kamyk632 21.10.09, 10:24 dodam że nie ma plamienia ani żadnych bóli, na dodatek inne oznaki ciąży to obrzmiałe piersi,mdłości.proszę o porade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agata Re: 8 tc. b-hcg wynosi 1150 czy to nie za niski IP: 188.33.103.* 21.10.09, 10:47 witam. lekarz mowil mi ze wazne jak przyrasta.a masz pod wynikiem podane normy odpowiadajace temu wynikowi?? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk632 Re: 8 tc. b-hcg wynosi 1150 czy to nie za niski 21.10.09, 10:57 Owszem mam tylko że to jest dość skomplikowana sprawa, zaraz wytłumacze. ciąża była mnoga, jedno jajeczko "poszło" 2 tygodnie temu bhcg była bardzo wysoka a w trakcie krwawienia spadła po czym zaczęła rosnąć i lekarz wykonał usg po czym stwierdził że jest drugi zarodek i że pecherzyk rozwija sie prawidłowo ale zlecił bete i okazało sie że z wyniku coś ok 3000 spadła do poziomu 1150 i kazał czekać 2 tygodnie na badanie usg. a moja siostra w tym czasie odchodzi od zmysłow. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: 8 tc. b-hcg wynosi 1150 czy to nie za niski 21.10.09, 11:12 kamyk taki pojedynczy wynik szczególnie w sytuacji którą opisujesz nie mówi NIC,ZUPEŁNIE NIC. Podaj jak przyrasta, bo to ma znaczenie diagnostyczne, nie wartosc pojedynczego wyniku.Teraz ma rosnąć.Jesli tak jest to tylko sie cieszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotkowa Re: 8 tc. b-hcg wynosi 1150 czy to nie za niski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 11:59 Dokladnie tak, spasc mogla, bo stracila jeden zarodek i tak wlasnie sie dzieje. Ale teraz nie jest wazna sama wartosc, tylko przyrost. Jak sie tak denerwuje to najprosciej zrobic bete w odstepach 2-3 dni i zobaczyc czy przyrasta i jak przyrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: 8 tc. b-hcg wynosi 1150 czy to nie za niski 22.10.09, 09:05 WYnik B-HCG niski lub nie wzrastający w sposób charaktrystyczny nie musi oznaczac patologii ciązy. Tak pokazuja badania. Nie należy się tym martwić. To tylko pojedynczy wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk632 Re: 8 tc. b-hcg wynosi 1150 czy to nie za niski 02.11.09, 15:48 no i wszystko jasne siostra ma mieć jutro zabieg, bardzo mi przykro nie wiem jak jej pomóc,to już jej trzecia nie udana próba i kolejny cios. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 kamyk 02.11.09, 15:58 Bardzo mi przykro ze tak się stało. Twoja siostra zanim rozpocznie kolejny raz starania powinna koniecznie przejśc teraz badania, które moga pomóc okreslić przyczyne dlaczego tak się dzieje. W jaki sposób starciła poprzednie ciąże i na jakim etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk632 Re: kamyk 03.11.09, 14:31 pierwsza ciąża to bła ciąża pozamaciczna zabieg był w 7 tc, druga ciąża obumarła w podobnym okresie i wystąpiło zakażenie także dziękować Bogu że przeżyla, przy tym usunięto jej jeden jajowód i jajnik, cały czas jest pod opieką lekarzy ale od dwóch lat dopiero teraz udało im się, i była to ciąza blizniacza. po 5 tygodniach dostała krwawienia i jeden zarodek obumarł i złuszczył się a drugi został po czym po 2 tygodniach i ten obumarł. nie wiem jak oni sobie z tym poradzą, oboje mają tak zrytą psychikę że aż sie boję o ich dalsze życie. najgorsze jest to że nie wiemy jak im pomóc. wiem co to znaczy utrata dziecka bo sama rok temu przechodziłam to na własnej skórze, z tą róznicą że to była moja pierwsza ciąża a w ich przypadku to 3. teraz ja jestem w 34 tc i czekam na córcię a jej co mam powiedzieć? jak jej mogę pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: kamyk 03.11.09, 14:42 Boze drogi, czemu los tak bardzo jest okrutny i bezwzgledny.Mozna stracic nadzieje, mozna się załamać. Nie łatwo jest pomóc w takiej sytuacji, właściwie chyba tylko trzeba BYĆ obok, wysłuchać, przytulić. Strasznie mi przykro,TY masz o tyle trudne zadanie ze z tego co pamietam jesteś w zaawansowanej ciąży i Twoja obecność moze ją boleć. Niewiem, mam metlik w głowie. Mysle też sobie, ze co nas nie zabije to nas wzmocni i być moze zniesie łatwiej to kolejne niepowodzenie. Napewno musi trafic do dobrego specjalisty, który znajdzie przyczynę niepowodzeń i który nie odbierze jej nadziei na zakonczoną sukcesem ciążę Odpowiedz Link Zgłoś