05.02.07, 19:06
Mam pytanie,bo coś nie mogę się połapać.
Czy dziecko 4 i 5 letnie musi być obecne prze składaniu wniosku o paszport
(dla dziecka oczywiście)?
Dziękuję za ew. odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • iwoniaw nie n/t 05.02.07, 19:36

• patssi musi być dziecko i rodzice(oboje) 05.02.07, 19:38
        • iwoniaw ależ skąd 05.02.07, 19:41
          Muszą być oboje rodzice, ew. jeden rodzic i upoważnienie notarialne na drugiego.
          Dziecka nie trzeba zabierać.
          • patssi byłam w piątek i pytałam !! 05.02.07, 19:45
            chcemy wyrobic córce paszport ba ma tylko wpis do mojego paszportu i powiedzieli
            mi ,że mamy wziąć córeczkę i przyjść z nią choć ma tylko 8 miesięcy...
            • monia145 :))) 05.02.07, 19:47
              Dziewczyny, no to jak w końcu jest z tym paszportem?
              Bo mnie to też interesuje i czekam, aż jedna wersja będzie?smile)
              • patssi Re: :))) 05.02.07, 19:49
                dokładnie na końcu rozmowy usłyszłam tak:mają byc wszyscy-hehe smilewięc idziemy
                wszyscy!

patssi
                • iwoniaw To może lepiej monia zapytaj w swoim urzędzie 05.02.07, 19:53
                  bo jak ja - wówczas dwulatkowi - wyrabiałam paszport, to nikt dziecka oglądać
                  nie chciał.
                  Pytanie do Patssi: jak już wrócisz z urzędu, to napisz, czy ktoś rzeczywiście
                  się o dziecko pytał przy składaniu wniosku?
                  • monia145 Re: To może lepiej monia zapytaj w swoim urzędzie 05.02.07, 19:54
                    I tak chyba zrobię...
                    Czy to możliwe, aby każdy urząd miał inne wytyczne?
                  • iwoniaw Choć przyszło mi do głowy, że 05.02.07, 19:56
                    może w tych nowych paszportach, biometrycznych, pobierają np. odciski palców. No
                    to jednak dziecko musi być. Ja jeszcze się na stary załapałam i dziecka nikt nie
                    oglądał.
                    • l.e.a Re: Choć przyszło mi do głowy, że 05.02.07, 21:00
                      synek miał 3 mies jak składaliśmy wniosek o paszport i nikt z urzędników o
                      niego nie pytał tongue_out
                    • marychna31 Re: Choć przyszło mi do głowy, że 05.02.07, 22:08
                      Iwoniaw- dziecko musi bycsmile Miesiąc temu wyrabiałam Mikusiowi paszport i w
                      pewnym momencie urzednik surowo mówi:"prosze pokazać dziecko". Więc my
                      nosidełko do góry, chwilę mu się poprzyglądał (i zdjeciu do paszportu), na
                      szczęście nie kazał Mikusia budzić i pozwolił opuścićsmile)
    • gaudencja Re: Paszport 05.02.07, 21:10
      Teraz są nowe zasady. Ostatnio wyrabiałam synkowi paszport i musiałam go wziąć
      ze sobą.
    • driadea Re: Paszport 05.02.07, 21:29
      Miesiąc temu składałam wniosek o poaszport dla cóeki - młoda musiała być
      obecna, chodziło wyłącznie o zgodność ze zdjęciem, żadnych podpisów nie chcieli
      (mała ma 3 lata) smile
      • majan2 Re: Paszport 05.02.07, 21:56
        Skladalam 4 dni temu podanie o paszport 15 miesiecznej corki i tez musiala byc
        przy tym, nic nie podpisywalasmile
    • mami2 Re: Paszport 05.02.07, 21:41
      mam nadzieje ze Wasze dzieci nie musza nic podpisywac przy tych paszportachtongue_out
      tak mi sie skojarzyło z tą historiasmile
      ww2.tvp.pl/View?Cat=558&id=418027
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka