baba06 26.09.08, 10:36 czy któraś z Was korzystała z kursów organizowanych przez Urząd Pracy w ramach aktywizacji kobiet? co trzeba zrobić, aby dostać się na taki kurs i ogolnie jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: Urząd Pracy - kursy? 26.09.08, 10:43 Znajoma chodzi na kurs kosmetyczny. Cos nawet jej płacili. Zachwycona jest na tyle ze chce zacząć studium kosmetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Urząd Pracy - kursy? 26.09.08, 22:24 Trzeba się zarejestrować i zgłosić chęć udziału w kursie. Potem czeka się w kolejce. Pierszeństwo maja te osoby, które jeszcze z takich kursów nie korzystały. Ja skończyłam kursy: obsługa komputera i język angielski. Kursy były według mnie na niskim poziomie, totalne podstawy, tłumaczone dosyć łopatologicznie a pomimo to niektóre osoby miały problemy z opanowaniem materiału. No ale z drugiej strony to kursy dla wszystkich, zarówno dla osób z wyższym wykształceniem jak i dla tych po podstawówce więc poziom nie może być wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
michal-29 Urząd Pracy - kursy? 05.02.09, 16:52 Kursy organizowane przez urzędy pracy są przeznaczone dla dużych grup ludzi i ciężko ustalić taki poziom, aby wszyscy byli zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Urząd Pracy - kursy? 26.09.08, 22:33 ja korzystalam, ale to bylo jakies 11 lat temu czyli dawno. pamietam, ze po kilku latach tez chcialam skorzystac z jakiegos kursu i okazalo sie, ze nie moge bo to kurs dla kobiet, ktore mieszkaja za miastem. natomiast jakas babka wychodzila z pokoju, zanim weszlam ja i ona mowila do kogos, ze nie moze skorzystac z kursu, bo to kurs tylko i wylacznie dla kobiet mieszkajacych na miejscu, czyli w miescie... jedna z moich kolezanek dowiedziala sie, ze nie moze skorzystac z kursu, poniewaz od ostatniego musi uplynac przynajmniej 5 lat... wiec kilka lat temu nie tak latwo bylo sie na jakikolwiek kurs dostac. a teraz jak jest, to nie wiem. slyszalam tylko, ze UP w naszym miescie propnuje staze za 400 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Urząd Pracy - kursy? 04.10.08, 10:18 Korzystałam.Obsługa komputera,angielski i profesjonalny handlowiec.Rejestrujesz się,zgłaszasz chęć korzystania.Płacą szkoleniowe. Odpowiedz Link Zgłoś