Dodaj do ulubionych

Koniec objawów ciązowych

10.07.11, 10:53

Konczy mi sie 12 tydz ciazy i niepokoi mnie to ze objawy mi ustapiły.
Piersi mnie bolały strasznie,teraz wcale.
W nocy ciagle byłam głodna,musiałam wstac jesc, teraz juz tego nie mam.
Tak samo rano jak wstawałam czułam potworny głod i straszne mdłosci tez ustapiły.
Ciagniecia w pachwinach tez nie czuje a to oznaczało ze macica se rozciaga bo zarodek rosnie.
Juz wariuje.We wtorek ide do lekarza a z nerwow nie dam rady. Boje sie ze ciaza obumarła.

Pierwsza ciaza mi obumarła w 6 tyg i nagle ustapiły mdłosci ale piersi mnie cały czas bolałay,nawet po zabiegu.
Obserwuj wątek
    • natchniuza86 Re: Koniec objawów ciązowych 10.07.11, 10:55
      To przeciez normalne, ze te objawy ustepuja po pierwszym trymestrze. Zamiast sie cieszyc, ze sie lepiej czujesz, to Ty sie zamartwiasz wink
      • kathrinn82 Re: Koniec objawów ciązowych 10.07.11, 11:15
        mi też po 12 tyg zniknęły wszystkie "objawy" smile głowa do góry, stres to zły doradcasmile
        • najma78 Re: Koniec objawów ciązowych 10.07.11, 12:24
          Jak poprzedniczki smile wielu kobietom rozne objawy ustepuja po pierwszym trymestrze, to raczej nic zlego. Mojej kolezance ciaza obumarla prze 12 tyg. a objawy jak najbardziej miala zanim sie o tym dowiedziala wiec tym akurat bym sie nie martwila.
          • monikaszymonz Re: Koniec objawów ciązowych 10.07.11, 13:04
            To oznacza jedno że twoja ciąża jest książkowasmile nie martw się... wszystko napewno jest w zupełnym porządku
            • orina36 Re: Koniec objawów ciązowych 10.07.11, 15:27
              Dziekuje dziewczyny za miłe słowa.Ja juz wariuje.Do wtorku to ja na głowe dostanesmile.
              • kathrinn82 Re: Koniec objawów ciązowych 10.07.11, 17:24
                taaa, skąd ja to znamtongue_out mnie pomógł detektor tętnasmile
                • urszula.slo Re: Koniec objawów ciązowych 10.07.11, 21:29
                  Tak nawet musi być, bo po 12 tyg. to łożysko przejmuje funkcje, które dotąd należały do ciebie, twojego organizmu. W ten sposób łożysko odciąża organizm kobiety, która z tego powodu poczuje się lepiej.
                • orina36 Re: Koniec objawów ciązowych 11.07.11, 09:57
                  kathrinn82 napisała:

> taaa, skąd ja to znamtongue_out mnie pomógł detektor tętnasmile

A co to takiego jest?
                  • kotkowa Re: Koniec objawów ciązowych 11.07.11, 11:02
                    Można kupić urządzenie do słuchania tętna dziecka przez brzuch. Ma dobre i złe strony - niby uspokaja, z drugiej strony jak nie złapie tętna, bo się dziecko jakoś obróci, to panika. Poza tym można pomylić jego tętno z innymi odgłosami (tętnem matki np.) i być sztucznie uspokojonym i zamiast jechać na IP, jak się czuje słabo ruchy, to nie jedziemy, bo tętno niby jest.
    • gonia28b Re: Koniec objawów ciązowych 10.07.11, 21:33
      Spokojnie wink pojawią się inne objawy, np, takie jak odczuwanie ruchów dziecka, a poza tym zgaga i inne takie... wink
      • yvona73pol Re: Koniec objawów ciązowych 11.07.11, 10:02
        Ktos napisal, ze tak musi byc.... ciekawe wink

Ja mialam niestrawnosci i mdlosci jakos do szostego miesiaca, wiec nie zawsze musi. Reszta byla juz "ksiazkowa"
        Teraz nieco lepiej, ale poczatki latwe nie byly.

Co nie oznacza, ze ustapienie dolegliwosci jest jakims zlym znakiem, po prostu kazda ciaza jest inna i tyle.
        Juz prawie wtorek tongue_out to bedziesz spokojna niebawem smile
        • edziulek28 Re: Koniec objawów ciązowych 11.07.11, 11:17
          Kochana u mnie też minęły objawy,został tylko ból piersi...tak to podobno jest w drugim trymestrze. Dzidzius u mnie rośnie, ma już 10cmsmile
          Nie martw się bo stres szkodzi i to bardzo....
          Trzymam kciuki!!!
    • orina36 Re: Koniec objawów ciązowych 12.07.11, 20:20
      Uff i po stresie.Wszystko w porzadku.Widziałam pieknie swojego maluszka jak skakal i machał raczkami smile smile smile Widok bezcenny...
      Miałam robione badanie przezernosci fałdu karkowego i wszystko ok.
      Ech... ile ja sie dzisiaj nastresowałam zanim poszłam do lekarza.
      Moja ginka powiedziała ze juz pierwszy trymestr minał i najwieksze ryzyko mineło i mam sie nie denerwowac,ze musi byc dobrze.Łatwo sie mówi.Dopóki nie urodze zdrowego dziecka i tak bede sie bała.
      • monikaszymonz Re: Koniec objawów ciązowych 12.07.11, 21:41
        A jak już urodzisz jak się bedziesz bałasad to jest najgorsze pierwsze badania pierwsze szczepienia (ja płakałam razem z moim małym) a co będzie jak dorosną wyjdą na impreze i spóźnią się godzinę nie wyobrażam sobie tego strachusad
      • kotkowa Re: Koniec objawów ciązowych 13.07.11, 14:05
        Wiem, że tak będzie smile Gratulacje i przyzwyczaj się, że po ciąży niepokój o dzieciaczka zostaje na całe życie wink
    • orina36 Re: Koniec objawów ciązowych 13.07.11, 19:21
      Ja wiem dziewczynki ze jeszcze wszystko przedmna,duzo stresu.Najpierw niech sie maluszek urodzismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka