10.10.12, 21:08
Czy brałyście acard jeszcze przed ciąża czyli w czasie kiedy się starałyście czy dopiero po stwierdzonej ciąży? Pewnie brałyście zapobiegawczo po poronieniach?
Obserwuj wątek
    • reewa Re: Acard 10.10.12, 21:43
      Ja accard brałam zarówno przed ciążą jak i w pierwszych miesiącach ciąży.
      Moja ciąża jest od początku traktowana jako podwyższonego ryzyka,6 lat temu urodziłam martwą córeczkę, potem po roku synek urodził sie jako wcześniak,stwierdzono u mnie nadciśnienie i jakieś problemy genetyczne. U mnie dlatego.
      No i póki co wszystko jest ok,31tc smile))

Pozdrawiamsmile)
      • 19b3atka90 Re: Acard 11.10.12, 09:22
        jestem po 2 poronieniach, acard bralam od pozytywnego testu
        • iwa149 Re: Acard 11.10.12, 11:05
          A robiłyście jakieś badania? Czy na tych lekach donosiłyście ciążę?
          • 19b3atka90 Re: Acard 11.10.12, 12:42
            ja robilam mnostwo badan , nic w nich nie wyszlo. Ciaze donosilam przy zestawie lekow: acard+heparyna
            • matyldamoja Re: Acard 11.10.12, 15:06
              brałam duphaston przed zajściem w ciąże, od pozytywnego testu praktycznie w ciągu tygodnia dołączył acard, brałam do 13 tyg. ciąży bo dostałam krwotoku - mega krwotoku - okazało się że powstał krwiak który pękł,( obecnie lekarz powiedział że mógł on być następstwem brania acardu- ale nie wiem czy to prawda ) odstawiłam z dnia na dzień, w terminie urodziłam zdrowego synka, krwiak wchłonął się do 20 tyg, potem śmigałam jak wcześniej. W obecnej ciąży nie zdecydowałam się ( lekarz ) na acard - jestem w prawie w 25 tyg i jest ok, i mam nadzieje że już tak zostanie, pozdrawiam
          • reewa Re: Acard 11.10.12, 15:38
            Ja badania miałam ogólne typu morfologia,jednak ciążę zaplanowaliśmy po długiej przerwie,prawie 5 lat...Kilka miesięcy staraliśmy się o dziecko,miałam monitorowanie cyklu, brałam hormony, potem jak zaszłam w ciążę oprócz folika i accardu przez ok miesiąc brałam leki na podtrzymanie ciąży. Potem odtswiłam foli a potem accard (mniej więcej przez I trymestr brałam accard...Teraz jestem w 31 tc,póki co jest wszystko ok. 31 października idę na ostatnie przed porodem usg to zobaczymy dokładnie co i jaksmile))
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka