Dodaj do ulubionych

Pielęgnacja podpasek

10.01.11, 20:39
Pytanie do dziewczyn, które używają wielo.
Na jaka temperaturę pierzecie?
Z dodatkiem sanityzującym?

Zastanawiam się, czy podpaski wielo mogą przyczyniać się do powracających grzybic?
I jak je pielęgnować, żeby tego uniknąć?
Spotkałam się z poradą, żeby prać na 90 stopni i nawet... prasować!
To mi się wydaje dziwne...
Obserwuj wątek
    • fiamma75 Re: Pielęgnacja podpasek 11.01.11, 09:20
      Nie używam i nie będę używać, ale moja mama jeszcze w swoich panieńskich czasach używała wielorazowych bawełnianych podpasek (jednorazowe były wtedy b. drogie a u niej bieda w domu była). Obowiązkowo się je gotowało (po wypraniu) i prasowało. Problemów z grzybicami żadnych.
    • ewa-krystyna Re: Pielęgnacja podpasek 29.01.11, 20:59
      postepujesz z nimi dokladnie tak samo jak z pieluchami wielo smile napisze wiecej po weekendzie.
      A czy myslalas o Diva Cup ? Jesli masz o nia jakiekolwiek pytania, moge ci odpowiedziec,bo uzywam teraz juz wylacznie od prawie 2 lat.
      • froobek Re: Pielęgnacja podpasek 02.02.11, 17:42
        > postepujesz z nimi dokladnie tak samo jak z pieluchami wielo smile

Tak tez dotąd robiłam - u nas oznacza to pranie w 40 stopniach.

> A czy myslalas o Diva Cup ? Jesli masz o nia jakiekolwiek pytania, moge ci odpo
        > wiedziec,bo uzywam teraz juz wylacznie od prawie 2 lat.

Mam Lunette - różni się czymś?

Z powodu nawracających infekcji testuje hipotezy, że to przez kubeczek lub przez wielo.
        Czyli na razie używam tylko jednorazówek, w następnym cyklu wprowadzę albo kubeczek albo wielo i zobaczymy, jaki efekt.

BTW - czy Natracare to jedyne podpaski bez chloru i poliakrylanu sodu?
        • rudeusia Re: Pielęgnacja podpasek 04.02.11, 23:34
          Koniecznie daj znać, jestem ciekawa, bo znajoma używa wielo i właśnie nawracają jej grzybice...
        • ewa-krystyna Re: Pielęgnacja podpasek 05.02.11, 02:09
          Froobek, podpaski ja bym prala raz w cyklu najlepiej po okresie w maksymalnej mozliwej temperaturze - mozna z pieluchami raz na miesiac wrzucic na jedno pranie ; jesli masz nawracajace infekcje,ktorych przyczyna moga byc podpaski,to trzeba je wyprac kilka razy bez proszkow w bardzo goracej wodzie. Moze nagromadzil ci sie w nich proszek i od niego dostajesz infekcji; nie znam lunette, ale wyglada jak diva smile ja tez bym wygotowala smile zreszta w instrukcji mojej divy bylo napisane,zeby wygotowywac przed i po okresie, ja nie stosujetego, tylko myje w bardzo goracej wodzie i czasami z mydlem do higieny intymnej.
          Natracare nie znam smile poza tym mieszkam w Kanadzie i przed Diva uzywalam tylko zwyklych podpasek dostepnych w kazdym sklepie.
          Daj zanc jaki bedzie efekt smile
          • jednataka_3 Re: Pielęgnacja podpasek 16.01.12, 07:59
            ja piorę w 40 stopniach w ekokulach i od czasu jak używam wielo, to skończyły się problemy z grzybicą. Używam takich podpaski-wielorazowe.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=3&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka