Dodaj do ulubionych

Materna czy Feminatal

29.04.04, 23:48
Czy macie jakieś opinie o feminatalu? Podobno jest zdecydowanie
przyjemniejszy w łykaniu, ale czy odpowiada sprawdzonej Maternie?
Moja znajoma ma tzw. "odruch wymiotny" po Maternie i ktoś polecił jej
Feminatal, obiecałam sprawdzićsmile
Obserwuj wątek
    • roxi_hart Re: Materna czy Feminatal 30.04.04, 08:25
      Rozmawialam na ten temat ostatnio z ginem. On zaleca Prenatal (to wlasnie
      łykam), Feminatal lub Multi-Tabs. Pytalam o Materne a on stwierdzil ze nie
      widzi roznicy miedzy tymi preparatami-poza jedna-cena bo podobno Materna jest
      duzo drozsza-ja tego nie wiem bo nie sprawdzalam. Stwierdzil ze rozumie
      popularnosc Materny - kobiety uwazaja ze jest duzo lepsza niz pozostale a ze to
      dla dobra dziecka wiec nie zal im pieniedzy.
      Tylko po co przeplacac jak mozna kupic tansza a rownie dobrze.
      Wybor i tak nalezy do Ciebie.
    • figa74 Re: Materna czy Feminatal 30.04.04, 08:49
      Ja też pytałam, jaka jest różnica i kobieta powiedziała, że głównie w cenie.
      Sprawdzałyśmy skład i generalnie jest podobny. Łykam Feminatal i jest wszystko
      w porządku. Polecam.
    • female Re: Materna czy Feminatal 30.04.04, 09:03
      I ja polecam Prenatal.
      W poprzedniej ciąży stosowałam Maternę, a teraz Prenatal. Po pierwsze cena, po
      drugie aptekaraka doradziła, że lepiej się wchłania i jest przyjemniejszy w
      smaku. I tak jest.
      Mój lekarz prowadzący powiedział, że prawie każde witaminki dla ciężarnych mają
      podobny lub identyczny skład, więc obojętne, które z nich wybiorę. Ważne, żeby
      stosować REGULARNIE.
    • beatka74 Re: Materna czy Feminatal 30.04.04, 09:09
      hej!!
      a ja zaczelam 5 misiac i nie biore zadnych witamin, oprocz folika oczywiscie
      teraz mam przepisane aspargan( bo mam skurcze lydek) no i sorbifer zelazo
      hmm......moj lekarz twierdzi ze jak mam dobre wyniki to po co sie "truc"
    • tupelo Re: Materna czy Feminatal 30.04.04, 09:15
      Hej, to zupelnie indywidualna sprawa. Sklad tych tabletek nie rozni sie za
      bardzo, kwestia jest tylko cena i wlasnie indywidualne odczucia, typu odruch
      wymiotny lub jego brak (rowniez jak sie te tabletki przyswaja). Ja jestem na
      koncowce ciazy, od 4 miesiaca bralam Prenatal (ale ten z Puritan's Pride) i
      bardzo dobrze go tolerowalam, potem przerzucilam sie na Feminatal i tez go
      dobrze toleruje. O Maternie nie wiem nic. A ze wyniki mam super i niestety
      sklonnosci do zaparc, witaminki biore co drugi dzien.
    • marzek2 Re: Materna czy Feminatal 30.04.04, 09:31
      Ja brałam Maternę (choć z bólem serca, bo dużo droższa faktycznie) ale miałam
      powody. Otóż na samym początku ciąży zaczęłam brać Prenatal, tak
      profilaktycznie, nie mówiąc o tym lekarzowi prowadzącemu. Po paru miesiącach
      mimo "tajnego" brania Prenatalu morfologia mi "poleciała". Lekarka nakazała
      Maternę, kupiłam, zaczęłam brać i morfologia od razu się poprawiła. MOże kobiety
      różnie reagują, ja akurat na Prenatal nie "poszłam" a na Maternę tak. Poza tym
      moja lekarka też uważa, że nie ma potrzeby brać witamin (oprócz kwasu foliowego)
      jeśli wyniki są dobre.
      • malusia83 Re: Materna czy Feminatal 30.04.04, 12:11
        witamsmile
        Ja biore Feminatal i jest oksmile zadnych niedoborow i niczegosmile cena jaego jest
        do przezyciasmile niestety kidy polkniesz go na niezbyt syty zołądek pojawia sie
        ten straszny odruch wymiotny....ale to indywidualna sprawa....chybasmile
        pozdrawiamsmile
    • dobra26 Re: Materna czy Feminatal 30.04.04, 13:18
      Ja do konca 3 miesiaca bralam tylko kwas foliowy, a potem zamisat kwasu kupilam
      za namowa ginekologa Feminatal. Jak na razie jest dobrze, nie mam zadnych
      odruchow wymiotnych a biore go zawsze w czasie sniadania. Wyniki sa wzorcowe,
      wiec chyba to najlepsza rekomendacja dla Feminatalu- a poza tym cena 60
      tabletek za 32 zl. To nie jest ogromny wydatek. Pozdrawiam
      Dobra i 26 tyg. malenstwo
      • roxi_hart Re: Materna czy Feminatal 30.04.04, 14:18
        U mnie w aptece Prenatal kosztuje 18 zl za 30 tabl., Feminatal 28 za 60 tabl.
        • asochac1 Re: Materna czy Feminatal 30.04.04, 14:25
          Jesli bierzesz Prenatal, to sprobuj Vitrium Prenatal, ja zmienilam za namowa
          gina - sklad jest identyczny, tez produkcja amerykanska a kosztuje z tego co
          pamietam 21 zl za 60 tabletek. Na pewno jest tanszy i od Prenatalu i Feminatalu
          (tez bralam, w pierwszej ciazy).
          pozdr, Ania
        • katrinko Re: Materna czy Feminatal 01.05.04, 00:07
          Kilka miesięcy temu pisałam niemal identyczny postsmile Prenatal w opakowaniu 100
          tabl. kosztuje ok. 30 zł.
          • baziaczek Re: Materna czy Feminatal 01.05.04, 12:44
            moja pani doktor poleciła maternę lub feminatal, bo ponoć inne nie maja jodu,
            który jest potrzebny.
            feminatal jest dużo tańszy.
    • edytka73 Re: Materna czy Feminatal 01.05.04, 21:56
      Przerzuciłam się na feminatal, bo po maternie... bolała mnie głowa. Sama do
      tego doszłam po tym, jak zaliczyłam regularne mierzenie cisnienia i wizyte u
      neurologa.
      E.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka