Dodaj do ulubionych

Bolesci krocza

21.07.11, 11:17
Jestem w 30tc to jest moja druga ciaza w pierwszej ciazy takie bolesci krocza zaczelam odczuwac w 36tc a teraz znacznie szybciej czy to moze oznaczac ze wczesniej urodze?? Czy te bole moga byc spowodowane z innego powodu niz zblizajacy sie porod??
Obserwuj wątek
    • agoos91 Re: Bolesci krocza 21.07.11, 12:19
      i do tego mam zapalenie drog moczowych.
      • marlpogromca Re: Bolesci krocza 21.07.11, 22:38
        Ja przy 1 ciąży miałam takie bóle dopiero parę dni przed porodem. Teraz mam je już od 34-35 tyg. Właśnie mija mi 38 tc więc raczej nie będzie przedwczesnego porodusmile Choć i tak mam przeczucie, że na pewno 2 tygodni nie wytrzymam raczej i urodzę ciut wcześniej.
        • justcedr84 Re: Bolesci krocza 24.07.11, 18:55
          Kurcze a ja jestem w 21 tyg i mam takie silne bóle krocza że czasem mam wrażenie że mi dziecko wypadnieuncertain
          • gracekelly17 Re: Bolesci krocza 25.07.11, 13:11
            Spojenie łonowe się rozchodzi. Jak mocno boli i ból jest dłuższy niż np. tydzień, dwa trzeba by to sprawdzić u ortopedy bo jak za mocno się rozejdzie to wtedy trzeba robić CC bo poród SN może być niezbyt komfortowy... Tak mi powiedział mój gino..
            • gracekelly17 Re: Bolesci krocza 25.07.11, 13:12
              Ortopeda robi USG smile
    • sanpja Re: Bolesci krocza 25.07.11, 14:31
      Mnie też boli, ale ja myślę że w każdej kolejnej ciąży bardziej rozchodzą się kości i przez to boli.
      • aleksa51 Re: Bolesci krocza 25.07.11, 18:16
        Ale spojenie łonowe nie boli tam gdzie krocze. Spojenie boli tam gdzie czuć nisko kość, tak bardziej z przodu. Ponoć problem pojawia się wtedy jeśli nie jesteś w stanie ustać na jednej nodze.
        Krocze boli dużo niżej. Ja mam takie rwanie krocza od około 19 tc. W 20 tc krwawiłam i szyjka mi poleciała. Miałam założony pessar, który z racji moich kształtów anatomicznych zapiera się o dolne sklepienie, więc jest ucisk i jak postoję chwilę to krocze boli. Przyzwyczaiłam się.
        • m.b.g Re: Bolesci krocza 25.07.11, 19:21
          Ponoć problem pojawia się wtedy jeśli nie jeste
          > ś w stanie ustać na jednej nodze

Właśnie taki test przeprowadził ze mną gin. Kazał stanąć na jednej nodze, drugą podnieść delikatnie do góry. Mnie się to jeszcze udało, ale ból się nasila więc to kwestia czasu...
        • kijek82 Re: Bolesci krocza 26.07.11, 12:58
          mnie tez tak rwie po chodzeniu,staniu...szyjka 25mm, nie mam pessra,szwu, le kontroluje co 2 tyg. Do takich boli sie przyzwyczailamsmile(zeby to tylko jeden!wink - ciagniecie brzucha,jajniki,stawy,plecy,krocze-normalka)
    • panna.w.drodze Re: Bolesci krocza 26.07.11, 21:18
      napiera i boli, fakt ale ponoć rodzić się jeszcze nie chce smile uf

test z jedną nogą przed chwilą przeszłam... ledwo, ledwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka