kaclaw 05.02.07, 19:06 Mam pytanie,bo coś nie mogę się połapać. Czy dziecko 4 i 5 letnie musi być obecne prze składaniu wniosku o paszport (dla dziecka oczywiście)? Dziękuję za ew. odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw ależ skąd 05.02.07, 19:41 Muszą być oboje rodzice, ew. jeden rodzic i upoważnienie notarialne na drugiego. Dziecka nie trzeba zabierać. Odpowiedz Link Zgłoś
patssi byłam w piątek i pytałam !! 05.02.07, 19:45 chcemy wyrobic córce paszport ba ma tylko wpis do mojego paszportu i powiedzieli mi ,że mamy wziąć córeczkę i przyjść z nią choć ma tylko 8 miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 :))) 05.02.07, 19:47 Dziewczyny, no to jak w końcu jest z tym paszportem? Bo mnie to też interesuje i czekam, aż jedna wersja będzie?) Odpowiedz Link Zgłoś
patssi Re: :))) 05.02.07, 19:49 dokładnie na końcu rozmowy usłyszłam tak:mają byc wszyscy-hehe więc idziemy wszyscy! patssi Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw To może lepiej monia zapytaj w swoim urzędzie 05.02.07, 19:53 bo jak ja - wówczas dwulatkowi - wyrabiałam paszport, to nikt dziecka oglądać nie chciał. Pytanie do Patssi: jak już wrócisz z urzędu, to napisz, czy ktoś rzeczywiście się o dziecko pytał przy składaniu wniosku? Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: To może lepiej monia zapytaj w swoim urzędzie 05.02.07, 19:54 I tak chyba zrobię... Czy to możliwe, aby każdy urząd miał inne wytyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Choć przyszło mi do głowy, że 05.02.07, 19:56 może w tych nowych paszportach, biometrycznych, pobierają np. odciski palców. No to jednak dziecko musi być. Ja jeszcze się na stary załapałam i dziecka nikt nie oglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Choć przyszło mi do głowy, że 05.02.07, 21:00 synek miał 3 mies jak składaliśmy wniosek o paszport i nikt z urzędników o niego nie pytał Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Choć przyszło mi do głowy, że 05.02.07, 22:08 Iwoniaw- dziecko musi byc Miesiąc temu wyrabiałam Mikusiowi paszport i w pewnym momencie urzednik surowo mówi:"prosze pokazać dziecko". Więc my nosidełko do góry, chwilę mu się poprzyglądał (i zdjeciu do paszportu), na szczęście nie kazał Mikusia budzić i pozwolił opuścić) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paszport 05.02.07, 21:10 Teraz są nowe zasady. Ostatnio wyrabiałam synkowi paszport i musiałam go wziąć ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Paszport 05.02.07, 21:29 Miesiąc temu składałam wniosek o poaszport dla cóeki - młoda musiała być obecna, chodziło wyłącznie o zgodność ze zdjęciem, żadnych podpisów nie chcieli (mała ma 3 lata) Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Paszport 05.02.07, 21:56 Skladalam 4 dni temu podanie o paszport 15 miesiecznej corki i tez musiala byc przy tym, nic nie podpisywala Odpowiedz Link Zgłoś
mami2 Re: Paszport 05.02.07, 21:41 mam nadzieje ze Wasze dzieci nie musza nic podpisywac przy tych paszportach tak mi sie skojarzyło z tą historia ww2.tvp.pl/View?Cat=558&id=418027 Odpowiedz Link Zgłoś