jasmina251 02.07.07, 21:51 dziś idą do pracy skręciłam nogę czy nadal jest to płatne 100%?? bardzo prosz eo pomoc pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: wypadek 02.07.07, 21:53 Ja kiedyś skręciłam całkiem za darmo, ale to było dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: wypadek 02.07.07, 21:56 oczywiście mam na myśli zwonienie lekarskie -płatność Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: wypadek 02.07.07, 21:57 A, to nie wiem Współczuję wypadku, zdrowia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: wypadek 02.07.07, 21:59 dzieki za miłe słowa narazie boli mnie jak cholera robie sobie sama zastrzyki w brzuch same złe rzeczy a chciałam jechac nad wodę Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: wypadek 02.07.07, 22:04 A dlaczego zastrzyki w brzuch? Co to za lek? Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: wypadek 02.07.07, 22:52 Tak - wypadek w drodze do pracy jest traktowany tak samo, jak w pracy. Pod warunkiem oczywiście, że była to faktycznie droga do pracy, a nie np do sklepu na drugim końcu miasta, skąd dopiero zamierzałaś iść do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: wypadek 03.07.07, 00:14 Tak- 100%, tylko niestety nie ma dodatkowego odszkodowania za wypadek "w drodze". Współczuję tych zastrzyków przeciwzakrzepowych- znam ten ból, brrr! Uważaj żeby nie podać sobie w mięsień, bo szczypie niesamowicie, ale niestety przy serii 30 zastrzyków, cięzko pod koniec znaleść jakieś wolne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: wypadek 03.07.07, 08:12 A dlaczego po skręceniu nogi podaje się heparynę? Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: o skeconej nodze 03.07.07, 16:19 skręciłam sobie lewą noge w kostce 28 maja, żadnych zastrzyków lekarz mi nie przepisał, zato okłady z mrożonego altacetu, spray LipoHepp i maść Hirudoid oraz wyciąg z kasztana i Troxerutin (3 miesiące) do łykania, no i noszę takie usztywnienie-opaskę z paskami na rzep... a lekarz dobry, nie jakiś byle jaki z pogotowia...opuchlizna i wylewy zniknęły po kilku dniach, po 1,5-2 tygodnia śmigałam jak "gazela"...polecam powyższe, wszystko bez recepty.... Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: wypadek 03.07.07, 09:10 nie wiem dlaczego to sie wstrzykuje ale wiem że jak mi lekarz przepisywał te zastrzyki to stwierdził "a na ta opuchliznę to damy zastrzyki" więc chyba dlatego a czy to heparyna to ja nie stety nie wiem a iśc czytać skład leku to już nie mam siły biorę jakieś tabletki też - kurde wszytko beznadziejne mam nadzieję że chociaz NW wypłacą dobrze aha dzwoniłam do pracy i moje skręcenie kwalifikuje sie jako wypadek w drodze do pracy i już jest na etapie zgłaszania pozdrawiam Justyna aha dzieki za wspólczucia odnośnie zastrzyków w sumie mam ich 20 a brzucha to mam duuuuuuuuuużo i na pewno znajdę miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
michalina7 Re: wypadek 03.07.07, 13:22 Ja w pracy spadłam ze śliskich schodów (na plecy). Potłukłam się niemiłosiernie, żebra bolały przez miesiąc, miałam porządnie posiniaczone plecy i rękę ale nic nie złamałam ani nie zwichnęłam. Żadne odszkodowanie z ubezpieczenia mi się nie należało pomimo tego, ze przez kilka dni byłam na zwolnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: wypadek 03.07.07, 13:32 Michalina to mialas nieciekawego bhp-owca Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: wypadek 04.07.07, 00:56 Coś mi się wydaje, że zwolnienie musi trwać powyżej iluśtam (5 dni?), żeby to można było podciągnąć pod uszczerbek na zdrowiu/odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipcia Pozdrawiam 04.07.07, 00:13 cię koleżanko i życzę powrotu do zdrowia. Odezwij się. Może można cię odwiedzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdakafelek Re: wypadek 28.07.17, 20:19 Jeżeli mieli Państwo wypadek w pracy w UK lub drodze do niej , warto skorzystać z porad doświadczonych firm www.fakt.co.uk/wypadek-w-pracy-uk-robic/ Odpowiedz Link Zgłoś