05.08.11, 10:22
Witam jestem w 11tygodniu ciazy dopadaj mnie momentami dusznosci ze az musze glebiej złapac powietrze .Od okolo miesiaca bylam u lekarza intenisty zrobil ekg serca wszysko oki badania ogolne tak samo...mialyscie podobne objawy????????
Obserwuj wątek
    • kijek82 Re: dusznosci 05.08.11, 10:24
      tak, wlasciwie od 10tc musze raz na jakis czas wziac GLEBOKI oddech. Jak to mowi moj lekarz na kazda dolegliwosc-pozniej bedzie jeszcze gorzejsmile
      • xxx.16 Re: dusznosci 05.08.11, 10:28
        To pocieszajace hihihi ale musisz zlapac oddech glebszy jak cos cieszkiego wykonujesz ???Bo ja nawet jak rozmawiam
        • kijek82 Re: dusznosci 05.08.11, 10:33
          o tak,jestem gadula wiec jak ide i tokuje to musze chwile przystanac i zlapac glebszy oddech, plus lapie kolki, uciazliwesmile(pozniej jeszcze bradziejsmile)
    • franulina Re: dusznosci 06.08.11, 16:35
      Mnie łapały duszności przez całą ciążę, z tym że są lepsze i gorsze dni. Teraz, jak już mam duży brzuch, to troszeczkę straram się spychać go rękami w dół i czuję ulgę. Nie wiem, czy to zdrowe i dozwolone, ale mam momentami wrażenie, że zaraz się uduszę. Szczególnie raz, jak w taki "duszący" dzień jechałam zatłoczonym pociągiem - masakra. W taksówce z dworca leżałam na tylnym siedzeniu i dyszałam, a an taksówkarz się upewniał, czy na pewno nie chcę na porodówkę smile
      • kalina886 Re: dusznosci 07.08.11, 00:14
        Mnie takie prawdziwe dusznośći dopadły po 30 tyg ciąży (w pierwszej ciąży było tak samo).
        Czuję się jakby mi jakiś kamień na płucach leżał, momentami zaczyna mi się kręcić w głowie - jednym słowem koszmar uncertain
        Troszeczkę lepiej było w trakcie urlopu nad morzem.
        Niestety z doświadczenia wiem, że to przejdzie dopiero przy porodzie (jak mi córkę wyjęto ulga była natychmiastowa).
        • klara-poisencja Re: dusznosci 07.08.11, 07:42
          miałam takie duszności od połowy ciąży,nawet do kardiologa trafiłam.przeszło mi w momencie kiedy opuścił mi się brzuch przed porodem-ulga była natychmiastowa.
    • monia.xtr Re: dusznosci 07.08.11, 10:30
      Ja też smile zwłaszcza w trzecim miesiącu i teraz mam największe w dziewiątym. Na egk tez wszystko w porządku. Masz pewnie puls podwyższony? Bo ja miałam? i mam smile I wazna jest chyba, żeby wtedy powietrze wdychac nosem a wydychac ustami, troszkę uspokoisz duszności. wdech i głeboki wydech
    • nomya Re: dusznosci 19.08.11, 06:54
      Tak, mam duszności i nie wiązałam ich z ciążą. Miesiąc temu wylądowałam w przychodni, gdzie podali mi zastrzyki- odczulający i sterydowy, bo myśleli, że to jest związane z moją astmą na tle alergicznym uncertain Potem stwierdziłam, że leki na astmę nie pomagają w ogóle i zapisałam się do kardiologa. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w 12 tyg ciąży smile
      • kijek82 Re: dusznosci 19.08.11, 08:15
        ja mam alergie - w ciazy (ok.4mies)przeszla jak reka odjal wink

A teraz- ach te noce upojne upalne i DUSZNE...KOSZMAR
        • nomya Re: dusznosci 19.08.11, 09:22
          Oby i mi alergia przeszła! Faktycznie te duszności są naprawdę koszmarne zwłaszcza przy dusznym powietrzu uncertain
      • jullady Re: dusznosci 19.08.11, 11:06
        Miałam bardzo podobnie- zanim się dowiedziałam o ciąży -wizyta u alergologa spowodowana 'pokrzywką' na całym ciele i duszności (szczególnie w nocy, nie do wytrzymania). Nigdy w życiu nie miałam żadnej reakcji alergicznej na nic.. Na szczęście nie łyknęłam Encortonu, który mi przepisała ta wariatka, tylko lżejszy antyalergik, który pomógł tylko na pokrzywkę. Duszności zostały- ginekolog wiąże to z ciążą więc chyba taki był mój pierwszy objaw smile chociaż nie do końca rozumiem, bo przecież w pierwszym trymestrze nic mnie jeszcze nie uciska..
        • nomya Re: dusznosci 19.08.11, 11:22
          W pierwszym trymestrze owszem macica nie uciska na przeponę, ale zapotrzebowanie na tlen jest większe, stąd ciężarne robią głębsze oddechy niż normalnie stąd odczucie duszności. Tak wyczytałam gdzieś w necie wczoraj wink Ja się dosłownie czasem aż "duszę" uncertain Tak mam niemal od początku ciąży sad
    • tomelanka Re: dusznosci 19.08.11, 14:11
      spoko, potem bedzie gorzej tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka