Dodaj do ulubionych

Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami?

07.11.10, 14:19
Kiedy powinnam zacząć smarować brzuszek/piersi kremami przeciw rozstępom dla ciężarnych? Podobno jak się szybciej zareaguje, to skóra się przygotuje na rozciąganie.
Piersi już mi rosną, brzuszek jeszcze nie.
Które firmy/kosmetyki polecacie? Myślałam o serii Pharmaceris M, ale może macie lepsze sprawdzone?
Obserwuj wątek
    • marlesek Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 14:24
      ja przez całą ciaże nei smarowalam niczym teraz przez osttanei 3 tygodnei smaruje cale cialo oliwka bambino zaraz po prysznicu i nei mam rozstepów na brzuchu, z tego co mowiły dziewczyny na forum jedne smarowały i tak miały te cholerne rozstepy a inne nie robiły nic i nie pojawił sie ani jeden.
    • mia_siochi Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 14:51
      Może wtedy, gdy przestanie być dziecięcym brzuszkiem, a stanie się brzuchem dorosłej kobiety?
      • ewabaranek Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 15:38
        mia_siochi jeśli boisz się używać zdrobnień, to Twoja osobista sprawa, ja wolę mówić brzuszek niż brzuchal. Jako osoba po 30tce nie uważam się za "niedorosłą kobietę".

jeza_bell nie bardzo rozumiem co miałaś na myśli, ale na pewno nie odpowiedź na pytanie, więc po co piszesz, skoro nie masz nic do powiedzenia w temacie?
        • mia_siochi Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 15:43
          Oprócz skrajności które wymieniłaś, jest również neutralne określenie "brzuch", którego boją się słodkie, różowe "kobietki" wink
        • jeza_bell Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 15:50
          ewabaranek napisała:

> jeza_bell nie bardzo rozumiem co miałaś na myśli, ale na pewno nie odpowiedź na
          > pytanie, więc po co piszesz, skoro nie masz nic do powiedzenia w temacie?

Ależ oczywiście, że mam.
          Sprawa rozstępów nie zależy jedynie od kremów o których piszesz- to również genetyka.
          To chciałam powiedzieć, ale widać masz trudności z czytaniem "między wierszami"
          Pozdrawiam.
    • jeza_bell Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 14:53
      Czyżbyś naiwnie na coś liczyła?
      • misia33 Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 16:06
        Kobieta chce uzyskać podpowiedź czy pomoc ale jak zwykle ktoś musi tu pierdoły pisać Nie chcecie odpowiedziec na temat to po co w ogóle sie odzywacie !!
        • marlesek mia_sochi 07.11.10, 16:14
          może poczytasz swoje infantylne watki kilka ich było. a swoją drogą to chyba masz problem ze zrozumeiniem tekstu ( tego uczą juz w podstawówce ), autorki watku bo twoja wypowiedz była nei na temat.
          • mia_siochi Re: mia_sochi 07.11.10, 16:27
            A co, zabronisz mi pisać? To forum publicznetongue_out

ps.nie miewam wątków o brzuszkach ;P
        • graturka Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 16:58
          Tak jest!!!!! Popieram!
          A na temat: oliwka Bambino lub parafina ciekła najzwyklejsza za 4 zł- tylko trzeba z tym troszke wieczorem poleżeć brzuchem na wierzchu. Zaczęłam smarować ok. 5 miesiąca jak wyszedł brzuch. Zero rozstępów w 1 ciąży, ani teraz.
          Pozdrawiam
    • lidek0 Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 17:31
      Im wcześniej zaczniesz smarować tym lepiej. Kwota wydana na preparat nie ma związku z jego skutecznością, więc inwestować nie warto, najlepiej zwykłą oliwkę dla dzieci lub balsam nawilżający.
    • iwonagos Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 17:34
      W pierwszej ciąży z uporem maniaka smarowałam brzuch od 3 mca różnymi specyfikami ku temu celowi stworzonymi. Nie zrobił mi się ani jeden rozstęp. W drugiej ciąży nie posmarowałam się ani razu. Również zero rozstępów. Myślę, że to jednak genetyka. Moja mama urodziła nas dwoje, w każdej ciąży +30 i zero rozstępów.
    • iwonagos Re: i jeszcze do mia_sochi 07.11.10, 17:36
      Obłudnico jedna, a kto na sąsiednim forum pisze o kotku leżącym z rozłożonymi łapkami na "brzuszku"????
      Fee, kłamczuszko.
      • mia_siochi Re: i jeszcze do mia_sochi 07.11.10, 17:40
        To Ty używasz słowa brzuszek. W moim poscie jest brzuch.
        A fee, wstyd nie umiec czytac ;P
    • aagje Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 18:50
      w poprzedniej ciąży smarowałam cały czas tym samym mleczkiem do ciała, co przed ciążą.

teraz smaruję tym samym mleczkiem. ostatnio (chyba zmieniło się coś w wodzie u mnie) skórę mam bardziej suchą po kąpieli. zaczęłam więc używać oliwki bambino.

nie kupuję żadnych specyfików przeznaczonych specjalnie dla ciężarnych, bo ich skład jest podobny do innych kremów, maści i olejków nawilżających czy odżywczych. ceny za to z kosmosu.

inna sprawa, że - podobnie jak ktoś wyżej napisał - uważam, że rozstępy to raczej sprawa genetyczna.
    • luka2007 Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 19:18
      smarowalam od pierwszego dniabig_grin
      a rozstepy i tak wyszly.
      czasem zadne kremy nie pomoga ...
    • dele_mele Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 07.11.10, 20:54
      Wcale, szkoda czasu i pieniędzy. Jak się mają pojawić to i tak się pojawią. U mnie mimo smarowania zaczęły się robić zanim jeszcze brzuch zaczął rosnąc, bez żadnego dodatkowego kg uncertain
    • anonimowalady Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 00:29
      Jestem obecnie w 32tc i polecam przede wszystkim nawilżanie. Oliwki, oliwy i olejek Frei przeciw rozstępom - rewelacja. Polecam też balsam intensywnie natłuszczający Oillan. Na razie nie mam żadnych rozstępów ani swędzącej skóry. Mam nadzieję, że będzie dobrze do końca. No i nie przybrać na wadze za dużo - max 15kg.

ps. a brzuszek ładnie brzmi szczególnie jak jest w nim takie Maleństwo - dlatego nie rozumiem osób, które czepiają się zdrobnień. Ciekawe czy imiona które noszą te osoby nikt nigdy nie zdrabnia...- no bo jak dorosłej osobie się zdrabnia imię to wg tych osób powinna być to dziecinne.
      • mia_siochi Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 08:02
        anonimowalady napisała:

>
        > ps. a brzuszek ładnie brzmi szczególnie jak jest w nim takie Maleństwo - dlateg
        > o nie rozumiem osób, które czepiają się zdrobnień. Ciekawe czy imiona które nos
        > zą te osoby nikt nigdy nie zdrabnia...- no bo jak dorosłej osobie się zdrabnia
        > imię to wg tych osób powinna być to dziecinne.

Bo masz kobieto wielki,ciążowy brzuch, a nie żaden brzuszek.
        Brzuszek to będzie mialo Twoje dziecko jak się urodzi..
        • anonimowalady Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 13:20
          hahaha piszę brzuszek bo jest tam moje Maleństwo. Gdybym była grubą tłustą babą napisała bym brzuch. A że jestem szczupła i mam zgrabny BRZUSZEK to niech Cię to nie obchodzi jak piszę o moim brzuchu.
      • jeza_bell Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 08:32
        anonimowalady napisała:

> Jestem obecnie w 32tc i polecam przede wszystkim nawilżanie. Oliwki, oliwy i ol
        > ejek Frei przeciw rozstępom - rewelacja. Polecam też balsam intensywnie natłusz
        > czający Oillan. Na razie nie mam żadnych rozstępów ani swędzącej skóry.

Rada z grupy "jak kulą w płot"
        Moja przyjaciółka stosowała Twój zestaw, przytyła zaledwie 13kg, a rozstępy ma jak baty- na brzuchu i szczególnie na piersiach. Oprócz nich wiatr w portfelu smile
        Wszystko zależy od genów jakie dziedziczymy.
        Ostatecznie koncerny kosmetyczne też chcą zarobić.
        • mia_siochi Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 09:00
          jeza_bell:
          nie wytłumaczysz smile
          • kalarepka77 Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 13:11
            Dramatem naszych czasów jest to, że głupota zabrała się do myślenia!!!

to do mia_siochi
        • anonimowalady Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 13:26
          no to widocznie miała peszka smile
          ja nie napisałam, że na każdą to podziała ale, że sama to stosuję i rozstępów brak - trzeba być też systematycznym i smarować się kilka razy dziennie. Może jeśli Twoja przyjaciółka by się w ogóle niczym nie smarowała to by wyglądała jak po bitwie z Pumą. Oczywiście, że geny mają dużo wspólnego ale skóra się rozciąga i musi być nawilżona - nie ma rady - sama się nie nawilży. Jedynie kremy specjalne dla kobiet w ciąży to już w połowie zysk dla producentów. I ciekawe z czego ten wiatr w portfelu jak wszystko to co wymieniłam jest w rozsądnych cenach wink
          • jeza_bell Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 14:34
            anonimowalady napisała:

Oczywiście, że geny mają dużo wspólnego ale skóra się rozciąg
            > a i musi być nawilżona - nie ma rady - sama się nie nawilży.

No popatrz...
            Widać nie każda skóra MUSI być nawilżona- moja nie była ani razu i rozstępów nie miałam i nie mam, a w trzeciej ciąży szczęśliwie jestem.
            Następna teoria do bani wink
            • anonimowalady Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 14:45
              Widzę, że nie dbasz o siebie wink a to, że nie masz rozstępów mimo nie używania żadnych kosmetyków to gratulujęsmile pozazdrościć. Ja wolę zapobiegać niż potem narzekać, że nic w tym kierunku nie zrobiłam. A na moim ciele nie będę eksperymentować czy uda się bez olejków itp czy też nie. Poza tym ciąża czy też nie o skórę dbałam zawsze.
              I nie jest to błędna teoria - po prostu nie dotyczy Ciebie.
              Spójrz ile kobiet jest w ciąży i ma swędzącą skórę - a to między innymi oznaka, że mogą pojawić się rozstępy. Więc dlaczego nie miały by te kobiety nawilżyć tej skóry? Dlatego, że Ty nie musisz?
              Życzę zdrówka dla Dzidziusia!
              • jeza_bell Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 14:58
                anonimowalady napisała:

> Widzę, że nie dbasz o siebie wink

Eee... no...
                Nie jest tak źle wink
                W żadnej ciąży nie mogłam dotykać brzucha bez wyraźnej potrzeby, ponieważ miałam i mam potworne skurcze i stawiania brzucha- więc jakikolwiek masaż odpada również balsamy, kremy i inne cuda- chyba że mi spieszno na patologię ciąży.
                Dziękuję za życzenia i pozdrawiam smile
                • anonimowalady Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 15:02
                  nie chciałam być nie miła - choć pewnie to tak zabrzmiało....
                  Ale sama przyznasz rację, że każda z nas jest inna i każda z nas ma inna skórę. Jeśli Twojej skórze nie potrzeba żadnej chemii to jesteś szczęściarą. Sama nie wiem z jakim stanem skóry wyjdę po ciąży - a jest to moja pierwsza - ale wolę zapobiegać niż potem narzekać.
                  Również pozdrawiam!
        • anik_29 Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 14:56
          to lepiej czekać na zbawienny udział dobrego materiału genetycznego i nie robić nic w temacie czy może lepiej profilaktycznie smarować brzuch i piersi i nawet jak wyjdą rozstępy mieć poczucie że się zrobiło wszystko?

polecam Fissan - przynajmniej jest wydajny
    • ania2003i2011 Re: Kiedy zacząć smarować brzuszek kremami? 08.11.10, 13:47
      ja smarowałam zwykła oliwką dla dzieci
      i rozstępów nie było
      chyba muszę znowu zacząć sie smarować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka