ja - polonista) stawkę malejącą, czyli za 45 min - 40zł, za 1h - 50, a za 1,5 godz zegarowej - 70. Pracujemy w dobrych szkołach (Poznań), mamy, oprócz standardu, nietypowe kwalifikacje. myślę, że to przyzwoita stawka, ale wiem, że językowcy biorą więcej. ciekawa jestem innych miast pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Ile za godzinę korepetycji?? 08.01.07, 23:00 Anglista po filologii. 50 zł za 60 min. Trójmiasto. Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Do Zuzanny56 09.01.07, 20:28 Poważnie tyle - poza Wawą ? Serio pytam, nie tak dawno się zastanawiałam ile sobie zażyczyć i widzę,że się nisko cenię ;P Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Do Zuzanny56 09.01.07, 21:47 Serio. Od 2 lat tyle biorę. Inni też. Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: Do Zuzanny56 09.01.07, 21:55 No żesz, czyli ja pół-charytatywnie robię, no ( Gardło zdzieram, nerwy psuję, a taka dobra jestem, no!!! ;P Jak nic trza będzie stawki podnieść od półrocza, heh Tylko wiesz, jak zerkałam np. na strony z ogłoszeniami o korepetycjach (ogólnopolskie), to ceny za 45 min u anglistów po filologii stały po 30-35 zł - serio, niestety Studenci, rzecz jasna, od nawet(!) 10 zł,a przeciętnie 20 zł i to część oferowała dojazd do ucznia, heh Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Do Zuzanny56 09.01.07, 22:02 Ja się nie ogłaszam. Mam prawie 37 lat a uczę od 20 (serio). Skończyłam anglistykę, jestem egzaminatorem maturalnym, uczę w dobrym liceum. Kiedyś miałam 10-12 lekcji w tygodniu a ostatnio 1-2 bo nastawiłam się na pracę w szkole. Pensja za 28 godzin w szkole niepublicznej nie jest taka zła. I jest przez cały rok. Pozdrawiam cię. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Do Zuzanny56 10.01.07, 01:31 > Co Ty na to? ale co ona ma miec na to? ludzie chca placic 20- znajduja korepetytora, ktory zaspiewa 20. Ludzie, ktorzy ustawiaja sobie budzet na 70 na lekcje- beda tyle placic ja roznie biore- jak mam czas- biore malo- jak czasu nie mam stawka mi rosnie. Inaczej za dwie giodziny tygodniowo a inaczej za 7 inaczej od goscia, ktory chce sie u mnie uczyc pare lat a inaczej od kolesia co to nie wiadomo czy po miesiacu nie przestanie odbierac telefonu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: Do Zuzanny56/Wiecznej-Gosi :) 10.01.07, 06:04 wieczna-gosia napisała: > > Co Ty na to? > > ale co ona ma miec na to? Moje pytanie odnosiło się do "psucia rynku" przez studentów i "uczących" typu eks-baby-sitter po rocznym pobycie w kraju anglojęzycznym ...żeby była jasność - ja do tej ostatniej (hipotetycznej NIC nie mam - może się okazać lepsza od mgr po filologii, why not ) Tyle,że biorąc 10-15 zł/h w moim mieście chcąc-niechcąc rynek jednak psuje... ( BTW ja też zaczynałam podobnie, heh -jako świeżo upieczona studentka zaczęłam udzielać korków trójce licealistów ze szkoły mojej nauczycielki - która w niecały rok przygotowała mnie po mat-fiz do egzaminów na filologię - tzn takiej trójce, której bardzo zależało, czy może ich rodzicom raczej, a moja 'pani' uznała,że szkoda Jej czasu - ja sobie bardzo chwaliłam i podjęłam się z entuzjazmem, tyle,że głupio mi było prostować, gdy tata jednego z moich uczniów namiętnie tytułował mnie 'panią magister' ;P P Pozdrawiam! Tyle,że biorąc 10-15 zł/h w moim mieście chcąc-niechcąc rynek jednak psuje... ( Odpowiedz Link Zgłoś
agata19753 do hanka_79 od agata 19753 09.01.07, 15:56 co to znaczy, że napisałaś na priva? Na mój prywatny e-mail - on się gdzieś ujawnia? Nie mam nic przeciwko, tylko rzadko korzystam z forum i nie jestem dobrze zaznajomiona z zasadami, itp. Daj znać, ciekawa jestem, co na tym 'privie' napisałaś. Pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 agata19753 09.01.07, 21:07 agata19753@gazeta.pl to jest Twój adres, czyli priv Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: ile dadza 09.01.07, 20:29 ) A ile dają, przeważnie ? Podziel się, pls pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: ile dadza 09.01.07, 20:31 To ostatnie było do wiecznej, 'ofkors' ...a... i 'podziel' się odnosiło się do kwot, a nie pieniędzy jako takich ))) Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: ile dadza 10.01.07, 01:33 zdarzylo mi sie ze dawali stowke za godzine. zdarzylo mi sie uczyc tez za 5 zlotych za zwrot materialow w zasadzie a przecietnie biore 50- 60 za godzine i regularnie odmawiam nowym czyli tyle dadza Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: ile dadza 10.01.07, 05:50 Dzięki za konkret - tiaaaa, mnie też się zdarzyło uczyć za 30 Euro/45 min, ale to była całkiem inna bajka ) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: Ile za godzinę korepetycji?? 09.01.07, 20:34 A ja wiem,że najtaniej będzie jak sama dasz ogłoszenie,że potrzebujesz korepetycji i od razu podasz cenę.Ja tak zrobiłam z korepetycjami dla córki z matematyki,podałam kwotę 15zł za godzinę i miałam full telefonów(wybrałam bardzo miłą studentkę matematyki,która przychodzi do nas juz drugi miesiąc)Ceny w prasie bądź necie jeśli idzie o studentów zaczynały sie od 25 zł.Dało się taniej. Odpowiedz Link Zgłoś