joko5 25.05.07, 10:52 Kiedyś w PZU mozna było się ubezpieczyć z opcią na wypadek urodzenia dziecka, wypłacali określoną kwotę, czy orientujecie się czy nadal coś takiego istnieje. Dopiero dziś po pracy idę do agencji PZu, ale moze nie ma po co. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damianex4 Re: ubezpieczenie 25.05.07, 10:55 Tak. Wiem że w ubezpieczeniu grupowym tak jest. Za urodzenie dziecka dostaje się chyba 700 zł. Ale jest warunek że trzeba być ubezpieczonym conajmniej 6 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: ubezpieczenie 25.05.07, 10:57 To kiepsko, bo u mnie grupowego nie ma, ale prywatnie mogłabym płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
damianex4 Re: ubezpieczenie 25.05.07, 11:06 Zwykłe ubezpieczenia tego nie mają. Ja namówiłam szefa na grupowe i się zgodził. Po jakimś czasie wypowiedział im umowę bo zostało mało pracowników chcących nadal płacić takie ubezpieczenia. Ja opłacam sobie sama składki i mam kontynuację Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: ubezpieczenie 25.05.07, 11:11 Jest nadal i nie jest to na wypadek urodzenia tylko z okazji/tytułu urodzenia. Płacąc składkę miesięcna chyba ok. 60zł/m-c masz taki pakiet. Dostajesz także kaskę z tyt. śmierci małżonka, rodziców. Popytaj w oddzile pzu oraz innych ubezpieczycieli; wydaje mi się, że wmomenci eprzystępowania do ubez. nie możesz być w ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: ubezpieczenie 25.05.07, 11:20 A jesli pracodawca nie przedluza mi umowy-tzn.mam ja tylko do dnia porodu, to tez dostane pieniadze z ubezpieczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: ubezpieczenie 25.05.07, 11:25 wg mnie tak, zresztą najlepiej zajrzeć do warunków ubezp grupowego. Jednak skoro masz umowe do dnia porodu, więc poród odbędzie się w czasie trwania ubezp, tak więc na chłopski rozum pieniążki się należą Odpowiedz Link Zgłoś
damianex4 Re: ubezpieczenie 25.05.07, 11:26 Wydaje mi się że tak. Tylko musisz się do nich zgłosić o dalszą kontynuację tego ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: ubezpieczenie 25.05.07, 11:31 Oczywiście, że nie na wypadek ale z tytułu, ale gafa z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_7708 Re: ubezpieczenie 25.05.07, 21:15 Ja w pierwszym zakładzie pracy miałam ubezpieczenie PZU grupowe. Od 1999 roku mam kontynuację indywidualną. W mojej polisie jest opcja, że z tyt. urodzenia dziecka przysługuje wypłata w wys. 10% wartości całego ubezpieczenia (np. przy ubezpieczeniu na 10 tys. jest to kwota 1 tys.). Z tego co mi się wydaje PZU stosuje tę zasadę do tej pory. Jeżeli chodzi o moment zawarcia ubezpieczenia, to w tej chwili PZU się "wycwaniło" i jeżeli chce się otrzymać pieniądze za urodzenie dziecka, to warunek jest taki, że ubezpieczenie musi być zawarte minimum 9 m-cy przed urodzeniem dziecka Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś