patrice7 10.08.08, 09:41 Znajoma ma wieczny problem z dostawa internetu z TP (neostrada) MOze zadziala raz na 15 min, wieczne przerwy itd.w umowie oczywiscie jest ze staly dostep Jak rozwiazac z nimi umowe,bez zadnych konsekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stillgrey Re: Problem z Neostrada 10.08.08, 10:00 to nie wina neostrady, znajoma ma najprawdopodobniej problem z komputerem, moze wirus, moze zla konfiguracja, moze za slabe parametry Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Problem z Neostrada 10.08.08, 10:27 Taka jestes pewna, ze nie? bo ja mialam w domu 3 komputery, pod ktorymi chodzila neostrada i wlasnie w jednym z nich, polaczenie rozlaczalo sie co chwile, z innymi nie bylo problemu. Proponuje wziasc do kolezanki sprawnego lapka, podlaczyc pod niego modem i sprawdzic czy faktycznie to wina tepsy. Swoja droga filtry sa prawidlowo zamontowane? Jesli nie, to bedzie rozlaczac przy kazdej probie polaczenia telefonicznego. dziwie sie sobie, ze w ogole ci odpisuje po tym twoim elokwentym 'haha' Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Problem z Neostrada 10.08.08, 11:14 Sprawdzone wszystko . Na laptopie tez. Ewidentna wina TP Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Problem z Neostrada 10.08.08, 12:22 patrice7 napisała: > > Sprawdzone wszystko . > Na laptopie tez. to zadzwoń sobie na pomoc techniczną a nie zawracaj pupę Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Problem z Neostrada 10.08.08, 12:43 >to zadzwoń sobie na pomoc techniczną a nie zawracaj pupę Czy ja napisałam,ze potrzebuję pomocy technicznej? Proszę o czytanie ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Problem z Neostrada 11.08.08, 07:09 patrice7 napisała: > >to zadzwoń sobie na pomoc techniczną a nie zawracaj pupę > > Czy ja napisałam,ze potrzebuję pomocy technicznej? > Proszę o czytanie ze zrozumieniem. hmmm.. odpisalam ci na innym forum ale widze, ze ze zrozumieniem jest dosc ciężko u ciebie a nie u osob starajacych ci sie pomóc... zadna firma w tym TP nie rozwiaze umowy bez podstaw, a zeby znalesc takie podstawy trzeba zglosic reklamacje - pomoc techniczna sprawdzi,znajdzie problem i wtedy są dwie mozliwosci - albo neostrada bedzie chodzila jak trzeba albo uzna, ze to ewidentna wina TP ( po wykorzystaniu wszelkich mozliwosci - np. wymianie modemu, zmienie ustawien itd.) i wtedy zaistnieją podstawy do rozwiazania umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Problem z Neostrada 11.08.08, 09:32 Dziekuje za odpowiedz. Sęk w tym ,ze usterki są zgłaszane i sa naprawiane tak ,ze za chwilę dzieje się to samo. Wiec co to za naprawa? O ile wogole ktoś zareaguje, bo zdarza się trak ,ze telefony pozostają bez odpowiedzi. Więc nie chodzi o rozwiązanie umowy według własnego "widzimisię." I to nie u mnie ze zrozumieniem jest cięzko ,bo ja nie pytałam "jak zrobić ,zeby Neostrada działała" tylko "nie działa jak rozwiązać z TP umowę " a to znacząca różnica. Dziekuję, za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: Problem z Neostrada 11.08.08, 09:39 Najpewniej sprzedano prędkość, która nie ma szans zadziałać z uwagi na telekomunikacyjne braki w infrastrukturze. Można rozwiązac umowę z powodu niedotrzymania warunków. Można spróbować poszarpać się o zwrot pieniędzy za opłacanie niedziałającej usługi, ale z doświadczenia powiem, że cieżko bedzie - nam co prawda wystawiono korekty do faktur, ale uznano, że skoro nie działała nam szybsza neo, to działała wolniejsza i za to chcieli opłaty - co było oczywistą bzdurą, bo połączenie zrywało się po kilkanaście razy na godzinę, po rozmowie telefonicznej , po włączeniu drugiego lub trzeciego komputera. Teraz nie mam nic wspolnego z tepsą i alleluja. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 kammik 11.08.08, 10:54 Bazrdzo dziekuje o odpowiedz.Wlasnie o to chodzi.Zrywane polaczenia non stop, i sęk w tym ,że nawet nie trzeba wykonywać żadnego połaczenia... Czy mogę zapytac, jak u Ciebie wyglądała kwesta "udowodnienia" Tpsie nieprawidłowości? Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: kammik 11.08.08, 12:12 To było dawno, ale postaram się odgrzebać traumatyczne wspomnienia Potrzeba było do tego samozaparcia, czyli regularnego składania reklamacji. W sumie było ich kilkanaście. Oczywiście niezwykle kompetentni pracownicy zadawali pytania w rodzaju "a czy modem jest wlaczony?" tudzież sypali genialnymi radami "proszę zrestartować komputer", ale po jakimś czasie wystarczyło powiedzieć jak do barmana "to, co zawsze" Trzeba zapisywać numery zgłoszeń, bo zdarza się, że nie chce im się ich wklepać do systemu. Jeśli codziennie się im zgłosi, że nie działa jak powinno, to raczej nie powinni się tłumaczyć chwilową awarią. Aha, czasem zdarza się jakis bardziej kumaty pracownik i zadaje podchwytliwe pytania, to warto mieć pod ręką kogoś, kogo wiedza o komputerze wykracza poza użytkową. Później oczywiście wymiana pism i złośliwości, a później już tylko błogi spokój Odpowiedz Link Zgłoś
ata-07 Re: Problem z Neostrada 11.08.08, 12:49 Żeby rozwiązać umowę bez konsekwencji trzeba napisać,że rozwiązuje,ponieważ działa niezgodnie z umową. Odpowiedz Link Zgłoś