barasia 20.07.11, 10:09 Przy pierwszym dziecku uzywalam Belli, tych "pieluch". A moze macie cos nowego sprawdzonego teraz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amsila Re: "Podpaski" poporodowe 20.07.11, 10:17 Dobre też są absorgyn - występują w dwóch wielkościach, takie jak Bella i większe (sprawdzają się w szpitalu). Polecam też majtki siatkowe zamiast flizelinowych bo lepiej skóra w nich oddycha. W domu używałam podpasek a po dwóch tygodniach od porodu już wkładek. Odpowiedz Link Zgłoś
marlpogromca Re: "Podpaski" poporodowe 21.07.11, 22:43 Bellę polecam, ale teraz zrobiła jeszcze chyba bardziej ulepszone te "pieluchy". W szpitalu u używałam poza tym Hartmanna, świetne, bo można dostać kilka rozmiarów, są dobrze wyprofilowane i z paskiem kleju. A po kilku dniach najzwyklejsze podpaski Bella oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
pepparkakor Re: "Podpaski" poporodowe 22.07.11, 11:20 Jakoś zaczyna mnie wizja tych wielkich podpasek przerażać... Czy może któraś z Was napisać z czego dokładniej i jak długo się organizm oczyszcza... czyli czego trzeba się spodziewać - jakichś skrzepów...? krwi...? innych farfocli? I ile tego jest skoro polecane są takie wielkie chłonne podpaski?? Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: "Podpaski" poporodowe 22.07.11, 13:14 Organizm oczyszcza się dokładnie z tego, co wymieniłaś (krew i skrzepy). I początkowo jest tego dużo po prostu i raczej nie jesteś w stanie w żaden sposób zapanować nad ilością tego, co z Ciebie wypływa. Na początku możesz też mieć takie momenty (gdy się śmiejesz, gdy kichasz etc.), kiedy w sposób niekontrolowany wypływa tego nagle nieco więcej. Z czasem zamienia się to w coś w rodzaju regularnego okresu. Teoretycznie powinno się to zakończyć najpóźniej z końcem połogu, ale różnie bywa - u jednych kończy się wcześniej, a u innych później. Natomiast o ile nie dostaniesz krwotoku, to przy odpowiednim zabezpieczeniu nie powinnaś się spodziewać żadnych przykrych niespodzianek np. na mieście. To nie rzeźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia1936 Re: "Podpaski" poporodowe 22.07.11, 14:54 Ja zakupiłam w sklepie medycznym "tena lady"-masz różne rozmiary i można kupić na sztuki. Mają pasek kleju więc są pożyteczne Po wyjściu ze szpitala przeżuciłam sie na bella maxi(te długie),obecnie jestem prawie 2 tyg po porodzie i uzywam zwykłych podpasek,mam takie momenty że jest czysto i jak luchnie to raz a porządnie i w moim przypadku wkładki jeszcze nie wchodzą w gre.Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
julenka3 Re: "Podpaski" poporodowe 22.07.11, 15:09 Ja 2 lata temu używałam Absorgyn i Bella, i z tych dwóch zdecydowanie polecam Absorgyn. Bardziej chłonne i "nie zbijają" się ( nie wiem jak to inaczej ująć). Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia.chlopca Re: "Podpaski" poporodowe 24.07.11, 14:14 Ja w szpitalu używałam bella (w różowym opakowaniu). Po powrocie do domu też z belli ale podpasek (różowo-fioletowe opakowanie). Odpowiedz Link Zgłoś