asiunia51 08.04.04, 10:13 Cześć!!Wczoraj byliśmy na usg okazuje się,że moje maleństwo waży 3100g.Co o tym myślicie? Dodam,że jestem drobnej budowy (przed ciążą ważyłam 47kg.) czy czeka mnie cc.??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda_poland Re: 35 tc. -waga dziecka 08.04.04, 10:44 Wiesz, te pomiary nie są dokładne. Zawsze granica błędu wagi dziecka jest +- 200-300 gram. Ja też przed poprzednią ciążą ważyłam 47 kg, mój gin zmierzył mi dziwną obręczą obwód bioder i powiedział, że nie jest tak źle, jak myślał. No i rodziłam naturalnie, położna i lekarz położyli się przy partych na mnie i wyskoczył chłopak ponad 3,7 kg. Poszło szybciej, niż zapowiadali w szpitalu a po porodzie bardzo dobrze się czułam. Nie sądzę, żeby lekarz podjął decyzję o c.c. przed porodem, z tego co słyszałam, to rzadko się to zdarza, no, chyba ,że dziecko jest naprawdę duże (ponad 4 kg). Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia51 Re: 35 tc. -waga dziecka 08.04.04, 11:01 Dodam jeszcze,że jestem po jednej cesarce i nie ukrywam,że teraz też bym chciała mieć cc. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_78 Re: 35 tc. -waga dziecka 08.04.04, 11:26 Witam! Ja też wczoraj byłam na usg. Jestem w połowie 36 tyg. a moje dziecko waży już 3300g. Ja najprawdopodobniej bede miała cesarke, ponieważ mały ni fiknął koziołka głową w dół i raczej mało realne jest zeby mu sie to udało, bo ma strasznie mało miejsca. Bardzo ciesz mnie perspektywa cesarki, bo jakoś nie wyobrażam soebie mnie rodzącej naturalnie No nic, pozdrawiam wszystkie mamy Marta z "Maluchem" Odpowiedz Link Zgłoś
magda_poland Re: 35 tc. -waga dziecka 08.04.04, 11:22 To zmienia postać rzeczy. Moja druga ciąża skończyła się cesarką (poród w 28 t.c., córeczka niestety zmarła) i teraz mój lekarz też planuje c.c. A to dlatego,że blizna po c.c. paprała się ponad m-c, gorączkowałam, brałam antybiotyki. Wszystko zależy od Twojego lekarza, musisz z nim pogadać, bo z nimi to bywa różnie. Ja się cieszę, że mój nie powiedział " zobaczymy, jak będzie". Odpowiedz Link Zgłoś