Dodaj do ulubionych

Jak zacząć??

14.10.09, 00:09
Witam
Przymerzam się do "przestwienie" mojego szkraba na pieluszki wielorazowe, zamiar jest tylko zupełnie nie wiem jak zacząć sad Czytałam troche na necie ale niestety nigdzie nie znalazłam jasnych wskazówek jak pielucha do czego, mam nadzieje że będziecie mogli mi pomóc smile) jak skompletowac zestw startowy oraz jak "działają" kieszonki z wymiennymi wkładami.
z góry dzięki za podzielenie się wiedzą
Obserwuj wątek
    • alohaa Re: Jak zacząć?? 14.10.09, 11:47
      Madziek, a skąd jesteś??

Ja się naczytała tyle, a jak przyszły pierwsze zakupione pieluszki to okazało
      się, że i tak inaczej je sobie wyobrażałam. Najlepiej na żywo zobaczyć smile) Może
      jest w Twojej okolicy jakaś pieluszkująca w wielo mama.
      • alerion1 Re: Jak zacząć?? 14.10.09, 21:36
        No najlepiej zobaczyć smile
        Poza tym w jakim wieku masz maluszka?
        Mam koleżanke która spokojnie przestawiła 8 miesięczniaka na tetre i otulacze
        pul plus wełniane.
        • ekomamusia Re: Jak zacząć?? 14.10.09, 23:24

Napisz troszeczkę więcej to na pewno będziemy mogły Ci pomóc (wiek
          dziecka, ile używacie pieluszek jednorazowych w ciągu dnia itd).
          Pieluszki dobrze zobaczyć a jeszcze lepiej przetestować na swoim
          dziecku bo wtedy najlepiej wiadomo co Tobie i jemu odpowiada.
        • pachnaca_wiosna Re: Jak zacząć?? 11.12.09, 00:34
          www.rodzicielstwobliskosci.pl

Tu jest wątek o składaniu pieluch:
          www.rodzicielstwobliskosci.pl/viewtopic.php?f=13&t=24
    • desse_o Re: Jak zacząć?? 15.10.09, 18:57
      No właśnie, w jakim wieku masz szkraba? Ja przestawiałam syna jak miał niecałe 8
      miesięcy, teraz tj. 3 tygodnie później wysadzamy się na nocnik i idzie nam
      rewelacyjnie.
      Mogę coś podpowiedzieć.
    • uccello1 Re: Jak zacząć?? 16.10.09, 20:33
      najfajniej to jeśli masz w pobliżu kogoś kto ci to pokaze. Rodzajów pieluszek
      jest sporo i czasem tak z samego czytania nic nie wynika. Ja po domu najbardziej
      lubie tetrę z otulaczem a szczególnie wełniane gatki. Na wyjścia kieszonki i
      AIO. Na noc to różnie. W sumie moje preferencje nie zmieniły sie z wiekiem
      dziecka. Poprostu mniej tetery idzie.
      • mama-japonka Re: Jak zacząć?? 13.12.09, 01:01
        Wiesz co, budujemy stronkę informacyjną www.info.krainapieluszek.pl. Jeszcze
        powoli nam to idzie, ale już są wstępne zdjęcia kieszonki Wonderoos i AIO Close
        Parent
        info.krainapieluszek.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=19&Itemid=41
        i
        info.krainapieluszek.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=40
        . Wiem, jak trudno się zaczyna i jeszcze pamiętam jak próbowałam z opisów
        zgłębić co i jak smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka